Valikko

Australiassa on yli 70 miljoonaa kengurua. Yli kolme kertaa enemmän kuin ihmisiä. Niihin törmää luonnossa eri puolilla Australiaa liikkuessa, mutta ei toki täällä Sydneyn kaupungin kaduilla. Eri kengurulajeja on myös kymmeniä. Olimme pari päivää sitten retkellä Blue Mountains -vuorilla ja pistäydyimme samalla Featherdale Wildlife Parkissa. Kerron retkestä kokonaisuudesta vielä lisää, sillä se oli hyvä esteetön vaihtoehto, mutta kengurut ansaitsevat ihan oman palstatilansa!

IMG_2043

IMG_2081

Featherdale Wildlife Park on eläintarha, joita olen eettisistä syistä alkanut vältellä. Näköjään en kuitenkaan ihan vielä täysin onnistu, sillä retkibussin kaarrettua eläinpuiston pihaan, olin kyllä innoissani kenguruiden näkemisestä. Puistossa oli toki paljon muitakin eläimiä, mutta kengurut kiinnostivat eniten. Heti puistokierroksen alussa oli mahdollisuus 10 dollarin korvausta vastaan kuvauttaa itsensä pussissa olevan pienen kengurulapsen kanssa. Myös kuvaan koalan viereen jonotettiin. Suuntasimme onneksi kuitenkin näiden ohi, sillä heti nurkan takana oli iso alue, jossa kengurut saivat elellä vapaina. Ostin kahdella dollarilla kengurun ruokaa ja sain heti yhden kaverin kädestäni syömään. Pitkään hän jaksoi pitää kädestäni kiinni ja silmät kiinni mutustella, mutta lopulta hän heitti ruuan maahan, sillä seurauksella, että sitä lensi myös jalkatelineilleni, jaloilleni ja kengilleni.

IMG_2076

IMG_2059

Se taas oli toisen kengurun onni. Hetken päästä kohtasin nimittäin toisen vapaana pomppineen kengurun, joka tuli nuolemaan pudonneet ruuat jalkatelineiltä, kengiltäni ja lopulta jaloistani. Sillä oli ihana pieni kieli niin kuin paljon kaipaamallani koirallani kotona!

IMG_2127

IMG_2135

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • markku niemelä
  12.11.2016 at 02:50

  Olipas taas hauska postaus! Kyllä ovat kengurut hilpeän näköisiä otuksia.

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   24.11.2016 at 14:57

   Kiitos, kiva kun olet seuraillut 🙂 Kengurut olivat tosiaan todella veikeitä!

   Reply

Leave a Reply