Valikko
Intian valtameri / risteily

Seikkailu Intian valtamerellä on alkanut!

Terveiset lentokoneesta! Olin ajatellut, että ehtisin fiilistellä teille lähtöä viikonlopun aikana ennen maanantaiaamun lähtöä, ehkä glögimuki vieressä, mutta lähtömme aikaistuikin. Perjantai-iltana Finnairilta soitettiin ja suositeltiin vaihtamaan lähtö jo sunnuntaille, jos suinkin mahdollista. Maanantain postilakon tukilakko tulisi toteutuessaan vaikuttamaan hyvin moniin lentoihin sekä erityisesti erityistarpeisten matkustajien palveluihin. Hetken mietityttäni päätin tehdä niin ja nyt täällä lennämme yötä vastan kohti Dubaita ja seikkailun ensimmäistä osaa! Nyt on selvää, että lakko huomenna toteutuu ja vaikka en tiedä olisiko se lopulta vaikuttanut juuri meidän lentoomme, tämä ratkaisu tuntuu hyvältä!

Saavumme Dubaihin aamuyöstä viiden aikaan. Huominen päivä tulee siis kulumaan todennäköisesti väsyneissä merkeissä, mutta jotain aiomme jo kokeakin. Asumme hotellissa Towers Rotana, joka sijaitsee aivan Financial District -metroaseman vieressä. Metro on hyvin esteetön tapa liikkua kaupungilla ja sitä aiomme hyödyntää paljon. Meillä on kaikkiaan kolme päivää aikaa tutustua kaupunkiin, sillä seikkailumme jatkuu torstaina. Silloin nousemme Norwegian Jade -risteilyalukseen, joka toimii kotinamme 17 päivää matkallamme kohti Singaporea. Keskiviikkoon asti seurassani on avustajani Krista ja keskiviikkona seuraamme liittyy myös toinen avustajani, Virva. Loppumatkan olemme kolmisin.

IMG_20190907_155403

Seikkailu Intian valtamerellä vie meidät täysin uusiin kohteisiin. Ensin vietämme päivän Abu Dhabissa. Siellä on suunnitelmissa hypätä joko Hop On Hop Off -bussiin ja kiertää sen avulla päänähtävyyksiä tai löytää esteetön taksi, jollaisia Abu Dhabissa pitäisi olla useampia. Siitä seuraavana päivänä vuorossa on Khasab, Omanissa. Siellä aion hyödyntää mukanani olevaa manuaalipyörätuolia, sillä suunnitelmissamme on saada minut perinteikkääseen Dhow-veneeseen ja venematkalle bongailemaan delfiinejä ja upeita vuonomaisemia! Kolmas päivä kuluu Fujairahissa, Arabiemiraateissa, jossa ehkä vaan poistumme laivasta katselemaan näkyisikö lähistöllä mitään mielenkiintoista. Sitten on vuorossa kaksi meripäivää ja aikaa vain olla ja nauttia laivasta ennen kuin on vuorossa päivä Goalla, Intiassa! Olen varannut päiväksi käyttöömme goalaisen invataksin, joten seikkailu Goalla voi viedä vaikka ja minne. Goan jälkeen on vuorossa Malediivit ja sen pääkaupunkisaari Male. Tämä on reissun suurin kysymysmerkki, sillä tässä satamassa emme tule laituriin, vaan laivasta poistutaan pienemmillä yhteysaluksilla, tendereillä, joihin ei periaattessa pyörätuolilla pääse. Niin paljon kuin Malediivit haluaisinkin kokea, en ole uskaltanut tehdä sinne suunnitelmia, kun laivasta poispääsy on epävarmaa. Myös Sri Lankan pääkaupunki Colombo on epävarma. Siellä kyllä tulemme laituriin ja ihan kaupungin keskustaan, mutta paikallinen liikenne ja katujen kunto mietityttää, eikä esteettömiä autoja ole saatavissa. Katsotaan mitä vielä keksin! Thaimaan Phuketissa olemme kaksi päivää. Olen varannut ensimmäiseksi päiväksi invataksin, jolla kierrämme katsomassa Phuketin elämää ennen kuin siirrymme nauttimaan ranta- ja allaselämästä ihanalta vaikuttavalle hotellille Crowne Plaza Phuket Panwa Beach, joka sijaitsee lähellä satamaa. Risteilyn kaksi viimeistä satamaa ovat Malesiassa. Ensin Penangin saari ja sitten Kuala Lumpur. Niiden osalta suunnitelmat ovat vielä auki, mutta luotan, että ne tässä matkan varrella syntyvät.

IMG_20190530_160424

Laiva saapuu 17 päivän jälkeen Singaporeen, jossa vietämme vajaat kolme päivää ennen paluulentoa kotiin. Olen kuullut Singaporen esteettömyydestä pelkkää hyvää, joten odotan suurella innolla kaupunkiin tutustumista. Niin kuin toki tätä koko matkaa. Kolmen ja puolen viikon irtiotto on pisin lomani sitten kolmen vuoden takaisen maailmanympärimatkani. Vaikka olen tänä vuonna matkustellut jo tosi paljon, on tämä vuoden ensimmäinen puhdas lomamatka. Todella kiireisen vuoden jälkeen se tulee aivan todella hyvään kohtaan! Kaikki kohteet ovat minulle uusia, eivätkä monilta osin todellakaan niitä helpoimpia esteettömiä kohteita. Nyt kuitenkin on taas pitkästä aikaa aika seikkailuloman, varsinkin kun risteily mahdollistaa kuitenkin esteettömät puitteet ja laivan helppouteen voi aina palata. Norwegian Cruise Line on minulle laivayhtiönä vieras, mutta Jaden sisarlaivaan Pearliin kävin tutustumassa toukokuussa ja pidin näkemästäni.

Odotan kovasti myös sitä, että minulla olisi pitkästä aikaa kunnolla aikaa myös kirjoittamiselle ja kokemusten jakamiselle suoraan paikan päältä. Tervetuloa siis mukaan seikkailuun, tuntuu siltä, että tästä on tulossa jälleen aikamoinen matka!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply