Valikko
Thaimaa

Renkaat rantahiekassa Thaimaassa

Minun paratiisirantani löytyi Thaimaan Hua Hinistä. Paikasta, johon moni jättää menemättä juurikin hyvien rantojen puuttumisen vuoksi.  Minun paratiisirantani poikkeaa ehkä kuitenkin tyypillisestä mielikuvasta. Minun rannallani ei ole pehmeää, upottavaa hiekkaa silmänkantamattomiin. Minun rantani on nousu- ja laskuvesien kovettama ja työnnän varpaat veteen pyörätuolista.

IMG_6818

IMG_7107

Vietimme Thaimaan lomallamme vain kaksi rantapäivää. Kun nyt, matkakuume-kärsimyksissäni, katselen rantakuvia, en ymmärrä miksi niin vähän. Uima-allaskuviin siirtyessä sitten kuitenkin taas muistan, että rannalle oli myös kilpailijoita. Pyörätuoliystävällisin ranta löytyi noin viiden kilometrin päästä taloltamme, läheltä Khao Takiab -apinavuorta. Pyörien välissä kulkevat apinat voi siis hyvin yhdistää rantapäivään. Edestakainen matka esteettömällä autolla taloltamme rannalle maksoi noin 18 euroa. Autoon mahtuu seitsemän henkeä. Porukalla jaettuna summa ei ole (invataksiksi) kova. Auto jättää Blue Wave -hotellin luo, ihan hiekkarannan tuntumaan.

IMG_6844

IMG_6862

Ensimmäisenä rantapäivänämme pamahdimme paikalle melko valmistautumattomina. Otimme jotkut vaan aurinkotuolit, emmekä tajunneet tehdä hintavertailua. Myös aurinkotuoleissa pystyy tinkaamaan melkoisesti. Lähes kaikki aurinkotuolit kuuluvat jollekin takana olevista ravintoloista, joten kannattaa katsoa samalla myös ravintoloiden tarjontaa. Minä vedin ympyrää rannalla aika lailla hihkuen. En ikinä ole päässyt sähkärillä vesirajaan saakka. Voin kuitenkin kertoa, että siihen on syynsä. Ei siitä nyt sen enempää, mutta annan vinkin, että sinne vesirajaan ei oikeastaan kannata mennä ja seuraava aalto saattaa aina olla edellistä isompi. Myös hieno hiekka kannattaa huuhdella makealla vedellä pois renkaista viimeistään takaisin majapaikkaan mennessä. Rannalle mennessä kannattaa myös seurailla nousu- ja laskuvesien aikataulua, sillä nousuveden aikaan ranta kapenee merkittävästi.

IMG_7118

IMG_7071

Toisena rantapäivänä kaikki oli toisin. Mukaan lähti taloltamme rantapyörätuoli, jonka saa maksutta käyttöön ihan milloin haluaa ja se mahtui kyytiin muutaman pyörätuolimme lisäksi. Edelliskerrasta hieman pelästynyt sähkärini jäi suosiolla hieman kauemmaksi ja avustajani nosti minut rantapyörätuoliin. Olen nähnyt niitä kyllä monilla esteettömillä rannoilla, mutta usein se on julkisessa käytössä ja apuna vain siirtymisissä mereen uimaan. Nyt kukaan seurueestamme ei kilpaillut tuolista kanssani, joten sain sen ihan vain itselleni. Voisin viettää siinä elämäni kaikki tulevat rantapäivät. Siinä saa auringonoton kannalta hyvän löhöasennon (vähän liiankin hyvän, kannattaa siis lisätä sitä aurinkorasvaa myös loman viimeisinä päivinä) ja siinä löhöasennossa voi liikkua mihin vain. Omat suosikkini ovat sekä a) varpaat veteen ja katse aurinkoon -asento että b) aaltoja päin ja merivettä silmiin -asento.

IMG_7051

IMG_7100

Mereen meneminen ei ole ikinä ollut näin helppoa. Merivesi oli erittäin lämmintä, tuolia oli suhteellisen kevyt vetää kovassa hiekassa ja istuin koko ajan kelluvassa tuolissani eli perinteistä tasapainon kanssa taistelemista ei ollut. Ai että kun nauroin, kun aalto pyyhkäisi ylitseni. Ainoan pienen varjon rantaparatiisiini toivat meduusat, joita oli meressä varsin paljon. Ne ovat onneksi varsin vaaratonta lajia, mutta en silti pitänyt ajatuksesta, että sellainen lävähtäisi päin. Yksi kevyt osuma parhaaseenkin päivään mahtui.

IMG_7066

IMG_7065

Rannalla on vuokrattavana vesijettejä ja muita aktiviteetteja. Siellä liikkuu myös paljon kaupustelijoita, jotka kyllä lopulta jättävät rauhaan, kun tarpeeksi monta kertaa ystävällisesti kieltäytyy. Ellet sitten halua hierontaa tai pedikyyriä juuri siinä. Hierontapalveluja oli kuitenkin talomme vieressä ja siellä todella osattiin, joten rantahieronnat jäivät väliin. Pojat kävivät ajelemassa vesijeteillä, jonka vauhti houkutti kyytiin myös yhden pyörätuolin käyttäjän. Meidän muiden tasapaino ja/tai hurjapäisyys ei siihen leikkiin riittänyt. Aurinko tai varjo, vesileikit tai auringonotto, rannalla onnistui kaikki. Kylmä juoma ja hyvä ruoka hoitui siinä samalla, mutta silti rannalla tuli tunne rauhasta. Paikka on jo ”palaan” -listalla. Rantatunnelmia löytyy myös Thaimaan videoltamme

IMG_7093

IMG_7109

Lisää luettavaa esteettömästä Thaimaasta

Kaikki artikkelit esteettömästä Thaimaasta
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply