Valikko
Espanja / Gran Canaria / Hotellit ulkomailla / Kanariansaaret

Sunprime Atlantic View – kauneutta, lämpöä ja lepoa esteettömästi

Jos olisin tiennyt, että Playa del Inglesissä sijaitsee tällainen esteetön helmi, olisin ehkä löytänyt sen luo jo aiemmin. Toisaalta uskon, että meidän olikin aika kohdata juuri nyt, kun olin työn täyteisen alkukevään jälkeen kipeästi loman tarpeessa. Sellaisen loman, johon kuuluu huoletonta altaalla loikoilua, uimista, hyvää ruokaa, pitkiä unia, viihtyisyyttä, hyvää palvelua ja aikuisten rauhaa. Sunprime Atlantic View on täynnä kaikkea sitä.

Hotellissa on neljä invahuonetta, joista Tjäreborgilla on myynnissä kaksi. Huoneen pystyi ilokseni varaamaan myös netissä. Ihan kuten minkä tahansa huoneen, myös invahuoneen varaustilanteen näkee netissä. Jos kahdesta hotellivaihtoehdosta toisessa voi näin tehdä ei ja toisessa ei, valitsen aina tämän vaihtoehdon, niin harvinaista herkkua se on. Hoidin koko varausprosessin netissä, jonka jälkeen otin yhteyttä Tjäreborgin myyntipalveluun heidän kotisivujen chatti-palvelussa eli Tjätissä ilmoittaakseni sähköpyörätuolin tiedot lentoa varten sekä avuntarpeestani lentokentällä. Invataksin varasin itse Sol Mobilityn kautta. Meno-paluu lentokentältä hotellille ja takaisin kahdelle hengelle isolla invataksilla, jossa oli ramppi takana, maksoi 150 euroa. Saman hintainen se olisi ollut Tjäreborgin kautta tilattuna. Kallista, kuten Teneriffaa lukuun ottamatta, kaikissa lomakohteissa. Taksiin olisi mahtunut lisäkseni ainakin kuusi kävelevää ja toinen pyörätuoli. Hoidin taksin tilauksen itse, sillä samalla vuokrasin viikoksi suihkutuolin 45,25 euron hintaan. Suihkutuoleja on useita eri malleja, itse vuokrasin sivuilla alimpana olevan. Palvelu oli firmalla erittäin hyvää. Sähköposteihin vastattiin samantien ja suihkutuoli tuotiin hotellihuoneeseemme ja haettiin sieltä pois juuri sovittuna aikana. Maksun suoritin tilisiirrolla etukäteen. Paikan päällä suihkutuolista piti jättää 50 euron pantti, jonka sain takaisin. Asiakaspalvelijat puhuivat täydellistä englantia ja olivat kaikissa tilanteissa todella ystävällisiä. Erilaisia vuokrattavia apuvälineitä on paljon. Taksikuski odotti meitä lentokentällä nimikyltin kanssa ja tuli lähtöpäivänä hakemaan sovittuna aikana. Kaikki siis toimi todella sujuvasti.

IMG_2720

Huoneemme sijaitsi maatasossa ihan uima-altaan lähellä, kuten yllä olevasta huoneen edestä otetusta kuvasta  voi huomata. Huoneessa oli kaksi erillistä todella mukavaa sänkyä, sohva, josta olisi saanut lisävuoteen, hyvin varusteltu keittokomero sekä tilava kylpyhuone, jossa oli suihku. Kylppärissä oli tukeva suihkutuoli, jota en nyt tarvinnut, kun olin vuokrannut pyörällisen tuolin uintireissuja ajatellen. Vessanpönttö oli selvästi korotettu ja sen molemmin puolin oli kaiteet, mikä on hyvä asia myös käveleville liikuntarajoitteisille, joille ylös nouseminen matalalta ilman tukea voi monesti olla hankalaa. Heille, joiden täytyy päästä pöntön päälle suihkutuolilla, pönttö olisi todennäköisesti ollut liian korkea. Sisäänkäynti huoneeseen oli ulkoterassin kautta, mikä oli todella kätevää ja kivaa. Illat kirjoittelin ulkoterassillamme teille tänne kuulumisia ja kuuntelin lintujen elämää. Joka ilta hotellilla oli livemusiikkia yhteentoista asti, mutta se ei kantautunut huoneeseemme.

image

 

image

 

image

Hotellissa on kolme uima-allasta, joista kahteen menee erittäin hyvät rampit. Rampit ovat loivia ja niissä on hyvät kaiteet sivuilla. Näihin altaisiin on myös loivat portaat, joissa on kaiteet. Altaat ovat lämmitettyjä, arviolta noin 26-28 asteisia. Kävin uimassa huonettamme lähimmässä altaassa. Allasta ympäröi pieni ”hiekkaranta”, jonka jälkeen oli hetken aikaa vettä noin 10 cm, kunnes alkoi ramppi, joka vei varsinaiseen altaaseen. Hiekassa ei onneksi tarvinnut mennä kuin pieni pätkä ja se oli paikoin tarpeeksi kovaa, jotta suihkutuolin sai siitä vedettyä. Pieni esteettömyyttä huonontava tekijä hiekka kuitenkin on. Toiseen altaaseen pääsi suoraan ilman hiekkaesteitä, mutta suosin silti meitä lähempää ja usein myös rauhallisempaa allasta.

IMG_2718

 

image

 

image

 

image

 

PicMonkey Collage

Hotelli sijaitsee Playa del Inglesin niin sanotussa yläosassa. Rantaan on noin kaksi kilometriä. Kirjoitukseni ja videoni reiteistä rantaan voit katsoa täältä. Kaukana eivät ole myöskään Maspalomas ja Meloneras, joista myös kirjoitin. Ostoskeskus Yumboon on matkaa sähköpyörätuolin matkamittarin mukaan noin 900 metriä. Lähin Spar-kauppa sijaitsee ihan lähellä, alle 100 metrin päässä ja hotellin lähellä on myös muutamia ravintoloita. Niitä ei tosin tarvita, jos ottaa hotellista joko All Inclusiven tai Sunprime Inclusiven, kuten me teimme. Sunprime Inclusive sisälsi todella runsaan ja hyvän aamiaisen kaikkina päivinä sekä illallisen viitenä iltana. Illalliset eivät sisältyneet lauantaina ja keskiviikkona, jolloin olikin ihan kiva käydä katselemassa muita maisemia. Joka illallisella oli jokin teema: Grilli, Italia, Aasia, Mexico ja Kanaria. Ruoka oli todella herkullista ja erilaisia vaihtoehtoja oli paljon. Jälkiruokapöytä oli iso ja jäätelöannoksia sai itse tehdä joka ilta. Olut, viinit ja limut hanoista sisältyivät illalliseen. Ravintolassa oli hyvin tilaa liikkua pyörätuolilla. Ravintolan ulkopuolella olevan baarin yhteydessä on myös vessat ja tilava inva-wc. Ihanaa illallista pitkän kaavan mukaan nauttien oli ihana katsella lasiseinistä aurinkoa, joka laski hotellin takana olevien vuorten taakse.

PicMonkey Collage

 

image

 

image

Sunprime Atlantic View on aikuisten hotelli, johon ei oteta alle 16-vuotiaita vieraita. Se ei silti ollut vanhusten hotelli, kuten ennakkoon ajattelin, vaan viikon aikana näimme kaiken ikäisiä aina siitä 16-ikävuodesta ylöspäin. Lähes kaikki vieraat olivat pohjoismaista ja suurin osa henkilökunnasta tuntui osaavan englannin lisäksi ruotsia. Hotellissa on hyvin varusteltu kuntosali ja päivittäin järjestetään useita SATS Elixian ruotsalaisten ohjaajien vetämiä liikuntatunteja. Pohjoismaalaisuus ei kuitenkaan saanut eksotiikkaa hiipumaan, kuten pelkäsin. Palmut ne on palmuja ja aurinko polttaa, vaikka ympärillä vähän ruotsia kuuluisikin.

IMG_2719

 

image

Kaiken kaikkiaan hotelli oli minulle erittäin toimiva ja uskoisin sen olevan sitä myös monelle muulle. Toivon, että Tjäreborg ja muut matkanjärjestäjät nostaisivat ylpeydellä esiin tällaisia valikoimastaan löytyviä esteettömiä helmiä, jotka nyt löytyvät nettisivuilta vain jokaisen hotellin erikseen läpi käymällä ja kuvista ramppeja tihrustamalla, sillä erillistä esteettömien hotellien listausta ei monella ole. Jos Sunprime Atlantic View:n sivun sattuu löytämään, sen hotellitiedoissa kyllä lukee: ”Hotellialueella on rampit ja wc:t soveltuvat myös liikuntaesteisille. Prime Suite puutarhan puolella sopii liikuntaesteisille, huoneessa on mm. terassi ja suihkutuoli.” Tämäkin on jo parempi kuin se, että yleensä esteettömyydestä ei ole mitään mainintaa. Toivottavasti kuitenkin nämä kuvat ja alla oleva video osoittaa teille, että Sunprime Atlantic View ansaitsisi paljon enemmän!

Niin, nyt voit katsoa omin silmin miltä hotellialueella ja invahuoneessa näyttää ja pohtia, sopisiko hotelli sinun lomahaaveisiisi!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

35 Comments

 • Satu VW I Destination Unknown
  26.4.2015 at 18:45

  Huoleton oleskelu ja lomailu – tuo kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä ja sopisi hyvin minunkin olotilaan juuri nyt! 🙂 Jännä tosiaan että matkanjärjestäjät eivät paremmin markkinoi esteettömyyttä, sehän on paikan myyntivaltti! Toivottavasti leppoisan loman jälkeen jaksaa taas hyvin arjen kiireet!

  Reply
 • sarrrri
  26.4.2015 at 18:49

  Tuosta keskitetystä esteettömien palvelujen esille nostamisesta tuli mieleen, että ainakin Porvoon kaupungin matkailuportaalissa on erikseen oma osionsa esteettömille matkailupalveluille, ja se on minusta aivan mielettömän hieno juttu: http://www.visitporvoo.fi/fi/nae/esteettomyys

  Onkohan tuo Porvoon esteettömyysosio harvinaisuus vai onko muillakin kaupungeilla tuollaista? Jotenkin sitä ajattelisi että ei, jos kerran edes matkanjärjestäjät eivät ole osanneet tulla ajatelleeksi…

  Reply
 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  26.4.2015 at 19:47

  "Palmut ne on palmuja ja aurinko polttaa, vaikka ympärillä vähän ruotsia kuuluisikin."

  Kiitos illan nauruista, harvinaisen osuva kommentti. 😀

  Reply
 • idaloveslife
  26.4.2015 at 20:18

  Vuoroin vieraissa! Olitpa hyvän ja perusteellisen postauksen kirjoittanut, vau! 🙂 Jäi kyllä nuo aurinkoiset kuvat altaalta mieleen, voi kun pääsis itsekkin…

  Reply
 • Maarit
  26.4.2015 at 21:14

  Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Hienoa, että löysit tuollaisen helmen, jossa sinun on hyvä lomailla! 🙂

  Reply
 • Kea | Deep Red Blues
  26.4.2015 at 21:30

  Playa del Ingles on usko tai älä mun ensimmäinen etelänkohde ikinä. Olin siellä about 11 vuotiaana yhden kaverin vanhempien matkassa kun meilläpäin ei aurinkolomia harrastettu. Päinvastoin, kun omat vanhemmat halus vaan lumille. Aikas upean näköinen loma sulla on ollut… ja hyvä että esteettömyys toimii noinkin hulppeassa paikassa.

  Reply
 • Veera Bianca
  27.4.2015 at 02:20

  Ihanan rento tunnelma ja tosi kaunis hotelli altaineen! Tästä tulis ihan kateelliseksi, mutta onneksi istun lentokentällä matkalla Barcelonaan, jospa siellä saisi nauttia vähän samantyyppisistä maisemista!

  Reply
 • Ihanan rennonoloinen loma! Kyllä tuolla kelpaisi aurinkotuolissa makoilla hyvän kirjan kanssa ja välillä pulahtaa altaaseen. Me ollaan viime aikoina tehty lähinnä kaupunkimatkoja ja ollaan kyllä mietitty, että kunnon aurinkolomakin maistuisi välillä. Todella jännä, että matkanjärjestäjät eivät nosta esteettömyyttä paremmin esiin, sehän on kilpailuvaltti! Tämä sun postaus on kyllä kullanarvoinen tälle kyseiselle hotellille ja Tjäreborgille :).

  Reply
 • Jenna
  27.4.2015 at 06:47

  Tulipa tätä lukiessa itellekin rento fiilis. Hyvin näytti toimivan tuo hotelli. Näitä sun esteettömän matkailun postauksia on kiva lukea, koska niistä saa paljon tietoa.

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:26

  Kummasti on leppoisan loman jälkeen taas jaksanut – suosittelen aina kun vaan tilaisuus tulee! 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:29

  Kiitos tuosta Porvoo-linkistä! Joillakin kaupungeilla on, mutta yleensä se on hyvin yleisellä tasolla ja monen mutkan takana sivuilla. Juuri tuollaista konkreettista tietoa kaipaa. Ihan jo se, että tieto on helposti saatavilla, tuo sellaisen olon, että kaupunkiin toivotaan myös eri tavoin liikkuvia matkustajia. Täytyykin tämän ansiosta laittaa Porvoo kesän visiittilistalle 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:30

  Jee, hyvä, että onnistuin tarjoamaan illan naurut. Tottahan se on! 😀

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:30

  Kiitos vierailusta! 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:34

  Ihana paikka kyllä olikin 🙂 Kyllä näitä lomahelmiä onneksi on, toivon vain, että muutkin esteettömyyttä kaipaavat löytäisivät näitä paremmin 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:36

  Hahah, mahtavaa (ja ehkä joo vähän yllättävää), että reissu-urasi on alkanut juuri Playa del Inglesistä! 😀 Tässä sen näkee, että Kanariansaaret saavat ihmisessä paljon hyvää aikaan! 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:37

  Ihan varmasti saa, Barcelona on I H A N A! Mahtavaa matkaa!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:43

  Juuri rentoon aurinkotuolissa makoiluun tällaiset paikat sopivat täydellisesti. Niin ihania kuin kaupunkilomat ovatkin, minä ainakin välillä tarvitsen myös tällaista. Esteettömyys tosiaan on tärkeä kilpailuvaltti ja toivon, että nämä kirjoitukseni täällä Palmuasemalla osoittaisivat tiedon jakamisen tärkeyden myös matkanjärjestäjille. 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  27.4.2015 at 08:43

  Kiitos Jenna, ihanaa, että hyvä fiilis välittyi sinne saakka! 🙂

  Reply
 • Ansku BCN
  27.4.2015 at 08:56

  Haaveilen pääseväni tuollaisiin paikkoihin, joissa ei ole lapsia, mutta toistaiseksi se jää haaveeksi. Hienolta näyttää! Tein muuten jossain vaiheessa duunia esteettömyyden kanssa, ja kyllä on vielä paljon parantamisen varaa monessakin suhteessa. Ilmeisesti kuitenkin parempaan päin menossa?

  Reply
 • lena / london and beyond
  27.4.2015 at 09:49

  Kääk, kirjoitin eilen kommentin mutta näyttää siltä ettei se ole tullut perille! Korjataanpas tämä juttu nyt 🙂

  Kirjoitin eilen juuri tästä hienoudesta, että netissäkin ovat palveluntarjoajat ymmärtäneet tuon lisäpalvelujen oston. Oli se sitten pyörätuolikuljetuksia, aterioita, aktiviteettaja, mitä tahansa, on kiva juttu että ne pystyy klikkailemaan ostoskoriin helposti. Säästää vaivaa molemmin puolin. 🙂 Palmuasema on kyllä avartanut mieltäni paljon ja olen alkanut kiinnittää huomiota asioihin, joita en normaalisti olisi huomanut. Keep up the good work Sanna 🙂

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  27.4.2015 at 10:44

  Aika paljon enemmän joudut tekemään töitä matkalle päästäksesi, mutta onneksi kai tuohonkin kehittyy rutiini! Tiedät mitä tarvitset ja mistä saat ne varattua. Hienolta näyttää paikka (vai tekevätkö vaan kuvasi siitä hienon 🙂 )!

  Reply
 • Mirje / Kotona kaikkialla
  27.4.2015 at 11:46

  Aikas mukavan näköinen paikka 🙂
  Tässä on itsekin saanut ihmetellä tuota esteettömyystietojen puuttumista, kun loukkasin polveni pari viikkoa sitten. Hotellien sivuilla tai varaussivuistoilla ei ole tietoa oiken mistään, ei edes siitä montako kerrosta on tai onko hissiä. Pitkään etsittyäni buukkasin sitten Cartagenassa 11-kerroksisen hotellin, koska sen kuvassa näkyi, että kerroksia on monta ja ajattelin, että siellä on pakko olla hissi. Ja olihan siellä.
  Mutta ei oltu tehty helpoksi ei. Ja mun piti sentään murehtia vaan siitä, että pääsenkö hyppimään yhdellä jalalla paikasta toiseen. Jos vielä olis pitänyt pystyä liikkumaan pyörätuolilla, niin etsiminen olisi varmasti ollut vielä vaikeampaa.
  Eli halusin oikeastaan vaan sanoa, että on aivan upeaa, että kirjoittelet esteettömästä matkailusta! Monet liikuntarajoitteiset saa varmasti sulta paljon hyviä vinkkejä ja ennen kaikkea innostusta ja rohkaisua lähteä reissuun 🙂

  Reply
 • Terhi / Muru Mou
  28.4.2015 at 08:15

  Kiva postaus ja kivan näköinen hotelli! Itse olin ekaa kertaa Tjären matkalla joulukuussa, myöskin Granilla, ja kaikki sujui todella hyvin!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  28.4.2015 at 16:51

  Hienoa, että olet ollut omalta osaltasi edistämässä esteettömyyttä! Parempaan päin ehdottomasti joo, mutta kyllä tekemistä tosiaan vielä riittää 🙂 Onneksi onnistuneitakin ratkaisuja on, kunhan niistä vaan tiedotettaisiin paremmin.

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  28.4.2015 at 16:52

  Voi miten ihana palaute, kiitos Lena, on mahtavaa toimia mielen avartajana! <3

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  28.4.2015 at 16:54

  Hienoa paikkaa on hieno kuvata 🙂 Minä onneksi tykkään selvittelytyöstä ja rutiinia on tosiaan tullut. Monille kokemattomammille matkustajille tilanne on paljon vaikeampi ja harmillisen moni jättää siksi matkan tekemättä. Kiitos kommentista! 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  28.4.2015 at 18:11

  Niinpä, näihin asioihin havahtuu vasta sitten kun itse asian kohtaa. Kiitos ihanasta kommentista, juuri tuon takia mä tätä teenkin ja tykkään niin mahottomasti! 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  28.4.2015 at 18:12

  Kiitos! Oli kyllä kaikin puolin sujuva matka ja ihana paikka! 🙂

  Reply
 • Miika ♥ Gia | matkakuume.net
  30.4.2015 at 04:13

  Tiedän mitä on löytää sopiva hotellihuone kun matkaa lapsen kanssa, mutta enpä ollut tulllut ajatelleeksi miten vähän esteettömyydestä kerrotaan. Satutko tietämään minkälainen määrä matkustajista tarvitsevat esteettömiä palveluita? Mietin vaan että olisiko tässä hyvä rako jollekin matkanjärjestäjälle profiloitua erikseen esteettömiin matkoihin.

  Mahtista saada tähänkin perspektiiviin näkökulma. Noista aikuisten hotelleista olen muuten ihan sitä mieltä että mahtava juttu. En itse kaipaisi ainakaan lapsiperhehälinää jos tarkoitus olisi viettää lomaa aikuisten kesken.

  Reply
 • Arja / Haavematkoja
  30.4.2015 at 05:04

  Ihania eteläntunnelmia, ja onneksi se on tosiaankin niin että palmut on palmuja ja saavat hymyilemään vaikka ympärillä kuuluisi mitä kieltä 🙂 Tämä paikka kuulostaa kyllä esteettömyydessään tosi hyvältä hotellilta. Ihmeellistä, ettei esteettömiä hotelleja ole mahdollista etsiä systemaattisesti matkanjärjestäjien sivuilta. Ehkä vielä useampi esteettömyyttä tarvitseva uskaltautuisi lomailemaan, jos mahdollisuuksia tuotaisiin enemmän esille? Minusta on myös hyvä, että on olemassa lapsiperhehotelleja ja aikuistenhotelleja, aina ei kaipaa perhehälinää ympärilleen.

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  30.4.2015 at 09:16

  Tarkkaa määrää on vaikea sanoa, esteettömyydestä kun hyötyvät niin pyörätuolilla liikkuvat kuin esimerkiksi iäkkäät ihmiset, joilla liikkuminen on vaikeutunut ja yhtä lailla lastenvaunujen kanssa kulkevat perheet. Liikuntarajoitteistenkin kohdalla puhutaan kuitenkin useista kymmenistä tuhansista. Suomen Matka-Agentit on ollut edelläkävijä ja ainoana Suomessa erikoistunut esteettömiin matkoihin. http://matka-agentit.fi/matkat/esteettomat-lomat/ Heidän puolestaan liputan vahvasti, mutta silti nyky-yhteiskunnassa mielestäni kaikkien matkanjärjestäjien tulisi nähdä tämä toisaalta myyntivalttina ja toisaalta tasa-arvona ja tiedottaa näistä asioista näkyvämmin.

  Ja samaa mieltä aikuisten hotelleista! Kesällä kutsuu myös lapsiperheiden hotelli, jossa varmasti myös viihdyn, mutta molemmille on paikkansa.

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  30.4.2015 at 09:29

  Kiitos visiitistäsi ja kommentistasi 🙂 Uskon, että se on juuri näin: Tosi moni liikuntarajoitteinen jättää matkansa kokonaan tekemättä, kun ajattelee sen olevan mahdotonta. Jos pyörätuolilla liikkuvat vilisisivät lomamainoksissa siinä missä kävelevätkin, voisi tapahtua selvä muutos matkustajamäärissä.

  Reply
 • Annika - Tarinoita Maailmalta
  2.5.2015 at 14:03

  Voi palmut ja löhöloma! Olisi kyllä tilausta 🙂 Mun pitäisi osata kerrankin suunnittella, tai siis olla suunnittelematta, rauhallinen akkujen latausloma. Yleensä kun ahnehdin kaikenmoista tekemistä, kun 'täällä nyt ollaan' -tyylillä ja loman jälkeen tuntuu, että tarvin loman lomastani toipumiseen 😀 Tuollainen aikuisten hotelli olisi minunkin mieleeni. Ja aivan tosi hienoa, että tuossa hotellissa on esteetön matkailukin tehty helpoksi!

  Reply
 • RIMMA - matkablogi
  2.5.2015 at 18:18

  Onpa erikoista, ettei esteettömyyttä tuon kummemmin markkinoida! Luulisi olevan varmasti kysyntää. Loma kuulostaa ihanan rennolta ja kelpaisi kyllä meidänkin pesueelle. Tosin tuohon hotelliin ei taida olla seuraavaan 16 vuoteen asiaa 😀

  Reply
 • Sanna I Siveltimellä
  3.5.2015 at 06:18

  Palmut, pooli, aurinko ja upeat auringonlaskut. Aika toimiva combo lomalle 🙂 Näyttää sille tosiaan että viihdyit 😉

  Reply

Leave a Reply