Valikko
matkamessut / Nordic Bloggers Experience

Tammikuu hei, tykkään susta jo nyt!

Vuosi 2016 on täällä! Odotukseni tämän vuoden suhteen ovat korkealla, sillä jo heti tammikuu on täynnä suuria asioita. Sen lisäksi, että iloitsen tästä yleensä melko tylsästä tammikuusta, tässä ajassa on myös jotain minulle hyvin poikkeuksellista: Iloitsen pakkasista ja odotan lunta, mitä ihmettä! Tässä odotukseni tammikuulle, kerro sinäkin ja voita liput matkamessuille!

NORDIC BLOGGERS’ EXPERIENCE 17.-22.1.2016

Minulla on suuri ilo ja kunnia olla jo toista kertaa mukana kansainvälisessä Nordic Bloggers Experience -tapahtumassa, joka kokoaa Suomeen noin 50 huippu-matkabloggaajaa eri puolilta maailmaa. Minä olen yksi suomalaisista host-bloggaajista, jotka pidämme huolta kansainvälisten vieraidemme viihtymisestä ja monipuolisesta Suomi-kuvasta. Siinä samassa me toki itsekin opimme, inspiroidumme, muodostamme uusia ystävyyssuhteita ja bisneskontakteja sekä kertakaikkisesti viihdymme. Ainakin mikäli tämä vuosi antaa edes hitusen siitä mitä viime vuosi tarjosi.

Tänä vuonna Nordic Bloggers’ Experience, helpommin NBE, on minulle entistäkin tärkeämpi. Mukaan tulee nimittäin sähköpyörätuolilla liikkuva Martyn Sibley Iso-Britanniasta. Hänellä on sama lihassairaus kuin minulla ja hänessä on hyvin paljon samaa kuin minussa, mutta vielä vähän enemmän. Hän on perustanut Disability Horizon -verkkolehden, Accommable -majoituspalvelun, hän on kiertänyt maailmaa, hyvin paljon esimerkiksi autollaan kihlattunsa kanssa, hän on sukeltanut, lentänyt, roikkunut puissa ja vienyt hyvin positiivisella tavalla eteenpäin kuvaa vammaisuudesta. Niin minä kuin Martynkin osallistumme suurimmaksi osaksi samaan ohjelmaan kuin kaikki muutkin NBE:n bloggaajat, sillä ohjelma on pääosin esteetöntä. Ennen NBE:n ohjelman alkua bloggaajat lähtevät kuitenkin pienissä ryhmissä pre-toureille eri puolille Suomea, eikä näissä ollut etukäteen esteetöntä vaihtoehtoa. Olen kuitenkin ollut vahvasti mukana luomassa muutaman päivän mittaista esteetöntä pre-touria, joka toteutuu pääosin Helsingissä, vähän myös Heinolassa. Nuorisoyhteistyö Seitti ja Lihastautiliitto lähtivät tukemaan esteetöntä pre-touria, mistä suuri kiitos, sillä jo tässä vaiheessa uskon vahvasti, että siitä tulee huikea. Luvassa on saunailtaa, husky-safaria (tästä syystä se lumiodotus), opastettua Helsinki-kierrosta yms. Tulette näkemään paljon tunnelmia ja viimeistään nyt Palmuasemaa kannattaa alkaa seurata myös Facebookissa ja Instagramissa. NBE:n tunnelmia löytyy Hashtageilla #nbeFinland, #Matkamessut ja esteettömien juttujen osalta myös #accessibleNBE .

IMG_2603

 

MATKAMESSUT 22.-24.1.2016

NBE:n myötä olen Helsingissä messukeskuksessa järjestettävillä matkamessuilla vahvasti mukana messujen alusta saakka. Perjantaina puolen päivän jälkeen MATKA 2016 avautuu ammattilaispäivien jälkeen myös yleisölle ja jatkuu aina sunnuntai-iltapäivään saakka. Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma esittelee yli 80 matkailumaata ja tarjoaa paljon mielenkiintoista matkailuun liittyvää ohjelmaa. Toivon tapaavani sinut siellä erityisesti lauantaina tai sunnuntaina. Molempina päivinä minut löytää Rantapallo-lavalta, lauantaina klo 13.30 ja sunnuntaina klo 14.00. Kerron silloin parhaat vinkit liikuntarajoitteisen esteettömään matkailuun ja reissukokemuksiani. Puheenvuorojeni jälkeen olen myös lavan läheisyydessä tavattavissa, mikäli haluat vinkkejä omaan matkaasi. Ylipäätään olisi tosi kiva tavata! Matkamessujen koko ohjelman löydät messujen sivuilta. Toivon, että me liikuntarajoitteiset matkustusta rakastavat näymme messuilla ja täten viestitämme myös näytteilleasettajille, että me olemme suuri potentiaalinen matkustajajoukko, joka kannattaa huomioida niin messuilla kuin muutenkin. Messukeskuksessa pääsee helposti liikkumaan apuvälineiden kanssa, vaikka ruuhkaa yleensä onkin. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät sisään maksutta. Messuilla kiinnitän tietenkin huomiota esteettömiin kohteisiin ja jaan niitä täällä blogissa kanssanne. Matkakuume ja suuri innostus ovat aina takuutuliaisia näiltä messuilta.

IMG_2611

UUSI PALMUASEMA

Olen valmistellut teiltä salaa uutta Palmuasemaa ja kunnianhimoinen tavoitteeni olisi saada se auki matkamessujen aikaan. Sivu saa aivan uuden ulkoasun, se kasvaa, kehittyy ja tarjoaa teille toivottavasti entistä monipuolisemmin ja helpommin niin omia kokemuksiani kuin faktaa liikuntarajoitteisen matkustukseen liittyen. Uuden sivun kunniaksi paljastan sen auetessa tämän vuoden matkasuunnitelmani, joka on jotain suurempaa kuin vielä mikään tähänastisista matkoistani.

 
IMG_2652

Tämän kaiken lisäksi aion tammikuussa risteillä päivän verran loistoseurassa ja ihan vaan nauttia tästä uudesta vuodesta, joka on mahdollisuuksia täynnä!

OSALLISTU KILPAILUUN JA VOITA KAHDEN HENGEN LIPPUPAKETTI MATKAMESSUILLE!

Mitä sinä odotat a) tammikuulta yleisesti ja b) matkamessuilta? Vastaa joko kirjoittamalla vastauksesi alla olevaan kommenttilaatikkoon tai lähettämällä vastauksesi sähköpostitse osoitteeseen palmuasema@gmail.com Jos osallistut kommentoimalla tähän kirjoitukseen, muista kirjoittaa myös sähköpostiosoitteesi, että saan sinuun yhteyden. Vastausaikaa on sunnuntaihin 10.1. saakka. Arvon liput maanantaina 11.1. kaikkien kysymykseen vastanneiden kesken ja otan voittajaan yhteyttä sähköpostitse.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

10 Comments

 • Anonyymi
  3.1.2016 at 21:55

  Tammikuulta odotan leutoa keliä ja vähälumisuutta, mutta samaan aikaan odotan päivien pidentymistä ja lumen tuomaa valoisuutta.
  Matkamessuilla en ole ikinä käynyt, joten toivon mahdollisuuksien informaatiota sekä uusia ideoita matkailuun myös pienellä budjetilla. christina.brandt@elisanet.fi

  Reply
 • Anonyymi
  4.1.2016 at 12:42

  Tammikuulta odotan lähinnä lisääntyvää valoisuutta. Pieni lumimäärä ja pakkanenkin on ok 🙂 Matkamessuilla en ole ikuna ennen käynyt, mutta odotan tarjouksia ja vinkkejä pienen budjetin matkailuun.
  nelliina(@)yahoo.com

  Reply
 • Pia H
  4.1.2016 at 12:54

  Tammikuulta odotan omia synttäreitä ja matkamessuja 🙂 Matkamessuilta haen ideoita matkoihin.

  Reply
 • Sirpa Ekblom
  4.1.2016 at 13:31

  Tammikuulta odotan, että saan rakkaimpani kotiin sairaalasta, sitten pääsemme suunnittelemaan matkaa jonnekin Eurooppaan. odotan myös raikkaita 10 asteen pakkasia, että keli pysyisi kuivana.

  Reply
 • Anonyymi
  4.1.2016 at 14:26

  Hei! Odotan tammikuulta opintojeni etenemistä. Matkamessuilla en ole koskaan käynyt, joten avoimin mielin sinne 🙂
  miianblogi(at)suomi24.fi

  Reply
 • Anonyymi
  4.1.2016 at 18:29

  Tammikuulta odotan aurinkoisia talvipäiviä. Matkamessuilta toivon saavani uusia matkaideoita.Teitä matkabloggaajia olisi kiva tavata ihan livenä.��
  ullaplindell(at)gmail.com

  Reply
 • Ode
  4.1.2016 at 20:16

  Tammikuulta odotan piteneviä päiviä ja aavistusta keväästä. Ja onhan ne matkamessutkin tammikuun tapahtuma, pääsee suunnittelemaan tulevia reissuja ja hengailemaan samanhenkisten ihmisten kanssa.
  odetskaja(at)gmail.com

  Reply
 • Mahoton reissaaja
  5.1.2016 at 16:52

  Tammikuulta odotan aurinkoisia talvipäiviä, Matkamessuja ja ystäväni Miran 40-v synttäreitä. Matkamessuilta ootan halpoja risteily-ja muita tarjouksia, uusia ideoita, sun puheenvuoroa myös..

  Toivon et pystyn oleen herkkulakossa 30.1. asti.

  Reply
 • Jannika
  10.1.2016 at 18:48

  Tammikuulta odotan matkamessuja, joissa on kiva fiilistellä tunnelmaa ja saada uusia ideoita 🙂

  Reply
 • Siinatar
  10.1.2016 at 22:03

  Tammikuulta odotan koko ajan piteneviä päiviä ja matkamessuilta hyviä messutarjouksia =).

  Reply

Leave a Reply