Valikko
Espanja / Kanariansaaret / Teneriffa

Sunnuntai Playa de las Americaksessa

Tänä aamuna herätessä odotti kirkkaan sininen taivas ja juuri sopiva lämpö. Viime päivät täällä ovat olleet varsin viileitä varsinkin siihen calima-tuulten tuomaan helleaaltoon verrattuna. Lämpötila on nyt noussut vain hieman yli 20 asteen ja tuulet ovat olleet varsin kovia. Tänään oli kuitenkin täydelliset 23 astetta ja siihen päälle ihanasti lämmittävä aurinko. Täällä ikuisella loman saarella viikonpäiviä ei juuri erota toisistaan, mutta sunnuntaissa on silti oma tunnelmansa. Jokin kiireettömyys, jonka tuntee huoneesta aamiaiselle kulkiessa tai myöhemmin päivällä, kun rantakatu täyttyy kävelijöistä. Osa vaeltaa sunnuntaimarkkinoille, osa rannalle, osa rantakadun lukuisiin kahviloihin.

Hoitelin aamulla ryhmäläisteni asioita, mutta kukaan ei tarvinnut minua päivällä aamuhetkiä enempää. Liityimme siis Virvan kanssa sunnuntaikävelijöiden joukkoon ja nautimme kiireettömästä iltapäivästä Playa de las Americaksessa. Playa de las Americaksen alkuun on hotelliltamme matkaa noin 2,5 kilometriä. Jatkoimme kuitenkin pitkälle Americaksen toiseen päähän, jossa pysähdyimme tapaksille ja viinille ennen takaisin kääntymistä. Sähkärin matkamittari kertoo, että päivän aikana tuli kuljettua yhteensä 15 kilometriä, mikä on aika tyypillistä täällä. Playa de las Americaksen puolellakin pääsee hyvin liikkumaan pyörätuolilla, mutta invavessoja ei näy niin tiheään kuin täällä Los Cristianoksessa. Tältä päivämme näytti!

IMG_5871

IMG_5879

IMG_5881

IMG_5887

IMG_5897

IMG_5903

IMG_5904

IMG_5916

IMG_5925

IMG_5930

Untitled

IMG_5944

IMG_5948

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

12 Comments

 • kanarian lintu
  20.3.2017 at 15:45

  Niin, avustajasi siis hoiteli ryhmän asioita; mukavaa lomailua, jonka avustaja mahdollistaa yhteiskunnan varoilla… .

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   20.3.2017 at 23:43

   Ei, avustajani ei hoitele ryhmäni asioita, se on minun työni. Avustajani on täällä mahdollistamassa, että voin tehdä työni eli, että pääsen aamulla sängystä ulos, saan vaatteet päälle jne. Hän tekee sitä samaa työtä, mitä tekisi avustajanani Suomessakin. Nyt kun minulla oli eilen hetki vapaata aikaa, avustajani oli mukanani, se on hänen työnsä. Täällä lomailevat ainoastaan matkan ostaneet lomailijat, en tiedä kuka milläkin varoilla, mutta mukavaa tuntuu olevan.

   Reply
 • kanarian lintu
  21.3.2017 at 17:43

  Tänään, eilenkin, toissapäivänäkin (sunnuntai) ja lomapäivinäkin avustajasi tekee työt, sinä ohjaat ja annat määräyksiä avustajallesi työnantajana ja nautit palkkaa hänen puolestasi tekemästä työstä ja avustajasi palkan maksaa yhteiskunta.

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   23.3.2017 at 11:26

   En valitettavasti ehdi nyt korjata vääriä luulojasi, sillä olen täällä työn touhussa, mutta kirjoittelen tästä asiasta myöhemmin laajemmin tänne Palmuasemalle!

   Reply
 • Anita Mäki
  22.3.2017 at 22:08

  Mukava lukea blogiasi. Parin viikkoa vielä ja sinne. Työn iloa ja mukavia hetkiä sinulle. Ps. Näämmä tätä jalattomuuttakin voi kadehtia, uskomatonta.

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   23.3.2017 at 11:27

   Ihanaa, että sinulla on matka vielä edessä! Nauti matkan odotuksesta, täällä odottaa ihanuus! 😊

   Reply
 • Helena
  23.3.2017 at 11:04

  Niin näköjään, uskomatonta todellakin! Hyvin teet työs. Kun tulin kotiin, tuntu vähän oudolta, ku et ollu kysymäs iltafiiliksiä..

  Reply
 • kanarian lintu
  28.3.2017 at 14:19

  Totuus on usein tarua ihmeellisempää. On selvää, että pyörätuolilaiset ovat samanmielisiä ja kertovat muunneltua totuutta, koska ovat yhteiskunnan tukiverkon varassa ja elävät verovaroilla. Ne harvat työlliset vammaiset eivät tuota työssäänkään, vaan kuluttavat selvästi enemmän julkisia varoja, koska avustajien palkkoihin menee paljon enemmän verovaroja kuin avustettavalla on veronmaksukykyä. Suomi on vielä onneksi säilynyt ”hyvinvointivaltiona”, mutta varaa tähän ei enää kauan ole, jos kansantaloutta ei saada kohenemaan, vientiä vetämään, verokertymää kasvamaan ja samalla säästöjä syntymään. Eläkeläiset kuormittavat erityisesti palvelujärjestelmää, jonka rahoitus ei nykyisellään riitä, joka heijastuu myös kaikkiin vammaisiin ja voi vaikuttaa vammaispalveluihinkin yllättävän pian. Eli kannattaa matkustella vielä veronmaksajien rahoilla niin kauan kun se on mahhdollista! Tuhlailulle tulee kuitenkin pian loppu äänestipä kuntavaaleissa tai muissa vaaleissa ketä tahansa. Kun verokertymä laskee ja raha vähenee, se vaikuttaa kaikkeen. Vammaispalveluista ollaan jo karsimassa 61 miljoonaa, eikä se jää tähän.

  Reply
 • Frank
  5.4.2017 at 09:51

  Kanarian Lintu, ymmärrän, että trollaat ihan tahallasi – onhan noita nähty. Et ensinnäkään tunne blogin kirjoittajaa tai tämän tilannetta millään tasolla, joten heittosi ovat pelkkää arpapeliä. Miksi käyttää aikaa niihin? Jos taas purat kommentissa omaa pahaa oloasi niin siihen kannattaa hakea apua ihan muualta – jos itsellä menee huonosti ja toisella hyvin niin huonoin mahdollinen keino siihen on, että jumitat niiden hyvin pärjäävien joukossa suu kiinni ja tunnet itsesi väärinymmärretyksi ja -kohdelluksi.

  En tunne itse blogin kirjoittajaa, mutta kaveripiirissä on pari tuttua jotka on pyörätuolissa ja molemmilla on kohtalaisen vakava halvaantuminen ja avustajia tarvii. Se mitä itse tuossa yllä veikkailet menee todella metsään, ainakin jos vertaan sitä kaverieni tilanteeseen. Kyse on myös arvovalinnasta – 60 miljoonan leikkaus vammaispalveluista ei ole yhtään mitään jos sitä vertaa vaikkapa puolustusbudjettiin, mutta ilmeisesti on parempi ostaa taistelujärjestelmiä kuin pitää huolta heikommista.

  Reply
 • kanarian lintu
  5.4.2017 at 16:56

  Kyllä 61 miljoonan leikkaus jo vaikuttaa vammaispalveluihin merkittävästi ja todennäköisesti säästöjä haetaan lähitulevaisuudessa lisää myös vammaispalveluista. Kyse on siis poliittisten päättäjien arvovalinnoista, ei omista arvovalinnoistani, joihin kuuluu vammaispalvelut sekä myös maanpuolustus, josta minä ymmärrän paljonkin toisin kuin jotkut muut. Väärinymmärrys on yhtä yleistä nykyisin kuin harhakuvitelmat ja muunnellun tiedon välittäminen. Avustajien tarpeellisuutta en ole kiistänyt enkä kiistä, mutta viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen ja tosiasia on, että avustaja tekee usein vammaisen puolesta työn, mutta palkan avustajan vammaisen puolesta tekemästä työstä saa vammainen ja avustaja vain hyvin matalaa korvausta avustamistyöstään,joka käsittää tämän blogistin osalta sekä hänen työnsä että avustamisensa; kaksi työtä ja avustajan kulukorvaus. Nostan hattua avustajalle!

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   5.4.2017 at 19:22

   Avustajani ovat ihan mahtavia. He eivät ole tyhmiä, niin kuin en minäkään, eivätkä työnantajanikaan. Siksi me kaikki teemme sen työn, johon meidät on palkattu, emme toistemme töitä. Selvensin tätä asiaa viimeisimmässä kirjoituksessani. Jos se ei silti vielä sinulle aukea, en ehkä osaa selittää selkeämmin ja voit ihan rauhassa pitää oman kantasi, eikä sitä tarvitse tulla enää tänne kertomaan. Kiitos! 🙂 https://www.palmuasema.fi/maksavatko-veronmaksajat-matkani-muita-viime-aikojen-kysymyksia/

   Reply

Leave a Reply