Valikko
luonto / pääkaupunkiseutu

Ramppia pitkin järveen Oittaalla

Olen pahoillani, että tämä vinkki tulee vähän myöhään. Lämpimiä myöhäiskesän päiviä ja ensi kesää ajatellen tiedoksi kuitenkin, että Espoossa, Oittaan uimarannalla pääsee järveen uimaan myös esteettömästi! Okei, osa teistä sen varmasti tiesikin, mutta en ole kuullut liikaa hehkutusta. Oittaa on lähin uimarantani, noin kuuden kilometrin päässä kotoani. Silti edellisestä vierailustani rannalla on jo vierähtänyt muutama vuosi ja vasta tänään ajelin kesäisen sunnuntain kunniaksi sähkärilläni katsomaan kaksi vuotta sitten rannalle tullutta ramppia.

Oittaan uimaranta koostuu paljon muustakin kuin vain rannasta. Leirintäalue, rantalentopallokenttä, ravintola, suuri lasten leikkipaikka, jäätelökioski, isot nurmikentät, suihkut ja nyt siis uutuutena myös ramppi järveen. Tänään paikalla oli lähinnä lapsiperheitä leikkialueella sekä innokkaita ampiaisia (tuliaisena pistos kädessäni), mutta olen viettänyt nurmikentillä kuumia kesäpäiviä myös aikuisseurassa. Pyörätuolin kannalta kätevää onkin, että hiekan lisäksi valittavana on myös laajat nurmialueet, joihin pääsee huomattavasti hiekkaa helpommin. Ramppi sijaitsee rannan vasemmassa laidassa. Alueelle tullessani en heti huomannut sitä. Parkkipaikan vieressä olevaan opastetauluun voisi laittaa merkinnän, jos vaikka katse ei ruuhkaisella rannalla osaa hakeutua oikeaan suuntaan. Tänään ei ranta ollut läheskään täynnä ja bongasin rampin kyllä. Sijainti on rannan kokonaisuuden kannalta ihan hyvä, kohta ei kuumimpanakaan kesäpäivänä ole se kaikista ruuhkaisin. Rampin vieressä on inva-wc:t sekä suihku, johon pääsee pyörätuolilla. Ramppi on loiva. Rampin puolivälissä ollut kasvillisuus ei olisi todennäköisesti tuntunut kovin kivalta, mutta muuten systeemi näytti toimivalta. Lupaan, että ensi kesänä testaan menemällä veteen saakka!

IMG_9483

IMG_9485

IMG_9499

IMG_9500

IMG_9502

IMG_9504

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Helena Arvio
    21.8.2016 at 15:56

    Ens kesänä meen ehottomasti, ku on noin lähellä! Kiva, et löytyy noin läheltä!

    Reply

Leave a Reply