Valikko
Hotellit Suomessa / Seinäjoki

Esittelyssä hotelli Scandic Seinäjoki

Scandic-hotellit tarjosivat majoitukseni

Toukokuun vierailustani Scandic Seinäjoki -hotellissa on jo tovi, mutta tuli kesä ja seikkailut ja aikataulujen kärrynpyörät. Palataan nyt kuitenkin tuohon säältään keväisen kirpeään toukokuiseen vuorokauteen, johon lämmön toi hotelli. Olin luennoimassa Kohti kestävää matkailua Etelä-Pohjanmaalla -hankkeen loppuseminaarissa ja yövyin sitä edeltävän yös Scandic Seinäjoki -hotellissa. Hotelli on rakennettu vuonna 1978. Se toimi ennen Cumulus-hotellina ja siirtyi Scandicille yrityskauppojen myötä joitakin vuosia sitten. Esteettömyystietoja ei valitettavasti ainakaan tällä hetkellä löydy hotellin sivuilta. Hotellista tulvahti ihana vanhojen aikojen tunnelma – juuri tällaisia hotellit olivat lapsuudessani, kun hotellivierailut olivat harvinaisia juhlahetkiä!

Saapuminen ja vastaanotto

Scandic Seinäjoki sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Saavuimme junalla ja rautatieasemalta oli matkaa hotellille vain noin 300 metriä. Hotellia vastapäätä sijaitsee Epstori-ostoskeskus ja Seinäjoen keskustorille on vain muutaman minuutin kävelymatka. Hotellin vastaanotto sijaitsee kotoisassa aulassa. Vieressä on pieni Scandic Shop, josta voi ostaa pientä purtavaa, juomia ja käyttötarvikkeita. Vastaanottotiskiä ei ole madallettu mistään kohtaa. Vastaanoton lähellä on myös pöytiä ja tuoleja ja hieman erillinen nurkkaus, jossa voi rauhassa istuskella, tehdä töitä, jutella tai mitä sitten ikinä tekeekään.

Esteetön huone

Hotellissa on yksi esteetön Standard-huone. Se sijaitsee vastaanottokerroksessa eli hissiä ei tarvita tuohon huoneeseen päästäkseen. Hissillä toki pääsee ylempiin kerroksiin. Esteetön huone oli yksi tilavimmista huoneista, joissa olen majoittunut. Se oli tullessamme myös hyvin pimeä, sillä sinne ei oikein pääse luonnonvaloa korkealla olevista pienistä ikkunoista ja vain huoneen toinen puoli oli valaistu. Saimme kuitenkin pyydettäessä lisävaloja, joilla asia korjaantui. Huoneessa on kaksi erillistä sänkyä, jotka eivät ole sähköisesti säädettäviä. Jotain taikaa niissä tai hotellin rauhallisuudessa oli, sillä nukuin erityisen hyvin. Huoneessa oli levitettynä myös vuodesohva, jota emme käyttäneet. Huoneessa mahtuisi siis yöpymään hyvin useampikin henkilö. Huoneessa oli myös muun muassa työpöytä, tv-taso, nojatuoli ja jääkaappi.

Esteettömän huoneen kylpyhuone oli tilava. Wc-istuin on ns. perinteinen lattiaan kiinnitetty malli, joka sopii monille parhaiten. Tukikaiteet on kiinnitetty wc-istuimeen. Suihkunurkkauksen seinästä taittuva suihkutuoli oli huomattavan korkealla, mikä on varmasti ongelma osalle. Myös suihku oli sijoitettu korkealle. Alla olevalla videolla esittelen huoneen ja voit arvioida sen soveltuvuuden itsellesi.

Ravintola ja baari

Scandic Seinäjoen yhteydessä sijaitsee ravintola Olive. Siellä on tarjolla aamiainen, lounasbuffet ja A la Carte illallinen. Me testasimme tällä kertaa vain aamiaisen, joka oli hyvää ja monipuolista Scandic-laatua. Ravintolassa on eri tasoja ja ihan kaikkiin pöytiin ei pääse esteettömästi. Buffet-pöytien ja useampien pöytien luo on kuitenkin esteetön pääsy. Myös lounas- ja illallisaikaan ravintolasta leijaili huumaava tuoksu, joten kannattaa ehdottomasti testata. Hotellin vastaanoton baarista saa juomia ravintolan ollessa kiinni.

Muut tilat

Hotellissa on seitsemän kokoustilaa, jotka sijaitsevat ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Hotellin saunojen esteettömyyteen en tutustunut. Yleinen esteetön wc sijaitsee vastaanoton läheisyydessä.

Kiitos Scandic Seinäjoki, tulen mielelläni toistekin!

Lisää hotelliesittelyjä:

Esteettömiä hotelleja Suomessa
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply