Valikko
Aurinkorannikko / Espanja

Ravintolaillat Fuengirolassa

Illat Fuengirolassa pimenivät maaliskuussa kahdeksan jälkeen. Meille sattui muutenkin hieman viileä viikko (verrattuna esimerkiksi lähtöämme seuranneeseen) ja illat olivat auringon laskettua suorastaan kylmiä. Ratkaisun tarjosivat ihanat ravintoloiden sisätilat ja suojattujen terassien lämpölamput. Fuengirolasta löytyy ravintoloita ja baareja joka lähtöön. Illallinen nautitaan espanjalaiseen tapaan myöhään. Osa ravintoloista aukesi vasta seitsemältä ja iloinen puheensorina täytti paikat yleensä vasta kahdeksan jälkeen. Ensimmäisen päivän matkustamisen jälkeisen aikaisin syömään ajaneen nälän jälkeen käänsimme ruokarytmimme pian sopimaan paikalliseen tapaan. Ruokaa odotellessa kävimme usein pienillä alkumaljoilla.

 

Valitsimme ravintolat pitkälti vaiston mukaan ja päädyimme joka ilta siihen ravintolaan, joka iltakävelyllä näytti kutsuvimmalta. Menetimme siis taatusti monta helmeä, joihin ehtisi tutustua paremmin pidemmillä reissuilla. Ensimmäisenä päivänä aikaisin aamulla alkanut matkamme ajoi meidät jo iltapäivällä rantakadun Los Neufragos – kalaravintolaan, jonka aurinkoisella rantaterassilla nautimme hyvää ruokaa ja sangriaa alkaneen matkan kunniaksi. Kalaravintolaan päädyimme myös juhlistamaan viimeistä iltaamme Fuengirolassa. Tällöin vuorossa oli lähes hotelliamme vastapäätä sijainnut ravintola Antonio Videra. Ilta oli hiljainen ja saimme hyvää palvelua ja esimerkiksi viinilasejamme täytettiin talon piikkiin seuraavaa aamua ajatellen vähän liiankin vikkelään… Grillattu Sole Fish oli todella hyvää. Kalaravintoloita on rantakadulla paljon. Monen ulkopuolella on pieni vene, jossa kaloja paistetaan. Kevyt savun tuoksu tuo mukavan suomalaisen kesämökkitunnelman rantaelämään.

 

 

 

Yhtenä iltana illastimme argentiinalaisessa Parrilla Cosquin – ravintolassa, joka sijaitsi muutaman sadan metrin päässä hotelliltamme. Paikka oli aivan täynnä: isoja seurueita, puheen sorinaa ja ihanaa tunnelmaa. Otimme molemmat hyvin epäilevinä kymmenen euron Menu:n, joka sisälsi alkusalaatin, ison pihvin perunoilla ja jälkiruuaksi ison suklaajäätelöpallon. Yllätyksekseni valinta kannatti, sillä ruoka oli todella hyvää. Päälle vielä iso lasi punaviiniä Fuengirolan tapaan kahdella eurolla, joten poistuimme ravintolasta ähkyssä ja kumpikin vain 12 euroa menettäneinä. Erittäin hyvää pizzaa ja pastaa nautimme italialaisessa pizzeria Tavolassa. Samaan ei yltänyt rantakadun Pizzeria Primavera. Vertailukohtana ollut Tavola oli ehkä kuitenkin epäreilu Primaveraa ajatellen. Hinnat olivat kaikkialla Suomen hintatasoon nähden hyvin alhaisia ja pääruuan ja viinilasin saimme joka ilta hieman ruuasta riippuen 10-15 eurolla.

Ja baarit? No, niihin ei päädytty, vaan nämä nuoret bilettäjät löytyivät peittojen alta aina ennen kuin vuorokausi ehti toiseksi vaihtua.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Anonyymi
  14.4.2014 at 14:54

  Hei,

  Mielelläni kuulisin myös ravintoloiden ja baarien invawc-tilanteesta. Iltaa istuminen pidemmän kaavan kautta varsinkin sen viinin kera ei oikein luonnistu ellei tuota ole tarpeen vaatiessa lähettyvillä 🙂

  Itse onnistuimme löytämään ravintoloita ja pubeja, joista se löytyi mutta valitettavan usein tilanne oli päinvastainen kuten juuri noissa rannan kalaravintoloissa. Olemme suuntaamassa kuitenkin kohteeseen uudestaan niin tieto olisi käytännöllinen ja olisi kiva saada uusia paikkojakin mukaan mistä sellainen saattaisi löytyä. 🙂

  Reply
 • Unknown
  14.4.2014 at 16:57

  samoin mä..

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  17.4.2014 at 13:54

  Ja arvatkaa vaan muistinko katsoa….Ei tullut tarvetta käydä, joten unohdin selvittää. Ennen matkaa päätin muistaa, joten tämä kuvastaa hyvin matkafiilikseen heittäytymistä 🙂 Tehkääpä te pliis listaa ensi matkalla! Málagassa muistin eli kunhan sinne asti päästään niin vessoja luvassa 😀

  Reply

Leave a Reply