Valikko
Florida / USA

Täällä sitä ollaan, Fort Lauderdalessa!

Aurinkoiset terveiset Fort Lauderdalesta, Floridasta! En ole oikein koskaan erityisemmin uskaltanut haaveilla Yhdysvaltoihin matkustamisesta. Siskoni on asunut eri puolilla USA:ta useampaankin otteeseen ja kertonut ihanien kuvien koristamia tarinoita, jotka ovat saaneet minutkin haluamaan samoja kokemuksia, mutta jotenkin unelma ei ole koskaan tuntunut todelliselta. Eniten olen pelännyt pitkiä lentoja, minkä takia matkani ovat toistaiseksi rajoittuneet Eurooppaan. Lentokoneen penkissä istuminen on minulle aina aika haastavaa ja vessaan meno mahdotonta. Nyt oli kuitenkin tarpeeksi hyvä syy uskaltaa. Nämä pari päivää Fort Lauderdalessa pääsivät matkaohjelmaan varmuuden vuoksi. Ajattelin, että minulla on lennon jälkeen kipuja, olen super-väsynyt ja ainoastaan levon tarpeessa ja hoitaa kaiken tuon alta pois ennen sunnuntaisen unelmaristeilyn alkua.

IMG_2155

Ja mitä vielä! Lento sujui paremmin kuin olisin ikinä uskaltanut kuvitella (kirjoitan siitä myöhemmin), kaikki tavarat sähkäri mukaan lukien löysivät tiensä tänne ehjinä ja heräsin tähän aurinkoiseen aamuun täynnä energiaa ja ilman pienintäkään kipua! Laskeuduimme eilen 21.00 paikallista aikaa lähes vuorokauden matkustuksen jälkeen. Lentokenttäsäädöt veivät aikaa kaikkiaan noin 1,5 tuntia eli puoli yhdentoista aikoihin pääsimme jatkamaan hotellille. Kentän taksijonossa ollut organisaattori soitti paikalle sähkäriystävällisen taksin, jota jouduimme odottamaan alle 10 minuuttia. Taksit ovat suomalaiseen invataksimalliin verrattuna pieniä, VW Caddy -tyyppisiä. Minä menin ramppia pitkin takaosaan, johon seurakseni saatiin ängettyä myös kokoon taittuva manuaalipyörätuoli sekä kaksi matkalaukkua. Näitä takseja on täällä paljon eli ne eivät vaadi ennakkovarausta. Reilun kahdeksan kilometrin mittainen matka lentokentältä hotellille maksoi tippeineen 25 dollaria eli noin 20 euroa.

IMG_2179

Hotellimme Best Western Plus Oceanside Inn sijaitsee aivan rannan läheisyydessä. Sunnuntaina ohjelmassa olevaan laivasatamaan on noin kolme kilometriä ja rantakadun toiseen päähän neljä kilometriä. Kävelimme tänään rantakatua juurikin tuon neljän kilometrin verran. Hotellimme invahuone sijaitsee viidennessä kerroksessa, johon pääsee tilavalla hissillä. Kaikki hotellin tilat ovat esteettömiä ja esteettömyydestä myös kerrotaan symbolein niin vastaanotossa, vessassa kuin ravintolassakin. Pihalla on uima-allas, jonka vesi on miellyttävän lämmintä, mutta sinne ei ole pääsyä kuin jyrkkiä tikkaita pitkin. Invahuoneita oli valittavana kahdella erillisellä parisängyllä ja isolla King Size -sängyllä ja varaustilanteen näki netissä. Meillä on kaksi kertakaikkisen ihanan pehmeää sänkyä. Kylpyhuone on suihkullinen ja tilava.

image

 

image

 

image

Tämä päivä on kulunut rantakatuun tutustuen. Upealla hiekkarannalla on yksi esteetön kohta, johon on laitettu paksua muovimattoa mahdollistamaan kulku. Tuota esteetöntä kohtaa mainostetaan kylteissä ainakin kymmenen kertaa ennen sitä. Informaatiota esteettömyydestä, lähimmistä invapaikoista yms. on kadun varsien kylteissä erittäin hyvin saatavilla. Myös invavessoja on kiitettävästi. Kaikki kadunylityspaikat rantakadun läheisyydessä on madallettu ja kauppoihin on tehty ramppeja.

Esteettömyys kollaasi

 

IMG_2163

 

Huikeinta täällä on ihmisten ystävällisyys. Ehdimme pysähtyä aamulla hotellilta lähtiessämme kahdeksi sekunniksi katsomaan epäilevästi ympärillemme, kun pyörällä liikenteessä ollut vanha mies kysyi voiko antaa meille paikallisen vinkit parhaaksi reitiksi rannalle. Paikallisiin vihollisiin olen tutustunut myös, sillä ärsyttävät jenkkilokit yrittivät syödä rannalla evääni ja pelikaanin (?) kanssa tuijotimme toisiamme pitkään epäuskoisina. Onneni siitä, että kaikki on tähän asti mennyt paremmin kuin osasin odottaa olkoon taas osoitus siitä, että tätä tunnetta ei koskaan saa ellei uskalla. Palataan!

IMG_2171
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

4 Comments

 • Ulla
  28.11.2014 at 23:11

  Oi miten upealta näyttää! Ihanaa, että uskaltuduit. Me ollaan tuolla kahden viikon päästä joten superinnolla seurailen sun postauksia. Ihanaa matkaa! 🙂

  Reply
 • Kea | Deep Red Blues
  29.11.2014 at 09:30

  Ihan mahtavaa että matka on ollut onnistunut tähän mennessä ja että uskalsit lähteä. Jenkit kyllä nimenomaan osaa tuon palvelun, esteettömyyden ja kyltittämisen! Nyt vaan nautit uusista kokemuksista ja maisemista…

  Reply
 • Anne | Metallia Matkassa
  29.11.2014 at 11:08

  Ihanaa reissua! Kyllä kelpaisi tuolla rannalla köllötellä nyt kun täällä sataa vaan räntää..

  Reply
 • Elina / Vaihda vapaalle
  29.11.2014 at 18:34

  Olet kyllä rohkea likka! Mahtava kuulla, että matka sinne sujui hyvin. Ihanaa risteilyä! Karibian risteilyt on kyllä mahtavia.

  Reply

Leave a Reply