Valikko
Espanja / Gran Canaria / Kanariansaaret / yhteistyö

Puerto de Mogan, seuraava valintani Gran Canarialla

Yhteistyössä Espanjan Matkailutoimisto Suomessa 
ja Gran Canaria Tourism Board

Puerto de Mogan sijaitsee Gran Canarian länsirannikolla, noin kymmenen kilometrin päässä Puerto Ricosta ja Amadoresista, joista viimeksi kerroin. Sen sanotaan olevan yksi Gran Canarian kauneimmista kylistä, Kanarian Venetsia. Paikalliset tosin vähän naureskelevat tuolle Venetsia-vertaukselle. Puerto de Moganissa on kyllä kanaaleita, mutta Venetsia-vertaus on ehkä vähän liikaa. Puerto de Mogan on nimittäin ihana ihan vaan itsenään. Vierailin siellä vain päiväretkellä, mutta se riitti herättämään ihastuksen ja seuraava valintani Gran Canarialla on se.

Vierailimme Puerto de Moganissa perjantaina, niin kuin aika moni muukin. Silloin on markkinapäivä ja kylään tullaan kauempaakin, muun muassa venekyydillä Puerto Ricosta. Kojuja on valtavasti ja suurin osa niistä myy vaatteita ja rihkamaa. Tinkaaminen kannattaa, lähtöhinnat ovat korkeita. Muina päivinä Puerto de Moganissa vallitsee ihana rauha. Siellä on pieni ranta ja pieniä ostoskeskuksia vähän niin kuin Puerto Ricossakin, mutta sen lisäksi Puerto de Moganissa on todella ihana satama-alue täynnä tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita, ihania kaarisiltoja (osa aika jyrkkiä), kukkia kaikkialla ja tunnelmallisia pieniä katuja. Kylä sijaitsee laakson pohjalla ja kulkeminen on tasaista. Näillä kaduilla kuljeskelisin mielelläni viikon viettämässä rentouttavaa lomaa. Välillä voisin ottaa taksin ja mennä sillä kymmenen kilometrin päähän Amadoresin rannalle, josta kulkisin kilometrin sitä ihanaa näköalareittiä Puerto Ricoon.

Puerto de Moganiin myyvät pakettimatkoja useat matkanjärjestäjät. Aurinkomatkat nostaa esteettömäksi hotellivaihtoehtoksi vain neljän tähden Cordial Mogan Playan, jossa on hotellilta vuonna 2021 saamani tiedon mukaan kaksi esteetöntä huonetta. Toisessa huoneista on esteetön suihku, toisessa vain kylpyamme. Allas on yhdestä kohdasta hitaasti syvenevä. Kolmen tähden huoneistohotellissa Cordial Mogan Valle on kahdeksan esteetöntä, yhden makuuhuoneen huoneistoa, joissa on esteetön suihku. Markkina-alue alkaa tuon hotellin edestä ja hyödynsin hotellin yleistä, esteetöntä vessaa ennen markkinoille sukeltamista. Hotellin sijainti on loistava ja se löytyy kaikkien isojen matkatoimistojen valikoimista. Vain Apollomatkat on listannut sen sopivan liikuntarajoitteisille. Altaaseen ei kuitenkaan ole ramppia tai nostinta. Parempaa tasoa toivoville hyvä valinta on Radisson Blu Resort & Spa Gran Canaria Mogan. Siellä on 13 superior-tasoista esteetöntä huonetta esteettömällä suihkulla. Myös altaisiin on rampit. Tähänkin hotelliin pääsee monen matkanjärjestäjän kautta, mutta esteettömyydestä ei ole mainintaa kellään.

Nämä kuvat kertokoot loput. Toivon, että saan tilaisuuden kertoa Puerto de Moganista joskus enemmänkin.

NLZL9732

IMG_6363

IMGY8962

IMG_6327

IMG_6381

CAHI3328

IMG_6337

IMG_6342

IMG_6346

IMG_6347

IMG_6356

KBBP3051

IMG_6374

IMG_6376

JHLW9885

Lue myös

Kohdeopas: Esteetön Gran Canaria
Kohdeopas: Esteetön Etelä-Teneriffa
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply