Valikko
pääkaupunkiseutu

Palmuja Helsingissä

Palmuasemalla ei ole nähty tuoreita palmukuvia sitten viime helmikuun Karibian reissun. Viime viikolla niitä piti tulla Gran Canarialta, mutta koska niin ei nyt käynyt, lähdimme Kanariaporukallamme etsimään etelän tunnelmaa Helsingistä. Jo pelkkä miniloma hotelli Scandic Pasilassa toi toivottua piristystä, mutta emme tyytyneet vain siihen, sillä me halusimme palmuja! Marraskuussa etelän tunnelman löytäminen Suomesta ei ole erityisen helppoa, mutta kaksi paikkaa Helsingissä toimii joka säällä. Ja oikeastaan aivan erityisen hyvin juuri marraskuussa.

IMG_2325

Surf House Helsinki

Pasilassa, kauppakeskus Mall of Triplassa sijaitsevassa Surf House Helsingissä on 27 astetta lämmintä, rantahiekkaa, rantabaari ja aaltokoneen aikaansaama (erittäin kova) aaltojen pauhu. Monet menevät paikalle surffaamaan surffikoneessa, mutta lämmöstä nauttimaan ovat tervetulleita maksutta kaikki kesää kaipaavat. Surffaajia on tosi hauska katsella vaikkapa rantabaarin tiskillä tai aurinkotuoleissa. Rantabaarista saa hyviä drinkkejä ja Tortilla Housen hyvää Mexico-henkistä ruokaa. Tiloissa on myös saunat ja mahdollisuus järjestää erilaisia yksityistilaisuuksia. Saunojen esteettömyydestä en tiedä, mutta yleisesti ottaen Surf House Helsingissä on helppo liikkua myös pyörätuolilla. Paikka sijaitsee Triplan Down Underissa, kerroksessa P4 ja sinne kuljetaan pysäköintihallista. Ovet aukeavat automaattisesti ja alas pääsee hissillä. Tiloissa on esteetön wc.

IMG_2371

IMG_2362

IMG_2360

IMG_2358

IMG_2363

IMG_20200304_195636

Talvipuutarha

Helsingin Talvipuutarha sijaitsee Töölönlahden pohjoisosassa, Olympiastadionin välittömässä läheisyydessä. Esteetön ja kaikille avoin eksoottisten kasvien keidas on ollut olemassa jo 125 vuotta. Jo se kertoo siitä, että me tarvitsemme tällaista. Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia ja aivan täydellisen ihana tunnelma. Aukioloajat ovat melko rajalliset (ti 9-15, ke-pe 12-15 ja la-su 12-16), mutta minilomaamme Pasilassa vierailu sopi erinomaisesti. Kävelimme hotelli Scandic Pasilasta Talvipuutarhaan reilussa vartissa ja onneksemme myös ihanassa auringossa. Matkaa on noin 1,7 kilometriä. Mukana meillä oli lämmintä glögiä, jota nautimme puutarhan trooppisessa tunnelmassa. Puutarhassa on pöytiä juuri tällaisia hengähdyshetkiä ja kohtaamisia varten. Talvipuutarhassa pääsee tropiikin tunnelmaan, mutta siellä vallitsee myös jotenkin ihana rauha.

IMG_2424

IMG_2428

IMG_2442

IMG_2433

IMG_2391

IMG_2415

IMG_2439

IMG_2446

IMG_2453

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply