Valikko
Hotellit Suomessa / Tampere

Esittelyssä hotelli Scandic Tampere Station

Scandic-hotellit tarjosivat majoitukseni

Scandic Tampere Station on ollut luottovalintani Tampereella jo useamman vuoden ajan sekä työmatkoilla että vapaa-ajalla. Pitkään on kuitenkin harmittanut, että Palmuasemalta on puuttunut hotellin esittely. Jotenkin aina aiemmin keskittyminen on ollut niin vahvasti jossain muualla, että kuvien ottaminen on jäänyt. Marraskuussa asia vihdoin korjaantui ja muusta Tampere-ohjelmasta huolimatta pysähdyin miettimään, miksi hotellista itseasiassa niin kovasti pidänkään.

Saapuminen ja vastaanotto

Scandic Tampere Station sijaitsee erinomaisella paikalla Tampereen rautatieaseman läheisyydessä. Raiteilta hissillä alas, tunnelista kohti Ratapihankatua, hissillä ylös ja siellä se hotelli jo näkyykin. Matkaa kertyy yhteensä ehkä parisataa metriä. Autolla tuleville hotellissa on oma pysäköintihalli, jossa on kolme invapysäköintipaikka. Pysäköintihallin sisääntulon korkeus on 2,1 metriä. Pysäköintihallista on kulku hissillä hotelliin. Pysäköinti on maksutonta liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella.

Hotellin sisäänkäynnin ovet avautuvat itsestään ja vievät valoisaan aulaan. Vastaanoton toinen laita on matalampi ja toisin kuin monessa muussa hotellissa, sitä oikeasti aktiivisesti käytetään silloin, jos asiakas hyötyy matalammasta tiskistä. Sanoin ennen sisäänmenoa avustajalleni, että täällä tuntuu aina siltä, kuin menisi tuttujen luo kylään. Siltä se taas tuntui, sillä meidät otettiin niin lämpimästi vastaan. Matalan tiskin käyttö lisää tervetullutta oloa yllättävän paljon, kun vastaanottovirkailijan kanssa on samalla tasolla. Vastaanottoaulassa on useita istumapaikkoja sekä pieni Scandic Shop. Aula on mukavan tilava ja kaksi tilavaa hissiä vievät kerroksiin.

Esteettömät huoneet

Scandic Tampere Stationissa on 12 esteetöntä huonetta, kaksi joka kerroksessa. Ne ovat kaikki tilavia kahden hengen Standard-huoneita. Osasta on väliovi viereiseen huoneeseen. Me vietimme vuorokauden huoneessa 601. Huoneissa on kaksi erillistä sänkyä, jotka ovat sähköisesti säädettävissä selän ja jalkojen kohdalta. Koko seinän pituinen pöytä ja liikuteltava taso matkalaukulle ovat tosi käteviä. Naulakot ja pistorasiat on sijoitettu matalalle. Kylpyhuone on tilava ja lavuaarin vieressä on hyvin laskutilaa. WC-istuin on itselleni vähän hankalasti sijoittunut, sillä tilaa ei ole sillä puolella, josta haluaisin siirtyä. Toisella puolella WC-istuinta on seinäkiinnitteinen tukikaide ja toisella puolella lavuaaritasossa kiinni oleva sivukaide. Pidet-suihku on WC-istuimen vieressä. Suihkussa on seinäkiinnitteinen taittuva istuin. Tällä kertaa siivoja oli unohtanut laskea suihkun alas ja yksin matkustavan pyörätuolinkäyttäjän olisi ollut mahdoton yltää siihen. Alla olevan videon avulla voit arvioida huoneen soveltumista omiin tarpeisiisi.

Ravintola ja baari

Bistro Juliennessa nautimme tällä kertaa vain aamiaisen, mutta usein olen herkutellut siellä myös illallisella. Pöytiä on kahdella puolella viihtyisää ravintolaa ja tilat taipuvat niin kahden hengen tunnelmointiin kuin isompien ryhmien viihtymiseenkin. Ravintolan perällä oleva kabinetti sopii hyvin enintään 18 hengen (sanoisin, että vähän vähemmän, jos on apuvälineitä) yksityisempiin kokoontumisiin. Aamiainen on runsas ja tuotteet on aseteltu siten, että niihin yltää hyvin myös pyörätuolista. .

Kokoustilat ja muut palvelut

Scandic Tampere Stationin kokoustilat sijaitsevat pääasiassa kätevästi sisääntulokerroksessa, ulko-ovesta vasemmalle. Muutama tila on lisäksi kerrosta alempana. Kokoustilat ovat valoisia ja tilavia, kaikinpuolin helppoja. Aulatiloissa, lähellä vastaanottoa ja kokoustiloja, on kaksi esteetöntä wc:tä, jotka ovat toistensa peilikuvia. Hotellissa on sauna ja kuntohuone, joista minulla ei ole kokemusta. Saunat ovat kuulemma todella ahtaat, mutta suihkutiloihin pääsee esteettömästi.

Scandic Tampere Station on yksi niistä ihanista hotelleista, joissa on lainattavissa liikuteltava nostolaite. Hotellista löytyy myös muiden Scandic-hotellien tapaan lainattava manuaalipyörätuoli.

Scandic Tampere Station on toimiva ja kompakti kokonaisuus monenlaisiin tilanteisiin. Sen sijainti lähellä rautatieasemaa, uutta Areenaa ja kaikkia keskustan palveluja tekee siitä helpon valinnan mihin tahansa Tampereella suuntaakaan.

Lue lisää Scandic Tampere Stationin esteettömyydestä hotellin omilta sivuilta.

Olen vieraillut hiljattain myös näissä Scandic-hotelleissa:

Scandic Helsinki Airport
Scandic Julia, Turku
Scandic Jyväskylä Station
Scandic Grand Central Helsinki
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Aika harvoin tulee Tampereella yövyttyä, koska kaupunki on sen verran näppärän päivämatkan päässä meiltä. Mutta tänä vuonna tulee varmaan yksi tai kaksi yötä Tampereella yövyttyä. Täytyy pitää tämä paikka silloin mielessä.

    Reply

Leave a Reply