Valikko
Thaimaa

Talomme Thaimaassa

Olen kertonut jo Hua Hinin apinoista ja Cicada-marketista, mutta en siitä mikä seurueemme sai ylipäätään lähtemään Thaimaaahan. Nimittäin talomme.

Coconut Grove on kymmenen tyylikkään, yksittäisen talon alue Hua Hinissä, rauhallisella pienellä kadulla. Hollantilainen pariskunta omistaa näistä taloista kaksi. Ne kaksi, jotka toimivat kotinamme kahden viikon ajan. Pariskunnan mies istuu sähköpyörätuolissa (hänellä on sama sairaus kuin meitsillä! Sairauden harvinaisuus huomioiden meitä on muuten ympäri maailman päätynyt huomattavan moni esteettömän matkailun pariin), joten molemmat talot on rakennettu esteettömiksi. He vuokraavat taloja ympäri maailman tuleville asiakkaille. Suomessa matkoja taloille järjestää Matka-Agentit, joilta saa koko paketin: suorat Finnairin lennot Bangkokiin, invataksikuljetukset Bangkokista Hua Hiniin ja talon käyttöön haluamaksi ajaksi. Me viivyimme Matka-Agenttien matkalla kaksi viikkoa. Seuraavaksi haluaisin tuplata tuon ajan.

 

IMG_7041

 

IMG_6690

Saavuimme Bangkokin lentokentälle yölennosta tokkuraisina aamulla varhain. Lentokentällä kaikki sujui molempiin suuntiin paljon paremmin kuin olin osannut odottaa. Lentokentän avustajat tiesivät mitä tekivät ja heitä oli paljon. Thaimaalaisten ystävällisyys, palvelualttius ja ennen kaikkea käsittämättömän suuri lapsirakkaus tuli selväksi samantien. Kentällä meitä oli vastassa talomme taloudenhoitaja Lek, kaksi rampillista tila-autoa sekä yksi pienempi auto matkatavaroille. Pienen sähköpyörätuolipalapelin rakentelun jälkeen mahduimme kaikki kyytiin. Matka lentokentältä Hua Hiniin kesti kolme tuntia sisältäen pienen tauon, jonka aikana emme kaikki poistuneet autosta, mutta osa kävi ostamassa kaupasta juotavaa ja hollantilainen mukava kuskimme sai savukkeensa. Kuskimme ajoi hyvin, mutta ajonopeudet ja kaistanvaihdot ovat kyllä vähän eri luokkaa kuin Suomessa…

 

IMG_7312

 

IMG_7310

Puolet 12 hengen seurueestamme, viisi aikuista ja yksi lapsi, majoittuivat Si Daeng –taloon ja toinen puoli, niin ikään viisi aikuista ja yksi lapsi, Coconut –taloon. Talojen välissä oli kaksi taloa, välimatkaa käytännössä noin 50 metriä. Minä asuin Si Daeng –talossa, joka on ollut hollantilaisten omistuksessa vasta muutaman vuoden. Coconut on ollut heillä noin kymmenen vuotta. Molemmat talot ovat ihania, siistejä ja toimivia. Coconutissa sisustus on perinteikkäämpi, Si Daengissa hieman ”ikeamaisempi”. Koko päivän aurinkoa palvoville Si Daeng on parempi valinta, sillä sen altaalle paistaa aurinko koko päivän, mikä myös nostaa uima-altaan lämpötilaa hieman toista allasta enemmän. Vietimme siis porukalla aikaa enemmän sen talon pihassa.

 

IMG_7033

 

IMG_7035

 

Taloille saavuttuamme taloudenhoitajamme olivat täyttäneet jääkaappiimme vettä, leipää ja pientä purtavaa sekä tuoreita hedelmiä. Tuolloin alkoi minun ja tuoreen mangon jokapäiväinen hyvin lämmin suhde. Taloista vastaava yhdyshenkilö kävi kertomassa meille retkivaihtoehdoista ja maksoimme hänelle 200 euron pantin taloa kohden. Nämä saimme viimeisenä päivänä takaisin. Teimme myös ruokatilauksen, sillä he tarjosivat meille ensimmäisen illan ruuan, joka haettiin viereisestä ravintolasta, josta sittemmin tuli kantapaikkamme. Pulahdimme heti uimaan ja pitkitimme unen tuloa iltaan asti, jolloin saimme heti viiden tunnin aikaeron käännettyä.

 

IMG_6947

 

IMG_6696

 

Si Daeng –talossa on portista sisään tullessa tilava terassi, jossa on kuuden hengen pöytä. Siinä nautimme joka aamu aamiaista. Taloudenhoitajamme Lek kävi toiveidemme mukaan kaupassa ja kattoi meille aamiaisen. Hän työskenteli kahdeksan tuntia päivässä ja saimme itse valita milloin halusimme hänet paikalle. Hän siivosi, pilkkoi hedelmiä, pesi pyykkiä, tilasi meille kyytejä ja lähti halutessamme kanssamme retkille. Tämä oli hyvä mahdollisuus etenkin aluksi. Hän puhui jokseenkin ymmärrettävää englantia, toisen talon taloudenhoitaja ei juurikaan. Hän taas hallitsi paremmin kotityöt. Ulkoterassilta pääsi takapihan allasalueelle, jossa oli aurinkotuoleja, ihania palmuja ja kukkia sekä se tärkein: OMA UIMA-ALLAS! Eikä siinä vielä kaikki, altaan lisäksi meillä oli myös oma poreallas. Tässä on se vaara, että haluan tästä lähin matkoilleni aina oman uima-altaan. Rakastan uimista erittäin paljon ja se on minulle myös todella tärkeä liikuntamuoto, sillä vedessä pystyn liikkumaan aivan eri tavalla kuin maalla. Altaaseen menoni julkisilla paikoilla on aina enemmän tai vähemmän show, joka kerää katsojia. Oma uima-allas oli tämänkin vuoksi jotain todellista luksusta. Laskeuduin allasnostimella altaaseen ja saatoin tulla pois kolmen tunnin päästä. Välissä vaihdoin porealtaan puolelle tai nostin tuolia sen verran, että saatoin istua tuolissa puoliksi vedessä lukemassa kirjaa ja hörppimässä kylmää virvoketta. Coconut-talossa oli samanlainen uima-allas, siellä talon etupihalla.

IMG_6660

 

IMG_6656

 

IMG_6732

 

Molemmissa huviloissa oli kolme makuuhuonetta. Si Daengissa oli yksi iso makuuhuone, josta pääsi tilavaan esteettömään kylpyhuoneeseen. Kaksi muuta makuuhuonetta ja toinen kylpyhuoneista olivat myös esteettömiä, mutta hieman pienempiä. Kaikki sängyt olivat sähköisesti säädettäviä (korkeussäätö, selkäosa ja jalat), kaikissa huoneissa oli ilmastointi sekä kaappitilaa vaatteille ja tavaroille. Olohuone ja keittiö olivat yhtä isoa tilaa. Iso kulmasohva, pöytä, televisio, tietokone sekä hyvin varusteltu keittiö. Myös olohuoneessa oli ilmastointi, jota tosin harvoin käytimme sähköä säästääksemme. Makuuhuoneet viilenivät illalla nopeasti, kun laitoimme ilmastoinnin päälle ja yöllä oli hyvä nukkua ilmastoinnin ollessa päällä. Coconut-talossa oli yksi esteetön makuuhuone ja kylpyhuone sekä kaksi pienempää makuuhuonetta, joista toiseen kyllä pääsi tuolilla, mutta joka oli hieman ahdas. Kolmannessa makuuhuoneessa oli kerrossänky. Toinen kylpyhuoneista ei ollut esteetön. Olohuone ja keittiö olivat Coconutissakin tilavia, siistejä ja viihtyisiä. Ilmastointi löytyi myös tästä talosta.

 

IMG_6653

 

IMG_6662

Ihan talojen lähellä on muutama kiva ravintola, kauppa (johon on pari porrasta) sekä hieronta- ja kauneushoitopaikkoja. Sijainti pahimman turistialueen ulkopuolella tarkoitti sitä, että myös hinnat olivat hieman halvemmat kuin keskustassa. Herkullisen ruoka-annoksen sai lähiravintoloistamme 50-80 bahtilla eli noin 1,5-2,5 eurolla. Talon keittiötä ei siis tullut aamiaista lukuun ottamatta kovin paljoa hyödynnettyä, niin halpaa ravintoloissa syöminen oli. Pimeä tuli aikaisin, noin kuudelta. Kylmä ei tullut koskaan. Pimeän tultua pystyi hyvin nauramaan porealtaassa tai tuijottaa selällään kirkasta tähtitaivasta. Tiedätkö sen hetken? Silloin on kaikki hyvin.

 

IMG_6733
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

4 Comments

 • Heidi / Auringon alla
  9.12.2015 at 19:49

  Oi, oma uima-allas olisi niin kiva! Ihanan aurinkoisia kuvia, tulee lämmin olo itsellekin 🙂 Ja matkakuume!

  Reply
 • Anonyymi
  17.12.2015 at 19:16

  Tiiäkkö, kuulostaa ihan täydelliseltä lomalta! 🙂

  Reply
 • Michaela
  28.3.2016 at 12:03

  Miten Thaimaassa on invavessoja? Onko kauppakeskuksissa ja nähtävyyksien lähellä?

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   28.3.2016 at 18:47

   Itselläni on kokemusta toistaiseksi vain Hua Hinin alueesta, jossa invavessoja löytyi kohtuullisen hyvin. Kauppakeskuksista löytyi, samoin ruokatorien ja iltatorien läheisyydestä. Talon omistajilta ja taloudenhoitajalta sai hyvin vinkkejä myös vessojen sijainnista.

   Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: