Valikko
Maailmanympärimatka

Tänään alkaa MY-matka

Tänään on se päivä. Tänään minä lähden. Tämän päivän jälkeen en ole enää se mitä olen nyt. Seuraavat kahdeksan viikkoa tulevat muuttamaan minua ihan niin kuin jokainen matka muuttaa. Tässä matkassa on kuitenkin jotain aivan erityistä.

Tämä päivä on ollut mielessäni joka päivä reilun vuoden ajan, vaihtelevalla volyymillä. Viimeiset puoli vuotta olen myös jakanut teille matkani valmisteluja. Pidempäänkin kuin vuoden olen ajatellut, että haluan tehdä tällaisen pidemmän matkan. Mietin kuitenkin, että näin huikea ja ainutlaatuinen matka täytyy säästää johonkin myöhempään. Vuosi sitten kuitenkin ymmärsin, että elämä koostuu ainutlaatuisista hetkistä ja ainutlaatuisista matkoista. Tämä on sellainen, seuraava on sellainen. Toteuttamalla unelmiani nyt, en menetä niitä tulevaisuudesta. Uskon, ettei unelmien varasto koskaan tyhjene.

Tämä matka on juuri nyt merkittävä. Se on pisin toistaiseksi toteuttamani yhtäjaksoinen matka, se pitää sisällään paljon paikkoja, joissa en ole koskaan käynyt ja paikkoja, joihin en koskaan kuvitellut menevänikään (kuten keskelle Tyyntämerta). Se on myös pisin lomani pitkään aikaan. Kokopäiväinen työurani ei toki ole jatkunut vielä kymmentä vuottakaan, mutta olen viime vuosina tehnyt samanaikaisesti montaa työtä ja antanut itsestäni hyvin paljon. Nyt on aika ottaa takaisin, olla hetken itsekäs, keskittyä olemaan ja nauttia niistä rahoista, jotka olen viime vuosina tienannut.

No okei, itseasiassa olen suunnitellut matkalle ihan tosi paljon erilaisia juttuja, joita aion kanssanne jakaa eli pelkkää löhöilyä matka ei tule olemaan. Ajatus siitä, että saan kahdeksan viikkoa keskittyä pelkkään blogiin, on kuitenkin paljon innostavampi kuin ajatus pelkästä levosta. Välillä vähättelen matkaani itse. Moni teistä on tehnyt paljon pidempiä ja paljon haastavampia matkoja. Näin ajateltuani olen itselleni vihainen. Matkaa ei saa koskaan verrata toiseen ja suhteutettuna omiin haasteisiini, tämä matka, MYmatka, on minulle suurin mitä nyt voin toteuttaa. Olen iloinen siitä, mitä matkani voi antaa koko esteettömälle matkailulle. Inspiraatiota, malleja, arvostusta ja mielenkiintoa. Olen todella iloinen niistä haastatteluista, joita olen saanut matkastani antaa. En siksi, että saisin julkisuutta, vaan siksi, että esteetön matkailu saa sitä. Toivon tuottavani matkani ajan paljon sellaista materiaalia, jota haluat seurata, kosketti esteetön matkailu sinua henkilökohtaisesti tai ei. Sillä loppupeleissä esteetön matka on ainutlaatuinen matka siinä missä jokainen muukin matka. Siihen ei pitäisi liittyä sen enempää sankaruutta tai seikkailua kuin muihinkaan matkoihin, vaan esteetön matka saisi olla itsestäänselvyys ja seikkailut syntyä matkan ainutlaatuisista paikoista ja kohtaamisista, ei puuttuvista rampeista tai rikkinäisistä hisseistä.

Tämä matka on minulle tärkeä ja sen toteutumisesta kuuluu kiitos monille. Ihan ensiksi Maijalle ja Virvalle, jotka ovat parasta matkaseuraa mitä juuri nyt voin kuvitella. He mahdollistavat sen, että voin lähteä matkalle samanaikaisesti yksin ja hyvässä seurassa. Kiitos vanhemmilleni, jotka toimivat kotivahteinani ja koirani hoitajina. Kiitos maailman parhaille työkavereilleni, jotka tämän mahdollistavat ja hoitavat työni poissaollessani. Kiitos erilaisista pienemmistä ja suuremmista yhteistöistä Icelandair, Icelandair Hotel Reykjavik Marina, Royal Caribbean International, Gehandicapten ja Finnair, jonka uudella koneella minulla on suuri etuoikeus lentää lopulta kotiin, johon on aina ihana palata. Lopuksi kiitos teille, jotka lukemalla tätä teette tästä Palmuaseman tähän asti suurimman päivän. Nyt viimeistään kannattaa laittaa kaikki Palmuaseman kanavat seurantaan (Facebook, Twitter, Instagram (@wheelsonthebeach) ja Snapchat (palmuasema), sillä vielä TÄNÄÄN lumoudutaan Islannista!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

7 Comments

 • Elina | Vaihda vapaalle
  1.10.2016 at 06:45

  Upeeta, mahtavaa! Nauti! Olet kyllä todellinen esikuva monelle. Innolla seuraan matkaasi. Aivan ihana tämä lanseeraamasi MYmatka -termi. En ole kuullut tai nähnyt kenenkään käyttävän sitä aiemmin. 🙂

  Reply
 • Tanja Kannela
  1.10.2016 at 07:31

  Hei serkkuni tyttö 😊 huikea reissu sinulle tulossa. Nauti joka hetkestä, niistä huonoistakin tai ei niin kivoista hetkistä joita väkisinkin tulee matkalla. Olet rohkea nainen ja monelle esikuvaksi. Upeeta että voi seurata reissuasi. Tsempit koko tiimille ja antakaa mennä naiset, näyttäkää maailmalle.
  Halaus koko tiimille.
  Tanja

  Reply
 • Kaarina Lemmetty
  1.10.2016 at 08:47

  Onnea matkaan. Iloitse kaikesta mitä kohtaat matkallasi, jo suunnitelma on huikea. Toivon sydämestäni, että matkasi onnistuu. Seuraan mielenkiinnolla. 👍👍👍

  Reply
 • Ihanaa matkaa tätäkin kautta! Nauti jokaisesta päivästä täysillä, uskon, että matka tulee olemaan ihan mieletön! Ja jos missään vaiheessa maailmanympärimatkaa kaipaat vertaistukea niin ollaan yhteydessä! <3

  Reply
 • Marja Pihnala
  1.10.2016 at 21:40

  On kuin itsekin olisi lähdössä MY- matkalle. Jännittävää. Nautinnollista matkaa ja tsemppiä myös matkan haasteisiin.

  Reply
 • Paula Pietilä
  2.10.2016 at 10:38

  Merirosvokapteeni Jack Sparow:ta lainatakseni: Life is an adventure or it is nothing at all. Hyvää seikkailua!

  Reply
 • Niinuska
  2.10.2016 at 15:26

  Olen seurannut blogiasi kauan ja vaikka itselläni ei ole esim. fyysisiä rajoitteita, olen saanut blogista todella paljon hyviä vinkkejä. Esteettömyyshän koskettaa meitä aivan kaikkia ainakin jossain elämänvaiheessa. Esim. lapsiperheille, etenkin pikkulapsiperheille, näistä vinkeistä on iloa. Sama koskee ikääntyviä ihmisiä. Monilla matkailu jää, kun lapset ovat liian pieniä tai ikää liian paljon ja kuntoa liian vähän, ja vaikka intoa korvienvälissä olisikin, pelätään sitä muuta pärjäämistä. Näihinkin blogisi on mahtava vinkkiapaja: maailmalle lähtemiseen ei todella tarvita kuin jonkinlainen matkakassa ja halu lähteä – muut asiat järjestyvät kyllä, kun suunnittelee ja valitsee sopuvan matkakohteen. Siis kiitos ja ihanaa reissua sinulle! 🙂

  Reply

Leave a Reply