Valikko
Hotellit ulkomailla / Viro

Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinnassa

Kävin huhtikuussa Tallinnassa yhden yön hotellilomalla totaalirentoutumassa kahden hyvän ystäväni kanssa. Oli aivan älyttömän kivaa! Tallink Megastar oli molempiin suuntiin todella täyteen ängetty, mutta sekään ei haitannut. Menomatkalla uppouduimme kuulumisiimme buffetin myöhäisellä aamiaisella herkkujen ja skumppalasien kanssa ja paluumatkalla löysimme shoppailun jälkeen pöydän, jossa pystyimme nauttimaan vielä matkan viime hetkistä. Tallinnassa meitä tervehti aurinko, mutta siinä vaiheessa kevättä vielä kevyttoppatakin ja hanskat vaativa tuuli. Kävelimme hotelliltamme noin kahden kilometrin matkan vanhan kaupungin poikki Telliskiven alueelle. Ja olihan se monien kuulemieni hehkutusten arvoinen! Balti Jaama Turg on tosi kiva pienten kauppojen, kahviloiden ja ravintoloiden keskittymä, osittain ulkona ja osittain sisällä oleva iso ja esteetön tori. La Tabla -ravintola houkutti kylmyydestä huolimatta terassille sangrialle ja jaetuille välipala-nachoille. Sisälle en olisi päässyt, mutta seuraavan kerran haluankin kokeilla Kivi Paber Käärid -ravintolaa, joka ainakin Tallinnan matkailutoimistosta saamani tiedon mukaan on esteetön. Telliskiven alueella oli paljon kivan näköisiä terasseja, joten kesäreissu sinne olisi oikein jees! Koko päivän liikuttuamme nautimme illallisen hotellimme ravintolassa, josta oli lyhyt matka huoneisiin myöhäisillan höpöttelyille.

IMG_0044

IMG_0045

IMG_0047

IMG_0051

IMG_0059

Mutta nyt se hotellimme! Majoituin ensimmäistä kertaa Radisson Blu Hotel Olümpiaan, jonka esteettömästä huoneesta luin ensimmäisen kerran Kello neljän aamukahvi -blogista. Hotelli sijaitsee 1,5 kilometrin päässä satamasta ja D-terminaalista, johon Tallinkin laivat rantautuvat. Matka oli tässä säässä esteetön kulkea myös pyörätuolilla. Sisäänkäynnille oli pitkä ja loiva ramppi ja vastaanottoaula tilava. Hissejä oli useampi, mutta niiden painikkeet tilauspainikkeitä myöten todella korkealla. Huoneemme, minun ja avustajani esteetön ja ystävieni tavallinen, sijaitsivat vierekkäin. Esteetön huone oli ihana. Huonekaluja oli paljon ja osaa jouduimme vähän siirtelemään, mutta huone oli siitä huolimatta hyvin tilava. Myös kylpyhuone oli pitkästä aikaa niin iso, ettei sitä saanut mahtumaan yhteen kuvaan.

IMG_0032

IMG_0019

IMG_0023

IMG_0036

IMG_0037

IMG_0025

IMG_0028

Varasimme koko matkan pakettina TallinkSiljan kautta, sillä tällä kertaa se tuli huomattavasti halvemmaksi kuin laivamatkojen ja hotellin erillisvaraukset, joita myös kartoitin. Esteetöntä huonetta ei pysty varaamaan netistä, vaan varaus täytyy tehdä asiakaspalvelun kautta. Minä tosin otin riskin ja varasin netistä kaksi tavallista huonetta ja olin vasta tämän jälkeen yhteydessä TallinkSiljaan ja pyysin muuttamaan varauksen esteettömäksi huoneeksi. Tässä oli tietysti riski, että esteetön huone olisi ollut varattu, mutta yhden yön olisin selvinnyt tarvittaessa tavallisessakin huoneessa. Hotelli oli kiva, vaikka sijainniltaan vanhaan kaupunkiin ja Telliskiveen nähden esimerkiksi muutama vuosi sitten testaamani Sokos Hotel Viru on parempi. Joulukuussa vierailin Swissotel Tallinn -hotellissa, joka sekin oli oikein kiva ja sijainniltaan hyvin lähellä Radisson Blu Olümpiaa. Tallinna jätti taas kaipuun palata ja tutkia vielä syvemmin, sillä nähtävää Tallinnassa todella riittää.

 

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply