Valikko
Hotellit Suomessa / pääkaupunkiseutu

Esittelyssä hotelli Scandic Helsinki Airport

Scandic-hotellit tarjosivat majoitukseni

Lentokenttähotelleissa on ainutlaatuinen tunnelma, jota ei muissa hotelleissa ole. Suurin osa vieraista yöpyy yhden yön ja he ovat joko lähdössä tai tulossa, odottamassa jotain. Ennen matkaa lentokenttähotellissa yöpymällä matkatunnelman saa venytettyä äärimmilleen. Elokuun lopussa matkustin pitkästä aikaa ulkomaille. Lentomme Kreetan Haniaan lähti jo 5.45 ja lentokentällä tuli olla 3.45. Kotoani lentokentälle matkaa puolessa tunnissa, mutta silti yölähtöön sisältyy paljon stressitekijöitä aina taksin saamisesta viime hetken pakkailuihin. Siksi päätimme mennä lentokentälle jo edellisenä iltana ja viettää vajaat 10 tuntia Scandic Helsinki Airport -hotellissa rentoutuen ja nukkuen niin paljon kuin se noin aikaisen lennon kohdalla on mahdollista. Päätös osoittautui erinomaiseksi, vaikkakin Scandic Helsinki Airportissa olisi viihtynyt paljon pidempäänkin.

Saapuminen ja vastaanotto

Scandic Helsinki Airport sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokentän terminaali 2:n välittömässä läheisyydessä. Matkaa terminaaliin on noin 200 metriä, tällä hetkellä lentokentän remontin vuoksi ehkä hieman enemmän. Reitti kulkee osittain ulkona, mutta on katettu. Kentälle on siis helppo kulkea omaan tahtiin ilman kulkuvälineitä. Sain kotoa hotellille mennessä autokyydin ja hotellin edessä oli hyvin tilaa jäädä kyydistä. Myös lentokentälle liikennöivien bussien pysäkeiltä ja juna-asemalta on hotellille lyhyt matka ja hyvät opasteet. Hotelli sijaitsee katutasoa ylempänä, kerrokessa kolme ja sinne pääsee erittäin tilavalla hissillä.

Hotellin vastaanotto sijaitsee tilavassa ja valoisassa lasikattoisessa aulassa. Hotelli on rakennettu vanhoihin toimistotiloihin, jotka ovat olleet myös poliisin tiloja. Se tuo hotellin ulkoasuun kivan ja erikoisen vivahteen. Vastaanotossa kaikki sujui mutkattomasti. Lentomme lähtöaikaa kysyttiin ja koska meidän täytyi lähteä jo siten, ettemme ehtineet 04.00 alkaneelle varhaisaamiaiselle, meille ehdotettiin mukaan otettavia aamiaiskasseja. Ne odottivat meitä vastaanotossa, kun 3.30 aloitimme matkamme kohti aurinkoa. Ne olivat tosin niin runsaat, että päätimme ottaa vain yhden, sillä emme millään olisi saaneet kaikkia syötyä ainakaan ennen turvatarkastusta.

Esteettömät huoneet

Scandic Helsinki Airportissa on kahdeksan esteetöntä huonetta. Ne sijaitsevat kaikki samalla käytävällä vastaanottokerroksessa ja ovat päätelmieni mukaan keskenään samanlaisia, sillä niiden kaikkien sijoittelu on samanlainen. Me vietimme yön huoneessa 307, josta oli väliovi viereiseen huoneeseen. Huone oli tosi viihtyisä ja sisustukseltaan lämmin. Siellä oli myös juuri sopivasti tilaa liikkua. Mahtumaan käännyin hyvin ikkunan edessä ja pöydän ääreen pääsi helposti. Molemmat sängyt olivat sähköisesti säädettäviä selän ja jalkojen kohdalta. Huoneessa oli todella rauhallista ja siellä sai hyvät yöunet, jotka toki lähtömme vuoksi jäivät kovin lyhyiksi.

Kylpyhuoneeseen oli pieni kynnys, joka voi olla hankala osalle apuvälineiden käyttäjistä. Kylpyhuone oli tilava, kun suihkuseinää taittoi pois tieltä, mutta suihkuseinien ollessa paikallaan tila oli ahdas. WC-istuimen vieressä oli seinästä taittuva tukeva kaide vain toisella puolella. Suihkussa ei ollut suihkutuolia, mutta sellainen on saatavilla vastaanotosta pyytämällä. Suihku on suihkuseinien vuoksi ahdas. Alla olevalla videolla esittelen huoneemme.

Ravintola ja baari

Nautimme illallisen Scandic Helsinki Airportin viihtyisässä ravintolassa. Se sijaitsee vastaanoton lähellä ja leikittelee valaisimilla sekä teollisella tyylillä yhdistettynä lämpimiin ja tummiin sävyihin. Ruokalistalta löytyi tuttuja Scandic-klassikkoja. Meinasin jälleen taipua ottamaan pastasuosikkini Kana-mozzarella-bucatinin, mutta päädyimme kuitenkin burgereihin. Se oli hyvä valinta. Ravintolassa oli ihanan rauhallinen tunnelma ja monissa muissakin pöydissä skoolattiin alkavalle lomalle. Arkisin ravintolassa tarjoillaan lounasta eli se on hyvä valinta, jos kaipaat paikkaa vaikkapa lentokentän läheiselle lounastapaamiselle. Samassa ravintolassa tarjoillaan aamiainen. Ensin hieman supistettu varhaisaamiainen klo 04-06 ja sitten perusaamiainen klo 06-10.

Joka päivä auki olevasta aulabaarista voi ostaa haluamansa juoman ja mennä nauttimaan siitä moniin tunnelmallisiin soppeihin.

Muut tilat ja palvelut

Scandic Helsinki Airport on täynnä kiehtovia yksityiskohtia. Vastaanoton takana sijaitsevien kokoustilojen oleskelualueelta löytyy paljon mielenkiintosia huonekaluja: isoja valaisimia, väärinpäin nostettu sohva ja pöytä, jonka ääressä istutaan samalla keinuen. Kokoustiloja on useita eri kokoisia. Kahden hengen palaverit voi pitää esimerkiksi saunan lauteilla tai metsätunnelmassa, mutta isompiakin tiloja löytyy. Kaikkiin on esteetön kulku. Yleinen esteetön WC löytyy niin ikään vastaanottokerroksesta, hissien läheisyydestä. Kuntohuoneeseen ja saunaan en tutustunut.

Scandic Helsinki Airport vakuutti tunnelmallaan ja kätevyydellään. Minun tarpeisiin se sopi hyvin myös esteettömyyden osalta, mutta osalle erityisesti kylpyhuoneen toisen tukikaiteen puuttuminen, kynnys ja ahdas suihku voivat aiheuttaa haasteita. Aikaisille lennoille lähtiessä hotelli on hyvin todennäköisesti valintani jatkossakin.

Lue kokemukseni myös näistä hotelleista:

Hilton Helsinki Airport
Scandic Pasila
Scandic Grand Central
Marski By Scandic
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Gunilla Sjövall
    17.10.2021 at 20:49

    Hei Sanna, olen huomannut hotelliesittelyistäsi, miten monessa invahuoneessa on nykyään tuollainen WC-istuin ilman perinteistä vesisäiliötä. Eli on todella ongelmallinen malli, jos tarvitset selkänojaa. (Itse olen joutunut kehittämään repusta ja vaikka mistä ”selkänojan”.) Oletko ottanut tätä esiin hotellien kanssa? Kiitos ihanasta blogistasi 🙏❤️! Terv. Gee

    Reply

Leave a Reply