Valikko
Karibia / risteily

Vähään aikaan vaikein: St. John’s, Antigua

Helpon ja letkeän Saint Maartenin ja tunnelmallisen Puerto Ricon jälkeen oli vuorossa Antigua ja sen pääkaupunki Saint John’s. Olin pitkään pähkäillyt, raaskinko sijoittaa esteettömään retkeen ja päätynyt lopulta kielteiseen lopputulokseen. Siispä emme kiirehtineet laivasta pois, kun se klo 7 Antigualle saapui, vaan nautiskelimme hiljenevästä laivasta. Se, ettei jossain kohteessa poistu ollenkaan laivasta, ei ole itseasiassa yhtään hassumpi vaihtoehto. Erityisesti moni liikuntarajoitteinen tuntuu tekevän niin. Laivan palvelut toimivat, vaikka satamissa oltaisiinkin, eikä aurinkokannen paikoista tarvitse taistella. Myös uima-altaissa on paljon tilaa ja olen nähnyt monen allasnostinta tarvitsevan ajoittavan uimisensa näihin hetkiin. Me kuitenkin halusimme nähdä palan Antiguaa ja poistuimme laivasta. Se kannatti, sillä sain uuden vastauksen minulle usein esitettävään kysymykseen esteettömyyden kannalta haastavimmista kaupungeista.

Hyvää oli se, että tulimme jälleen suoraan kaupungin keskustaan ja laivasta poistuminen oli vaivatonta. Satamassa oli vastassa muistakin satamista tuttu esteetön kauppa-alue ja ihana satama-alueen tunnelma. Turkoosin veden läpi näkyi hyvin kaloja ja ihan jo laivan vierestä sai otettua tällaisia paratiisikuvia. Kuumuutta ei varmaan tarvitse erikseen mainitakaan.

IMG_9326

IMG_9243

IMG_9242

Paratiisimaisemia ei sitten St. John’sissa muuten näkynytkään. Kaupunki oli ihanan aito. Turisteja varten ei oltu tehty yhtään mitään, sillä kaikki jatkavat kaupungin ulkopuolelle. Hyvä niin, sillä oli hienoa nähdä myös pala paikallisuutta. Huono puoli tässä oli se, että minulla ei sähköpyörätuolilla ollut asiaa kuin autoteille, jotka nekään eivät aina ihan priimakunnossa olleet, vaan jouduimme vaihtamaan katuja aina kun vastaan tuli vain autonrenkaille tarkoitettu rotko tai valtavat vesilätäköt. Yhteenkään kauppaan tai kahvilaan en päässyt. Autoilijat ottivat minut onneksi mielellään ja suurella mielenkiinnolla joukkoonsa ja minua väisteltiin hyvin. Kävelimme kaupungin maamerkin Saint John’s Cathedralin luo. Sitäkin ympäröivät portaat ja huonot tiet, mutta näimme sen kuitenkin ulkoapäin. Kartalla myöskään rannalle ei näyttänyt olevan pitkä matka, mutta koska liikkuminen oli niin hankalaa, emme lähteneet edes yrittämään. Ei haitannut, palasimme reilun tunnin kiertelyn jälkeen ihan mielellämme satama-alueen kauppoihin ja laivaan iltapäivädrinkille.

IMG_9227

IMG_9230

IMG_9226

FBYD5126

GYWF9549

IMG_9231

Uskon, että Antigualla olisi paljon ihanaa nähtävää. Ihan jo siksi, että Antigua paratiisirantoineen oli yksi ihanimmista kohteista katsella laivan kannelta laivan lähdön jälkeen. Jos meillä ei olisi ollut seuraavalle päivälle tiedossa päiväretkeä St. Lucialla, olisin ostanut esteettömän retken Antigualla. Royal Caribbeanin myymä 3,5 tunnin retki kustantaa kuitenkin 107,5 euroa/hlö ja siksi jätin sen nyt väliin. Amazing Antigua Accessible Tour vie esteettömällä autolla saaren ihanuuksien äärelle, näköalapaikoille ja tutustumaan saaren kulttuuriin eli se kannattaa valita, jos saarella haluaa jotain nähdä. Omatoimista esteetöntä retkeä en löytänyt.

IMG_9289

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply