Valikko
laivavierailu / risteily / yhteistyö

Premium-luokan risteilylle pian myös Helsingistä

Princess Cruisesin Regal Princess näkyy jo kauas lähestyessäni satamaa. Se seisoo satamassa ylväänä, eivätkä Jätkäsaaren suuret työmaat sataman ympärillä tee ollenkaan oikeutta sille. Tämä laiva on nähnyt kauniimpaakin. Onneksi kuitenkin kesäkuun aurinko tarjoaa laivan kylkeen säteitään. Vuonna 2014 matkansa aloittanut Regal Princess on 11 vuorokauden mittaisella Baltian risteilyllä ja tullut aamulla Helsinkiin Pietarista. Samana iltapäivänä se jatkaa matkaansa kohti Tukholmaa. Näillä seuduilla se risteilee nyt kesän ennen kuin siirtyy talveksi Pohjois-Amerikan itärannikon kautta Karibialle. Ensi kesänä se kuitenkin palaa Itämerelle ja ensimmäistä kertaa tämän tason risteilyn voi aloittaa Helsingistä. Tai tulla laivan mukana Fort Lauderdalesta Helsinkiin. Tai nousta risteilijään täällä ja päätyä New Yorkiin. Risteilykeskus tarjosi minulle mahdollisuuden nähdä millainen laiva Regal Princess on.

Sisäänkäynti laivaan on suoraan laiturista. Hetkeksi tulee tunne, että olisinkin risteilyllä ja palaamassa laivaan Helsinki-päivän jälkeen. Ensiksi on turvatarkastus niin kuin aina risteilyilläkin. Kahdella henkilökuntaan kuuluvalla miehellä on päällään liivi, jossa on iso pyörätuolisymboli. He bongaavat minut jonosta ja saattelevat metallinpaljastimien ohi odottamaan naispuolista henkilöä tekemään minulle tarkastuksen. Tämän jälkeen siirrymme kannelle 5, laivan sydämeen Atriumiin. Atrium on kolmeen kerrokseen kohoava laivan ”keskusaukio”. Täällä nautitaan retkipäivän jälkeen iltapäiväteet jousimusiikin soidessa, kohdataan kanssamatkustajia ja tullaan kahvilaan herkuttelemaan lähes ympäri vuorokauden. Katossa on ilmapalloja odottamassa joka risteilyllä olevia juhlia, jossa ne vapautetaan. Nyt laiva on käytännössä tyhjä, sillä matkustajat ovat nauttimassa päivästä Helsingissä. Princess Cruisesin Saksasta tullut edustaja ja Risteilykeskuksen Petri Siren toimivat oppainamme. Jatkamme kierrosta Lotus Spa -osastolle, ohi houkuttelevien ravintoloiden, kuudennen kannen Casinolle ja Princess teatteriin. Siellä on joka ilta tarjolla maailmanluokan viihdettä, risteilyn hintaan kuuluen, tietenkin. Seitsemännellä kannella sijaitsevat kaupat ovat nyt kiinni ja voimme vain kurkkia sisään. Vista loungessa pyörii elokuva heille, jotka eivät halunneet lähteä maihin. Kannen 17 Fitness-alueella piipahdamme lyhyesti ennen kuin siirrymme ulkokansille, suosikeilleni. Kannet 16 ja 17 ovat aurinkotuolien ja uima-altaiden kulta-aluetta. Altaita ei ole niin paljon kuin laivoilla, joilla olen risteillyt, enkä näe allashissejä. Ihana tunnelma siellä kuitenkin on. Laivan erikoisuutena on SeaWalk, lasipohjainen pätkä käytävää. Nyt alla näkyy satama, mutta laivan ollessa liikkeellä SeaWalk tarjoaa näkymät suoraan merelle. Käymme myös vain aikuisille tarkoitetulla Sanctuary-alueella. Se on rauhallinen keidas, jossa kaikki on vähän paremmin. Sisäänpääsy sinne maksaa 20 dollaria puoli päivää tai 40 dollaria koko päivän. Buffet-ravintola näyttää siistiltä ja valikoima laajalta. Me kävelemme kuitenkin vain sen läpi ja jatkamme laivan pääravintolaan nauttimaan iltapäiväteetä. Nyt viimeistään huomaan mitä tarkoitetaan Princess Cruisesin erinomaisella palvelulla. Teekuppiani täytetään jatkuvasti ja eteen kannetaan koko ajan uusia herkkuja. Kierroksemme laivalla voit katsoa nopeutettuna oheiselta videolta. Se on kuvattu omasta kuvakulmastani, joten siksi mukana on väistämättä välillä myös ihmisten takapuolia ja selkiä.

Princess Cruises on amerikkalainen risteily-yhtiö, joka tuli tunnetuksi Lemmenlaiva -TV-sarjasta. Tänä päivänäkin laivan lähtiessä satamasta soitetaan sumutorvella pätkä Lemmenlaivan tunnussävelmää ja yksi hytin televisiokanavista näyttää vain Lemmenlaivaa. Princess Cruises on premium-luokan yhtiö, jossa palvelu on ensiluokkaista. Royal Caribbeanin laivoilla risteilleenä on vaikea ajatella miten palvelua vielä voisi parantaa, mutta ilmeisesti se on mahdollista. Princessin laivat tunnetaan myös tasokkaasta ruokatarjonnastaan. Risteilyn hintaan kuuluvat muun muassa usean ruokalajin á la carte -illallisia tarjoava laivan pääravintola, pizzeria, buffet-ravintola, kahvilat sekä allaskannen ravintolat. Lisämaksusta voi herkutella italialaisessa Sabatinissa ja grilliravintola Crown Grillissä. Princess Cruisesin aluksilla risteilee pääasiassa aikuisia pariskuntia. Yhtiön laivoja on tällä hetkellä 17. Niillä risteillään joka puolella maailmaa. Princess Cruisesilla on myös paljon risteilyjä, joissa laiva lähtee tietystä paikasta ja päätyy johonkin toiseen. Satamat eivät aina ole niitä tyypillisimpiä ja satamissa on monia muita varustamoja enemmän aikaa. Laivalla voi tehdä myös maailmanympärimatkan. Princess Cruisesin tunnuslause on ”iso laiva, pienen laivan tunnelma.” Regal Princessille mahtuu 3560 matkustajaa, joita palvelevat 1346 miehistön jäsentä.

Princess Cruises oli ensimmäinen laivayhtiö, joka lanseerasi esteettömyysohjelman 1990-luvun alussa. Sen jälkeen monet ovat tulleet perässä ja rinnalle, mutta edelleen Princess Cruisesille on tärkeää pystyä palvelemaan matkustajia, joilla on erityistarpeita. Muutaman tunnin kierroksemme aikana Regal Princess vaikutti helpolta kulkea. Hissit olivat tilavia ja niitä oli runsaasti ja esteettömiä vessoja näin eri puolilla laivaa. Kokolattiamattoja oli niin kuin myös niillä Royal Caribbeanin laivoilla, joilla olen risteillyt. Kannen 18 ulkourheilukannelle ei ilmeisesti päässyt. Esteettömiä hyttejä Regal Princessillä on 38, sisähyttejä, ikkunallisia hyttejä, parvekehyttejä ja sviittejä. Niitä emme päässeet näkemään, sillä laiva oli täynnä matkustajia. Lue lisää Princess Cruisesin esteettömyyteen liittyvistä asioista Risteilykeskuksen sivulta. 

Toukokuussa 2019 tämä Regal Princess aloittaa siis 11 yön Itämeren risteilyt Helsingistä. Ainutkertainen mahdollisuus myös kaikille teille, joille lentäminen ei ole mahdollista. Toki tälläkin hetkellä risteilyille pääsee lentämättä menemällä ensin laivalla Tukholmaan tai laivalla + junalla Kööpenhaminaan, mutta Helsinki on vielä helpompi. Tai jos haluat lentää toiseen suuntaan ja ylittää Atlantin laivalla, 14.4.2019 laiva lähtee Fort Lauderdalesta Floridasta ja päätyy Helsinkiin 18 yön kuluttua ylitettyään Atlantin ja vierailtuaan Azoreilla, Zeebrüggessä Belgiassa, Rotterdamissa Hollannissa, Kööpenhaminassa Tanskassa ja Nynäshamnissa Ruotsissa. 11 yön Itämeren risteilyt alkavat 2.5. ja lähtöjä on 11 päivän välein elokuun loppupuolelle saakka. Noilla risteilyillä vieraillaan kaksi päivää Pietarissa sekä päivän verran Tallinnassa, Saksan Warnemündessä, Oslossa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa. Välissä on ihania meripäiviä, sillä niitä risteilyllä tarvitaan. 31.8.2019 laiva poistuu Itämereltä ja seilaa Helsingistä New Yorkiin! 21 yön Atlantin ylityksen aikana vieraillaan Pietarissa, Warnemündessä, Oslossa, Kööpenhaminassa, Kristiansandissa Norjassa, Greenockissa Skotlannissa, Dublinissa Irlannissa, Corkissa Irlannissa ja Halifaxissa Kanadassa. Kaikki nämä risteilyt ovat myynnissä Risteilykeskuksessa. Esteettömiä hyttejä voit kysellä mahtavasta asiakaspalvelusta. Risteilykeskuksella on myynnissä Helsingistä lähtevälle Itämeren risteilylle myös ohjattu matka, jossa on matkanjohtaja mukana.

Tällainen laivavierailu on mahtava tapa päästä kurkistamaan laivoihin. Risteilykeskus myy paikkoja laivavierailuille ja laivasta riippuen vierailulle pääsee 25-50 euron hintaan. Vierailuihin kuuluu aina upeat tarjoilut ja opastettu kierros laivassa. Tämän kesän osalta vierailut ovat jo aika lailla täynnä, mutta ole tarkkana ensi vuonna kun vierailut tulevat myyntiin! Regal Princess oli upea ja suosittelen sitä lämpimästi, vaikka itselle Royal Caribbean tuntuu edelleen omimmalta.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggaajaa tykkää tästä: