Valikko
Lukijoiden kokemukset

Palmuaseman vieras osa 2

Mikä tekee matkasta esteettömän? Palmuasemalle saapuu tänä vuonna 10 vierasta, yksi kerrallaan, kuun ensimmäinen päivä. Palmuaseman vieraat ovat paljon matkustavia, eri tavoin liikuntarajoitteisia henkilöitä. Heillä kaikilla on omat vaatimuksensa esteettömyydelle. Vieraat vastaavat yhdeksään kysymykseen matkoihinsa liittyen ja jakavat parhaat vinkkinsä.

1) Nimi, kotipaikkakunta
Miro Reijonen, Helsinki

2) Missä kaikkialla olet matkustanut?
Aasia: Thaimaa, Bali, Pohjois-Amerikka: USA, Kanada, Eurooppa: Suomi sekä 30 maata 25 vuoden aikana.

3) Millainen liikuntarajoite sinulla on ja mitä apuvälineitä kulkee mukanasi matkoillasi?
Tarvitsen paljon apua lihasten heikkouden takia, liikun sähköpyörätuolilla. Suihkutuoli, cpap-laite, rampit, avustaja… Riippuu myös matkasta. Matkaseurana nykyään yleensä perhe eli vaimo ja kaksi lasta.

4) Mitä esteetön matkailu sinulle tarkoittaa: mitä erityisjärjestelyjä tarvitset matkoillasi ja mitä sinun täytyy huomioida matkaa suunnitellessasi?
Varautua yllätyksiin ja rentoa asennetta. Hyvä avustaja auttaa paljon. Järjestän paljon itse, riippuen kohteesta. Kuljetuksiin löytyy ratkaisuja kaikkialla. Balilla minulla oli rampit, joilla saadaan jeeppiin sähköpyörätuoli taakse. Minut nostettiin eteen. Näin voi matkustaa missä vain!

5) Mitä esteettömiä matkakohteita voit suositella?
Barcelona, Tukholma, Lontoo, Thaimaa, München, on niin paljon.

6) Entä oletko kohdannut matkoillasi vaikeuksia liikuntarajoitteesi vuoksi?
Enemmän kotona kuin matkoilla. Balilla jätin pari temppeliä väliin. Kerran sähköpyörätuoli olikin Lontoossa, vaikka minä Espanjassa.

7) Hyödynnätkö matkoillasi matkatoimistojen palveluja ja millaisia kokemuksia sinulla on niistä?
Joskus. Matkapaketti voi olla helppo yksinkertaisuuden vuoksi lyhyemmällä matkalla.

8) Mihin aiot matkustaa seuraavaksi?
Ouluun kotimaassa, ulkomaille Espanjaan.

9) Minkä vinkin esteettömään matkailuun liittyen haluaisit jakaa muille?
Yritykseni www.mirable.net auttaa omatoimimatkojen suunnittelussa ja järjestää koulutuksia tarvittaessa. Verkon tiedonhakua voi opetella ja kehitys kehittyy. Pidetään mieli avoimena. miro@miro.fi, Mirable Elbarim Oy, Esteettömän matkailun asiantuntijapalvelu

17690153_10154570017632879_2116838196_n

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply