Valikko
Hotellit Suomessa / Jyväskylä / Keski-Suomi

Esittelyssä hotelli Scandic Jyväskylä Station

Scandic-hotellit tarjosivat majoitukseni

Jyväskylä on erinomainen kohde ihan jo itsessään, mutta se on hyvä etappi myös välipysähdykseen monesta suunnasta tultaessa. Me kolme reissaajaa vietimme vuorokauden Jyväskylässä heinäkuun alussa Kalajoelta Helsinkiin matkatessamme. Hotelliksi valikoitui Scandic Jyväskylä Station, joka on hiljattain uudistettu. Se pystyi täyttämään kaikki toiveemme: Esteetön huone kolmelle (tämä ei todellakaan onnistu kaikkialla), erinomainen sijainti tutkia kaupunkia ja helppo paikka autolle.

Saapuminen ja vastaanotto

Scandic Jyväskylä Station sijaitsee erinomaisella paikalla keskustan kävelykadun ja rautatieaseman tuntumassa. Jyväskylän Matkakeskukselle eli rautatieasemalle ja linja-autoasemalle on matkaa vajaat 300 metriä. Me saavuimme hotellille autolla. Hotellissa on sekä parkkihalli että ulkoparkkialue. Me jätimme auton ulkoparkkikselle, joka nousi ylös pääsisäänkäynnin läheltä. Alue oli rauhallinen, ikään kuin hotellin takapiha ja siellä oli kaksi invapysäköintipaikkaa välittömästi sisäänkäynnin lähellä. Tuo sisäänkäynti vei hotellin kerrokseen 1, jossa sijaitsi myös huoneemme. Vastaanotto oli kerrosta alempana. Tavaroiden kuljettamisen kannalta sijainti oli kätevä, kun tavarat saattoi hakea sisäänkirjautumisen jälkeen ja pakata taas autoon ennen uloskirjautumista. Tuo parkkialueen ovi sekä pääsisäänkäynnin ovi avautuivat automaattisesti. Pääsisäänkäynti johtaa Kalevankadulle ja heti kulman takana aukeaa Jyväskylän keskustan mahdollisuudet ja kävelykatu.

Hotellin vastaanotto sijaitsee pohjakerroksessa pääsisäänkäynnin yhteydessä. Vieressä on myös pieni Shop, oleskelutiloja ja yleiset wc:t, joukossa myös esteetön wc. Vastaanottoaulan yläosa on avointa tilaa kerroskäytäviin, mikä tuo aulaan ihanasti valoa ja avaruutta, mutta myös vähän hälyä.

Esteettömät huoneet

Esteettömiä huoneita Scandic Jyväskylä Stationissa on kaksi. Me yövyimme huoneessa 101, joka tuntui tosi uudelta ja freesiltä. Hotelli sijaitsi aivan hissien ja aamiaishuoneen lähellä, mutta sen äänieristeet olivat aivan erityisen hyvät, sillä huoneeseen ei kuulunut käytävästä yhtään mitään. Huoneessa oli kaksi erillistä sänkyä ja lisävuode kolmannelle henkilölle. Varsinaiset sängyt olivat sähköisesti säädettäviä selän ja jalkojen kohdalta. Lisävuoteessakin oli kuulemma oikein hyvä nukkua. Lisävuode tekee huoneesta aina ahtaamman, mutta huone oli lähtökohtaisesti sen verran tilava, että mahduimme tosi hyvin. Siirsimme sänkyjä, tuolia ja yöpöytiä hieman, jotta saimme tilaa juuri niihin kohtiin, jotka olivat meille tärkeitä. Näin toimin yleensä aina. Minulla on siirtelijä aina omasta takaa, mutta myös vastaanotosta voi pyytää apua, jos huonekalut ovat itselle väärissä kohdissa. Huoneen kylpyhuone oli ihanan tilava. Lavuaarin ympärillä oli hyvin laskutilaa, suihkussa seinästä taittuva suihkutuoli, wc-istuimen ympärillä istuimessa kiinni olevat käsituet ja bidet-suihku vieressä. Kylpyhuoneen ovi oli liukuovi. Alla olevalla videolla esittelen huoneemme.

Ravintola ja baari

Hotellin ravintola ja baari Roast sijaitsee vastaanottokerroksessa ja on tosi viihtyisä. Pöytiä on kahdessa tasossa ja ylemmälle tasolle ei pääse esteettömästi. Alemmalla tasolla on kuitenkin paljon pöytiä. Ulkoterassille on portaat sisäkautta, mutta ulkokautta terassille on portti eli kadun kautta kiertämällä pääsisi. Olen jäänyt ihan koukkuun monissa Scandic-hotellien ravintoloissa listalla olevaan Kana-Mozzarella bucatini pasta-annokseen ja vaikka kuinka olin päättänyt valita tällä kertaa jotain muuta, sorruin siihen taas. Se oli täällä myös aivan erityisen hyvää.

Aamiainen tarjoillaan aamiaissalissa kerroksessa yksi eli aivan huoneemme vieressä. Pöydästämme huoneeseen oli muutama metri. Pöydät ovat levittäytyneet laajalle, mutta tila on hieman hälyinen. Sellaista se toki kesälomaöinä on vähän kaikkialla.

Muut tilat

Hotellissa on myös uima-allas, saunaosasto ja kuntosali, joita emme nyt ehtineet testaamaan. Kuvien perusteella uima-altaalla ja saunassa ei ole erityisesti huomioitu esteettömyyttä, mutta tämä tosiaan jäi katsomatta, sillä lumouduimme Jyväskylän kesäillasta ja seuraavana päivänä satamasta ja rantareiteistä. Kokoustiloja hotellissa on seitsemän ja ne ovat esteettömiä. Yleinen esteetön wc sijaitsee vastaanoton vieressä.

Kaiken kaikkiaan Scandic Jyväskylä Stationista jäi hyvä fiilis. Ystävällinen palvelu, mukavasti uudistetut viihtyisät tilat ja kaikki mitä tulimmekin hakemaan. Valitsen hotellin ehdottomasti uudelleenkin!

Lue myös: Scandic Jyväskylä Stationin esteettömyystiedot Scandic-hotellien sivulla.

Tutustu Keski-Suomen esteettömiin mahdollisuuksiin

Esteetön Keski-Suomi – näe, koe ja herkuttele
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply