Valikko
Maailmanympärimatka / Seattle / USA

Seattlesta Bainbridge Islandille

Bainbridge Island on pieni kaupunki noin puolen tunnin lauttamatkan päässä Seattlesta. Se on suloinen ja ihan kuin eri maailma Seattlen kaupunkihulinan jälkeen. Sellainen, johon mennään kesäpäivänä, kun ei tarvitse katsoa kelloa. Tai lokakuisena syyspäivänä niin kuin me. Silloin kuuman kaakaon nauttiminen tunnelmallisissa kahviloissa riittää päivän tekemiseksi. Aikaa kannattaa siihenkin varata, sillä naapuripöydän henkilöiden kanssa voi ajautua keskustelemaan elämästä ja siinä voi mennä aikaa.

IMG_0271

IMG_0278

Lautta Bainbridge Islandille lähti Seattlen satamasta, vain noin kilometrin päästä hotelliltamme. Oikean terminaalin löytäminen kesti hetken, mutta se johtui vain työmaasta, joka heikensi ympärille näkemistä. Lauttoja on kaksi: Tacoma ja Puyallup ja ne liikennöivät vuorotellen, hieman ajankohdasta riippuen noin 40 minuutin tai tunnin välein. Terminaali on täysin esteetön, samoin lautta. Liikennöintiä hoitavan yhtiön sivuilla on paljon tietoa esteettömyydestä. Siellä suositellaan soittamaan tulosta etukäteen. Suosittelen tätä kuitenkin vain, jos tarvitset avustusta terminaalissa, muussa tapauksessa voit vain suoraan mennä haluamaasi lauttaan, sillä sinne pääsee myös pyörätuolilla täysin itsenäisesti. Sekä terminaalissa että lautassa on inva-wc ja lautassa pääsee hissillä myös ylemmälle kannelle. Avustajani maksoi normaalin lipun hinnan 8,20 euroa, minä pääsin puoleen hintaan ja maksoin vain 4,10 euroa. Hinta on molempiin suuntiin. Paluumatkalla yritimme metsästää terminaalista lipunmyyntipistettä, kunnes saimme kuulla, että paluumatka kuuluu aina pakettiin, tuli takaisin milloin tahansa. Lautan sisällä on erikseen merkattuja pyörätuolipaikkoja, mutta parasta on olla ulkona. Seattle näyttäytyy upeana tästä perspektiivistä. Lauttamatka oli pakollinen tällaiselle Greyn Anatomia -fanille kuin minä, sillä erityisesti sarjan ensimmäisinä tuotantokausina matkattiin paljon tällä lautalla.

IMG_0323

IMG_0331

Vietimme Bainbridge Islandilla noin kolme tuntia. Keskusta on heti sataman lähellä ja pidemmälle emme menneet. Saarella on myös ihania puistoja siihen kesähengailuun ja myös pienvenesatama näytti viehättävältä. Myös museot ja viinin maistelun voi yhdistää vierailuun. Keskusta on käytännössä yksi kadunpätkä. Tosin ihana pätkä. Me kiertelimme pienissä kaupoissa, joista olisi voinut tehdä hyviä löytöjä erityisesti lahjatavaroiden osalta. Harmi vaan, että maailmanympärimatkan alkuvaiheessa olin asettanut itselleni shoppailukiellon… Myös muutama todella viihtyisä ravintola ja kahvila mahtuivat keskustapätkälle. Kaikkialle pääsee ja kadut ovat hyvin esteettömiä. Näin myös esteettömiä pikkubusseja. Tietenkin, siellä se on itsestäänselvää.

IMG_0312

IMG_0310

IMG_0302

IMG_0294

Bainbridge Islandissa on ihana pikkukaupungin tunnelma ja päiväretki sinne on erittäin helppo toteuttaa. Muita syitähän ei tarvitakaan.

IMG_0316

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply