Valikko
roadtrip

Suomi-roadtripin päivä 4

Aurinko. Se lämmitti! Kipusimme tunturin rinnettä ylöspäin, mutta kovin pitkälle ei pyörätuolilla noustu. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä pakkasesta huolimatta aurinko lämmitti juuri sitä rinnettä. Ja juuri auringon lämpöä olin kaivannut, mielettömästi! Salla-tunturin alue on auringonvalossa kaunis. ”In the middle of nowhere”, suomeksi ”keskellä ei mitään” on alueen matkailun slogan ja ehkä juuri siksi se on niin vetoava. Nyt emme nähneet pelkkää tyhjyyttä, vaan itseasiassa yllättävän paljonkin palveluita. Silti on helppo kuvitella, että Sallaan tulisi vain hiljentymään omaan rauhaan.

Salla-aamun jälkeen jatkoimme kohti reissun viimeistä kohdetta, Rovaniemeä. Pysähdyimme matkalla Vaattunkikönkään retkeilyalueella, jossa kiersimme Könkäänsaaren esteettömän luontopolun. Laavua tosin juuri remontoitiin, eikä reittiä päässyt menemään ympäri, mutta vakuutuin silti alueen ihanuudesta. Ja sen jälkeen tämän seudun ihmisistä. Oli nimittäin tosi kiva esteettömän matkailun inspiraatioilta, suuri kiitos kaikille mukana olleille! Tänään alkaa pitkä matkamme kohti etelää, mutta olipahan ihanat reissupäivät!

HFKK3599

IMG_3425

HKHS5106

PBBL0576

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply