Valikko
Matkatoimisto / Palmuaseman matkavinkki / risteily / yhteistyö

Risteilykeskuksesta esteettömien risteilyiden asiantuntija

Tämä kirjoitus on osa yhteistyötä Risteilykeskuksen kanssa

Olen työskennellyt viime aikoina aivan todella inspiroivan projektin parissa. Olen saanut olla mukana tekemässä Risteilykeskuksesta esteettömien risteilyiden asiantuntijaa. Lähtökohdat yhteistyöllemme olivat erinomaiset ja varmaan juuri siksi tästä tuli niin inspiroiva juttu. Minähän olen täysin vakuuttunut siitä, että risteily on mitä parhain tapa matkustaa, kun matkassa on mukana apuvälineitä tai muita erityistarpeita. Toisaalta jokaisen risteilyn myötä olen yhä enemmän sitä mieltä, että onnistunein risteilyloma syntyy, kun valtavasta tarjonnasta löytää parhaiten itselleen sopivan varustamon, laivan ja reitin. Varsinkin ensi kertaa risteilyä varaavalle tämä ei ole itsestäänselvää, vaan apu on usein tarpeen. Risteilykeskuksessa tunnetaan risteilyiden maailma vuosien kokemuksella. Suomalainen risteilyihin erikoistunut matkatoimisto myy lukuisten eri varustamoiden risteilyjä suurella ammattitaidolla ja aina päivän parhaaseen hintaan. Osaaminen ja kokemus nimenomaan risteilyistä on se asia, joka on ensisijaista asiakkaan kannalta, myös silloin, kun matkassa mukana on erityistarpeita. Ennen yhteistyömme aloitusta esteettömiä risteilyitä toivovia asiakkaita oli kohdattu toimistossa vain harvakseltaan. Risteilykeskuksen johdolla ja työntekijöillä oli halu saada lisää tietoa esteettömästä matkailusta ja pystyä palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla myös asiakkaita, joilla on erityistarpeita. Tässä kohtaa me kohtasimme ja yhdistimme osaamisemme.

IMG_8928 (2)

Risteilykeskuksen sivuille on nyt avattu Esteettömät risteilyt -sivu. Sinne olemme luoneet tietoa nimenomaan esteettömyyden näkökulmasta. Sivun vinkit-välilehdeltä löydät yleisiä vinkkejä ja varustamot-välilehdeltä tarkempaa tietoa eri varustamoiden esteettömyydestä. Tiedot ovat kahdeksasta varustamosta. Niistä, joissa esteettömyys on parhaiten huomioitu ja jotka muutenkin ovat niitä suosituimpia. Liikuntarajoitteisten lisäksi on huomioitu myös muut erityistarpeet sen mukaan mitä palveluita kukin varustamo tarjoaa. Kaikkien varustamoiden kohdalla pääsääntönä voi pitää siitä, että mitä uudempi laiva, sen paremmin esteettömyys on huomioitu. Pieniä eroja varustamojen välillä on siinä, löytyykö laivalta esimerkiksi allashissi, mitä pieniä apuvälineitä laivayhtiö tarjoaa maksutta hyttiin (esim. wc-pöntön korottaja) ja kuinka hyvin varustamo tarjoaa tietoa esteettömyydestä. Omat erittäin positiiviset kokemukseni ovat vain Royal Caribbeanin laivoilta, joten olen väkisin aina vähän puolueellinen siihen suuntaan. Yhtä lailla esteettömyys on kuitenkin huomiotu myös muilla yhtiöillä ja esteettömyyden puolesta voisin hyvin matkustaa myös Norwegian Cruise Linen, MSC Cruise Linen, Carnival Cruise Linen, Princess Cruisesin, Celebrity Cruisesin, Azamara Club Cruisesin ja Holland America Linen laivoilla. Monet varustamot, esimerkiksi juuri Royal Caribbean, soveltuvat niin perheille, kaveriporukoille kuin pariskunnillekin. Jotkut taas ovat selkeämmin vain aikuisille, kuten Celebrity Cruises tai Azamara Club Cruises, joka edustaa niin sanotusti luksusluokan risteilyjä, joissa väkeä on vähemmän, laivat pienempiä ja palvelu vielä normaaliakin huomattavasti parempaa. Holland American alukset ovat suosittuja ikäihmisten keskuudessa ja laivan aktiviteettitarjonta onkin suunniteltu sen mukaisesti. Apuvälineitä on laivan kohderyhmän asiakkailla paljon, mikä näkyy tietenkin myös esteettömyydessä. Princess Cruises on legendaarinen Lemmenlaiva-televisiosarjasta tuttu varustamo, jolla on valtava reittiverkosto ympäri maailman. Princess Cruises lanseerasi aikanaan ensimmäisen esteettömyysohjelman, josta muut yhtiöt ovat ottaneet myöhemmin mallia. Risteilykeskuksen sivuilla on valtava määrä tietoa risteilyistä ja eri varustamoista, joten siellä kannattaa viettää pidempikin tovi niitä lukien.

IMG_9196

Osana yhteistyötämme koulutin Risteilykeskuksen henkilökunnan esteettömien matkojen maailmaan. Kävimme läpi esteettömyyttä eri varustamoissa, lennon varaamista silloin kun asiakkallla on erityistarpeita sekä majoituksen ja kuljetusmuodon valinnassa huomioitavia asioita. Kävimme lisäksi läpi yleisiä asioita liittyen vammaisuuteen ja erilaisiin apuvälineisiin. Kaikki kohtaamani työntekijät, johtoporrasta myöten, olivat aidosti kiinnostuneita ja kävimme erittäin hyvää keskustelua. Risteilykeskuksesta voit varata pelkän risteilyn, jos haluat hoitaa itse esimerkiksi lentojen, hotellien ja kuljetusten varaamisen. Hintatakuu mahdollistaa sen, että saat risteilyn aina parhaimpaan hintaan. Esteettömät hytit varataan asiakaspalvelun kautta, mutta hinta on sama kuin vastaavan luokan tavallisissa hyteissä. Suosittelen siis lämpimästi myös pääasiassa omatoimisesti matkaileville. Vaihtoehtoisesti voit pyytää Risteilykeskuksesta koko paketin eli risteilyn lisäksi esimerkiksi lennot ja mahdollisen majoituksen kohteessa.

Risteilykeskuksen asiantuntemus esteettömien risteilyiden järjestäjänä kasvaa luonnollisesti jokaisen asiakkaalle varatun esteettömän matkan myötä. Tämän yhteistyömme jälkeen Risteilykeskuksessa on kuitenkin ymmärrystä näihin asioihin huomattavasti enemmän kuin monessa muussa matkatoimistossa ja voin luottavaisin mielin suositella teille matkan varaamista sitä kautta.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply