Valikko
Risteilyt Suomesta / Ruotsi

Silja Linella Tukholmaan

Edellisessä blogipostauksessani hehkuttamani 10 000 käyntikertaa ylittyi hujauksessa ja nyt ollaan menossa jo kovaa vauhtia kohti 20 000:a, mieletöntä! Teneriffan kuukauden osalta suurin osa asioista alkaa olla järjestyksessä ja muun muassa katot pään päälle on vihdoin löytynyt. Kattoja pään päälle etsiessä kartoitin monta huoneistohotellia ja asuntoa ja tuon kartoituksen tuloksia julkaisen täällä pian.

Ensi viikonloppuna on edessä pyörähdys Tukholmaan ristiäisiin. Perjantai-iltana lento Norwegianilla sinne ja sunnuntaina takaisin. Arlandan lentokentältä vuokrasin auton, jolla sitten ajellaan siellä päässä. Hyvin eriskummallisen tästä matkasta tekee se, että jätän sähkärin kotiin ja matkaan pääsee kerrankin vain manuaalipyörätuolini. Täysin ennenkokematonta ja tulen varmaan olemaan ihan pulassa…Lennon varaaminen sen sijaan oli hyvin helppoa. Sähkärin kanssa matkustaessa lento kun pitää varata Norwegianin asiakaspalvelusta, mutta manuaalin pystyi ilmoittamaan helposti myös netissä varausta tehdessä.

Tämä tuleva Tukholman reissu kuitenkin muistutti, että Palmuasemalta ei löydy edellistäkään Tukholman matkaa eli marraskuun lopun päivä Tukholmassa -risteilyä Silja Symphonylla! Viking Line Gabriella ja Tukholma ylipäänsä ovat esiintyneet Palmuasemalla vuosi sitten (lue täältä), mutta Silja Line ei vielä. Helsingistä liikennöivät Silja Symphony ja Serenade ovat melkolailla identtiset ja invahytit ovat molemmissa samanlaiset. Invahyttejä on useita ja niitä on saatavilla A-luokassa ja Promenade-luokassa. A-luokan hytit ovat hieman kalliimpia ja niissä on ikkuna merelle. Promenade-luokan hyteissä on ikkuna laivan kävelypromenaadille. Hytit on 2-3 hengelle. Ainakin joissakin hyteissä alasängyt voi siirtää yhteen parisängyksi ja muistelisin, että joissakin hyteissä on myös väliovi viereiseen hyttiin, mutta tästä en mene takuuseen.

 

Silja Symphonyn kannella 8 sijaitseva Promenade-luokan invahytti ovelta kuvattuna:
Oikean puoleisen sängyn päällä oli toinen sänky. Hieman ahdasta tulee
kun toinenkin alasänky käännetään alas. Vasemmalla näkyy vessan ovi.
Suihkuverho oli jumittunut, eikä sitä saanut kiskoillaan liikuteltua.
Toki sen sai nostettua syrjään. Pöntön molemmilla puolilla oli kaiteet,
suihkussa pieni irrallinen jakkara.

Silja päihittää Viking Linen siinä, että invahytit voi halutessaan varata muiden hyttien tapaan netistä. Hyttejä on myös enemmän ja kolmen hengen hyttejä on saatavilla useita. Tämä oli hyvä, sillä meitä oli tällä kertaa liikenteessä kolme. Viking Linen invahytit ovat kuitenkin minun tarpeisiini tilavampia, johtuen ehkä ennen kaikkea sänkyjen asettelusta, jolloin keskelle jää enemmän liikkumatilaa. Molempien varustamon Helsingistä Tukholmaan liikennöivillä laivoilla pääsee hyvin liikkumaan kaikkialle. Silja Line tulee Tukholmassa Värtan satamaan, josta on noin 500 metrin matka lähimmälle Tunnelbana-asemalle nimeltään Gärdet, josta on hyvä ja esteetön kulkuyhteys keskustaan. Tätä hyödynsimme tälläkin kertaa. Marraskuun lopun Tukholma oli ihanan lumeton, mutta luminen talvi on valitettavasti sittemmin tullut sinnekin…

 

Gärdetin Tunnelbana-asemalta on lyhyt matka satamaan. Ramppi
kulki hyvin taas sähkärin mukana, mutta tällä kertaa sitä ei tarvittu.
Silja Symphonyn promeenadi oli hienossa jouluvalaistuksessa.
Kävelykadulla pääsee hyvin liikkumaan pyörätuolilla ja molemmissa päissä on
hissit muihin kerroksiin. Promenaadin liikkeet ovat kuitenkin melko ahtaita.
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

 • Anonyymi
  16.6.2013 at 13:58

  Olin avustamassa hääparia heidän häämatkalla Tukholmassa. Lähdimme Helsingistä Silja Symphonylla. Risteilyn aikana meillä oli käytössä yksi invahytti. Hytissä oli 3 vuodetta, joista yksi oli vapaasti liikuteltava ja sain näin muodostettua parivuoteen. Parivuode sijoittui tällöin wc/suihkutilan oven eteen joten vaati pientä uudelleen järjestelyä, kun tuli tarvetta wc:n puolella pistäytyä. Hytissä oltiin meiningillä sopu tilaa antaa.
  Etukäteen varmistin emaililla laivayhtiöstä miten pääsemme terminaalista keskustaan siirtymään, suositeltiin matalalattia bussia. Laivan infosta tiedustelin lipun hintaa ja heidän ohjeiden mukaan ostin liput avustajille, käytännössä lippuja ei olisi tarvinnut olla (yksi lippu maksoi 4, 10 €). Bussimatka edestakaisin sujui mutkattomasti. Tukholma oli kaunis kohde ja muistot esteettömyydestä hyvät, suosittelen. Matkalla oli hääpari manuaalipyörätuoleilla ja pari avustajaa.
  Matkailu avartaa! Hyvää kesää kaikille Sannan blogin lukijoille ja nauttikaa siitä kaikin siemauksin!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: