Valikko
matkasuunnittelu

Palmuja ja reissusuunnitelmia

Palmusunnuntain kunniaksi virvon, varvon itselleni ja teille tuoreita matkasuunnitelmia ja paljon reissuterveyttä tulevaks vuodeks. Oksina toimikoot palmun lehdet. On tullut aika avata tämän vuoden paljon kyseltyjä, tulevia reissusuunnitelmia!

Tänä vuonna olen ehtinyt viettää jo yhden shoppailuviikonlopun Tukholmassa sekä kolme viikkoa työreissussa Teneriffalla. Seuraavaksi, toukokuun alussa, kutsuu Saksa. En itseasiassa tiedä tarkalleen mitä nuo seitsemän päivää maassa sisältävät. Lähden Saksan matkailutoimiston kutsumana Germany Travel Mart -tapahtumaan, jossa olin viimeksi kolme vuotta sitten. Tuo tapahtuma on neljän päivän mittainen ja se järjestetään Nürnbergissä. Tiedän siis päätyväni tuohon kaupunkiin ja edelliskerran perusteella nauttivani hienoista puitteista sekä Saksan matkailupalveluiden edustajien tapaamisesta. GTM-tapahtumaa ennen on kuitenkin luvassa esteetön pre-tour, johon on kutsuttu esteettömän matkailun vaikuttajia. Olen saanut vain lentoliput Müncheniin, en vielä mitään muuta tietoa, joten en tiedä mitä tuo pre-tour tulee sisältämään. Odotan innolla! Saksa on panostanut esteettömään matkailuun ja haluaa tehdä panostuksestaan näkyvää. Toivon, että pääsen näkemään paikkoja, joita voin suositella myös teille eli jotka sijaitsisivat esimerkiksi kätevän junamatkan päässä Münchenistä, jonne lentää kätevästi Lufthansan suorilla lennoilla.

IMG_5906

Heinäkuussa on lomamatkan vuoro. Viime syksyn Tyynenmeren ylityksestä saakka olen kärsinyt risteilijäikävästä. Silloin jälleen totesin nauttivani lomailusta laivalla todella paljon ja heinäkuussa on taas sen vuoro. Tällä kertaa lähden Atlantin ja Välimeren aalloille! Lennämme Lontooseen Gatwickin lentoasemalle, josta jatkamme junalla pariksi päiväksi Brightoniin. Lontoossa asuva ystäväni liittyy seuraani ja nautimme muutaman päivän ajan Britannian tunnetusta rantakaupungista. Visit Brighton -sivustolta löytyy paljon tietoa esteettömyydestä (muun muassa esimerkillinen listaus hotelleista!), mikä on helpottanut noiden päivien suunnittelua paljon. Brightonista jatkamme matkaa junalla Southamptoniin, josta Royal Caribbeanin Navigator of the Seas vie meidät merille kahdeksi viikoksi. Navigator on samanlainen Voyager-luokan laiva kuin Explorer of the Seas, jolla ylitimme Tyynenmeren. Tykkäsin laivasta kovasti, mutta toki olisin ensisijaisesti halunnut testata ja tuottaa tietoa erilaisesta laivasta. Nyt kuitenkin reitti ratkaisi. Pysähdymme ensin päiväksi Gibraltarille. Sieltä jatkamme Nizzaan, jossa en välttämättä poistu laivasta. Rakastan Nizzaa yli kaiken, mutta tämä on risteilyn ainoa kohde, jossa laivasta poistutaan tender-alusta käyttäen. En ole vielä varma viitsinkö ottaa manuaalipyörätuoliani mukaan, joten voi olla, että Nizza jää tällä erää näkemättä. Kirjoitin tendereistä, kun kerroin parhaat vinkkini esteettömän risteilyn suunnitteluun. Kaksi seuraavaa satamaa ovat ennakkosuosikkini: Ajaccio Corsicalla ja Cagliari Sardiniassa! Molemmissa vietämme päivän. Mallorcan pääkaupungissa Palmassa olemme yön yli ja olen katsellut ihania hotelleja viehättävässä vanhassa kaupungissa, jotta ajan tuossa ihanassa kaupungissa saisi maksimoitua. Mallorcalta jatkamme päiväksi Malagáan, johon olen myös ihastunut jo aiemmin. Viimeinen kohteemme on niin ikään Espanjassa sijaitseva Cadiz, joka on minulle vielä varsin tuntematon, mutta vaikuttaa ennakkovilkaisujen perusteella erittäin lupaavalta uudelta tuttavuudelta. Kaiken kaikkiaan kesälomareissu kestää 2,5 viikkoa.

IMG_0950 (2)

Syyskuussa kesäni jatkuu matkanjohtajana Italian Toscanassa. Vietän viikon Lucignanossa, tutuksi tulleessa I Girasoli -hotellissa. Kaava on varsin tuttu: Lennämme Roomaan, josta jatkamme bussilla Lucignanoon. Viikkoon mahtunee taas todella paljon kauneutta, uintia ja ruokaa sekä ihanat retket. Vierailemme Firenzessä ja Pisassa, joissa molemmissa meitä johdattaa suomen kielinen paikallisopas. Lisäksi halukkaat pääsevät suureen Outlet-ostoskeskukseen, Lucignanon keskiaikaiseen kaupunkiin sekä läheiselle viinitilalle. Tuolle Matka-Agenttien matkalle on vielä paikkoja jäljellä.

IMG_1914

Nuo matkat ovat toistaiseksi varmoja, mutta mielessä on myös monta muuta ideaa. Erityisesti loppuvuodessa tuntuu olevan vielä tyhjä aukko ilman lämpöä ja aurinkoa. Olen viime viikkoina viettänyt monta iltaa tutkien Meksikon Tyynenmeren rannikolla sijaitsevaa Puerto Vallartaa, jonne Finnair aloittaa marraskuussa suorat lennot. Mieleeni on alkanut muotutua varsin kiehtova matkasuunnitelma… Ei se suorien lentojen Dominikaaninen Tasavaltakaan paratiisirantoineen yhtään hassummalta kuulosta, mutta Puerto Vallartasta olen löytänyt enemmän esteettömiä mahdollisuuksia. Karibian kutsun kuulen kuitenkin aina! Lähialueista listallani on ollut jo pitkään junamatkat Tukholmasta alkaen. Ruotsia olisi hauska nähdä laajemminkin ja junalla pääsee Tukholmasta myös Kööpenhaminaan ja Osloon. Saksaankin olisi kiva mennä laivalla ja jatkaa matkaa junalla. Tulevana kesänä haluaisin matkustaa myös Suomessa. Hossan kansallispuistossa on panostettu esteettömyyteen ja haluaisin kovasti luontolomalle Itä-Suomeen, mutta en ole vielä ratkaissut miten autottomana sinne pääsisin ja milloin ehtisin. Lyhyet reissut saan helpommin töistä järjestettyä ja sellaisia täytyy yrittää kesäviikoille vielä organisoida. Kaiken kaikkiaan tämä vuosi alkaa kuitenkin vaikuttaa varsin lupaavalta reissuvuodelta!

IMG_1182

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Helena
    29.6.2017 at 10:43

    Hossaan meet niin, että katot minne asti asti pääset pääset junalla tai junal tai Onnibussilla ja loppumatka taksilla..

    Reply

Leave a Reply