Valikko
pääkaupunkiseutu

Syysilta Linnanmäellä ja Sea Lifessa

Eilen alkoi Helsingin Linnanmäellä syksyyn kiinteästi kuuluva valokarnevaali. Reilun viikon ajan pimeän tultua laitteet ja kulkuväylät loistavat upeasti erilaisten valojen ansiosta. Tämän vuoden valokarnevaalin teema on LOVE, rakkaus. Ihanaa syysiltaa viettämään lähti kanssani 11-vuotias veljentyttöni. Kaikkiaanhan näitä rakkaita tädin tyttöjä on neljä, kaksi siskollani ja kaksi veljelläni. Meillä oli kaikin puolin loistava ilta!

Menimme jo hyvissä ajoin, jotta ehdimme nähdä alueen myös syysauringon loisteessa. Seuralaiseni kävi muutamassa lempilaitteessaan, erilaisia pelejä pelasimme nyt tyhjän lompakollisen verran ja herkkunälkään ratkaisun tarjosivat luonnollisesti popcornit.

IMG_1816

 

IMG_1823

 

IMG_1834

 

IMG_1821

Linnanmäellä pääsee hyvin liikkumaan sähköpyörätuolilla. Välillä tulee vastaan hieman jyrkempiä mäkiä, mutta pääasiassa alueella on vaivatonta liikkua ja portaat pystyy välttämään loivien ramppien avulla. Alueella on useampia invavessoja ja ravintoloihin pääsee. Huvipuiston kotisivuilla on hyvin tietoa yksilöllistä tukea tarvitseville. Hienoa, että sivu on otsikoitu nimenomaan noin, sillä Linnanmäellä on huomioitu hyvin erilaiset erityisryhmät, ei ainoastaan pyörätuolin käyttäjät. Sisäänpääsy Linnanmäelle on maksuton kaikille. Avustajaa tarvitsevat saavat avustajan maksutta mukaan laitteisiin kunhan avustaja on hakenut maksuttoman erikoisluvan infopisteeltä tai Juhlatorin lipunmyyntipisteeltä. Monien laitteiden lähettyville pääsee hyvin pyörätuolilla, yleensä uloskäynnin kautta ja jonojen ohi. Minun tapauksessani kuitenkin laitteisiin nostaminen saati siellä vauhdissa pysyminen ovat sitten jo vähän suurempia haasteita. Tiedän, koska olen tietenkin kokeillut. Vuoristoradassa pysyin hyvin useammankin kierroksen ajan. Se tosin vaatii sen, että miespuolinen ystäväni oikeastaan istui päälläni ja piti kaksin käsin päätäni pystyssä. Eikä se kyllä siihen vuoristorataan vain jäänyt, vaan olen super-määrin toiseen takertuvaa sorttia ihan jokaisessa laitteessa. Linnanmäen laitteet eivät ole valintani ensitreffeille, siinä vaaditaan sitten jo vähän enemmän. Koskaan eivät lihakseni ole olleet niin jumissa kuin näiden laitekokeilujen jälkeen, eikä pääni kääntynyt useampaan päivään niiden jälkeen, mutta oi että on ollut hauskaa! Tällä kertaa oli kuitenkin ihan riittävän hauskaa vain katsoa toisen iloa.

IMG_1831

 

IMG_1867
IMG_1870

Kylmän iskiessä menimme välillä lämmittelemään Sea Life -merimaailmaan. Melko kalliit liputhan sinne on (minulta liikuntarajoitteisena 11,50 euroa ja seuralaiseni lastenlippu S-etukorttitarjouksella 9,50 euroa), mutta on se silti sen arvoista. Mukanani ei nyt ollut avustajaa, mutta henkilökohtaiset avustajat pääsevät Sea Lifeen avustettavan mukana maksutta. Olen käynyt siellä muutaman kerran ennenkin ja tykkään sen tunnelmasta. Nytkin viivyimme pitkään jokaisen akvaarion äärellä ihastelemassa mitä ihmeellisempiä kaloja suuren maailman vesiltä ja Suomen järvistä. Myös Sea Lifessä on helppo liikkua ja paikasta löytyy invavessa.

IMG_1843

 

IMG_1853

 

image

 

image

 

image

Pimeän tultua Anna Abreu aloitti shownsa ja valot syttyivät. Ihmisiä oli yhtäkkiä paljon enemmän ja tunnelma ihanan tiivis. Tarkoitukseni oli kertoa teille siitä useiden kuvien avulla, mutta vähän jäi suunnitelma vähiin, sillä elämän realiteetit iskivät päälle. Suurin viholliseni talvi tervehti pitkästä aikaa, kädet pysyivät kohmeessa lapasten sisällä ja kamera laukussa. Ehkä kuitenkin luotat, kun sanon, että se kannattaa nähdä. Pimeässä ei koskaan voi olla liikaa valoa, eikä kai rakkauttakaan.

IMG_1876

 

IMG_1869
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

4 Comments

 • Markus
  12.10.2014 at 12:33

  Vaikuttaa hienolta tapahtumalta! täytyykin varmaan lähteä ainakin tuolla SeaLifessä jälleen 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  12.10.2014 at 18:23

  Suosittelen! 🙂

  Reply
 • Anonyymi
  13.10.2014 at 10:17

  Upeita kuvia!!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  13.10.2014 at 16:23

  Kiitos 🙂

  Reply

Leave a Reply