Valikko
Espanja / Kanariansaaret / Teneriffa

Pikavisiitti Santa Cruziin ja viinit Bodegas Alvarossa

Santa Cruz on Teneriffan pääkaupunki, johon olen jo pitkään halunnut tutustua. Lähdimme viime viikolla noin 70 kilometrin päässä Los Cristianoksesta sijaitsevaan kaupunkiin retkelle melkein koko porukkamme voimin. Palvelukeskus LeRo järjestää aina silloin tällöin esteettömän retken, johon sisältyy vapaata kiertelyä Santa Cruzissa ja paluumatkalla tapaksia ja viiniä bodegassa, viinikellarissa. Retkellä ei ole mukana paikallisopasta. Nyt lähtijöitä oli myös meidän ryhmän lisäksi ja matkaa taitettiin isolla bussilla. Bussin pakkaaminen vei aikaa, mikä otettiin hieman tyhmästi kiinni lyhentämällä Santa Cruzissa oloaikaa. Santa Cruziin pääsee Los Cristianoksesta myös esteettömällä paikallisbussilla. Kaikki bussit eivät ole matalalattiaisia, mutta bussiaseman neuvonnassa opastetaan parhaan bussin valinnassa. Paikallisbussiin mahtuisi 1-2 pyörätuolia, joten ryhmälle tämä retki oli paras vaihtoehto.

IMG_6006

IMG_6002

IMG_5955

IMG_5956

Matka Los Cristianoksesta Santa Cruziin kesti reilun tunnin. Bussi pysäköi kaupungin keskustaan. Ihan heti sitä ei tosin ymmärtänyt, sillä olimme satama-alueella. Satamarakennuksessa oli inva-wc ja hissillä pääsi ylös aivan Plaza de España -aukion laidalle. Aikaa oli vain kaksi tuntia. Olin lukenut Muru Mou -blogin Terhin juuri kirjoittaman jutun kaupungista, joka ei aivan säväyttänyt. Ei minuakaan välittömästi. Päivä oli pilvinen ja melko viileä, siksi kaikki kuvatkin ovat vähän harmaita. Hajaannuimme kaikki omille teillemme ja minä suuntasin kohti Parque Municipal Garcia Sanabria -palmupuistoa, jonka olin bongannut Terhin jutusta. Palmupuisto on aina paras puisto! Tämä oli hyvä valinta, sillä noin kilometrin pituisella matkalla sai samalla yleiskuvaa kaupungista. Plaza San Franciscon ravintoloihin tai moniin vastaan tulleista ihanista pienistä, paikallisten täyttämistä kahviloista olisi ollut ihana istahtaa. Paikoin tuli vastaan mukulakiviä ja jonkin verran mäkiä ja pikavilkaisuilla joihinkin kaupoista oli porras. Ylitsepääsemättömiä esteitä ei kuitenkaan tullut ja ramppejakin näkyi. Palmupuisto oli kiva, helppo liikkua ja lämpimänä päivänä siellä olisi ollut ihana istuskella. Nyt visiitti jäi hyvin lyhyeksi. Takaisin kuljimme Castillo-kävelykadun kautta, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet. Pikaisen istahduksen herkkukaakaolle ehti tehdä ennen kuin matka taas jatkui.

IMG_5960

IMG_5966

IMG_5973

IMG_5974

IMG_5993

IMG_5996

IMG_6000

Ajoimme vajaat puoli tuntia Santa Cruzista länteen Tacoronteen. Siellä meitä odotti Bodegas Alvaro, tunnelmallinen ravintola, jossa pitkä pöytä oli katettu täyteen tapaksia ja paikallisia viinipulloja. Leipiä, kinkkua, juustoa, ruokaisampia tapaksia, valkoviiniä, punaviiniä, roseeta, likööriä ja lopuksi vielä cavaa. Maistui! Ravintolan yhteydessä oli myös myymälä, josta mukaan tarttui kotiinviemisiä. Bussi pysähtyi noin 50 metrin päähän Bodegan sisäänkäynnistä ja parkkipaikan yhteyteen oli tehty vessat, myös tilava ja toimiva inva-wc tukikaiteineen.

IMG_6035

IMG_6023

IMG_6024

IMG_6026

IMG_6011

IMG_6021

IMG_6016

IMG_6031

Santa Cruz säväytti vasta puoliksi, mutta jäi tunne, että haluan nähdä kaupungin rauhassa ja paremmalla ajalla. Ehkä voisin joskus lähteä Teneriffalle niin, että viettäisin aikaa eri puolilla saarta. Tuosta matkasta Santa Cruz ansaitsisi ainakin pari päivää.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply