Valikko
Kanariansaaret / Teneriffa

Teneriffa-kuukauden ennakko ja Matka-Agenttien uudet kohteet

Ihan ensiksi: Matka-Agenttien uudet esteettömät lomat ovat nyt heidän nettisivuilla, katso täältä! Näiden parissa loppuvuodesta matkailuopintojeni harjoittelujaksolla ahersin, joten tiedän, että hienoja kohteita on tarjolla ja kaikissa esteettömyys on otettu hyvin huomioon. Kovasti houkuttaisi lähteä katsomaan kaikkia paikan päälle!

Ihan ensiksi on kuitenkin suunnattava ajatukset seuraavaan matkaan, sillä jo kahden viikon päästä vietän sunnuntaita Teneriffalla ja valmistaudun seuraavana aamuna alkavaan neljän viikon harjoittelujaksooni LeRossa. Tuttavani ovat alueella parasta aikaa ja lähettivät eilen terveisiä uima-altaalta jäätelön äärestä. Tämä havahdutti taas ymmärtämään, että olen oikeasti lähdössä pois täältä talvesta. Alkuvuoden kiireinen arki, toisen alan työt ja mukavat hetket kotona ovat saaneet matkakuumeen hetkeksi laantumaan ja nyt tuntuu aivan epätodelliselta, että olen todella ihan pian siellä. Asiaan havahtuminen tuntuu kuitenkin aina yhtä upealta ja kutkuttavalta.

Kirjoitinkin jo aiemmin, että esteettömän asunnon löytäminen tuotti vaikeuksia. Kartoitin hyvin monta eri yksityistä asunnon vuokraajaa ja monia eri firmoja, mutta koko ajalle en löytänyt yhtä ja samaa huoneistoa, sillä kaikki ovat tähän suurimpaan sesonkiaikaan hyvin varattuja ja olin myöhään liikenteessä. Etsin ensisijaisesti Los Cristianoksesta ja Playa de las Americaksesta, kahden kilometrin säteeltä harjoittelupaikastani, jotta pääsen helposti itse kulkemaan ilman invatakseja. Esteettömiä asuntoja löytyy muun muassa Anykasur-firmalta ja Victoria Court 1 & 2 rakennuksista, joissa asuntoja on monilla vuokraajilla, esimerkiksi täällä.

Kootusti tietoa esteettömistä asunnoista on vaikea löytää ja tarkkaa tietoa kunkin esteettömyydestä ei netistä helposti löydy. Los Cristianoksesta en löytänyt täällä aiemmin esittelemäni Mar y Solin lisäksi esteettömiä huoneistohotelleja, mikä oli yllätys. Voi olla, että joku hotelli meni minulta ohikin, mutta ainakaan Aquamarissa, HG Teneriffe Surissa, Atlantidassa ja Hotel Reveron Plazassa ei ollut invahuonetta. Tai itseasiassa viimeksi mainitussa oli yksi invahuone, mutta vain kylpyammeella. Sama tilanne saamani vastauksen mukaan on Hotel Mediterranean Palacessa Playa de las Americaksessa, vaikka sitä mainostetaan monilla ulkomaalaisilla esteettömän matkailun sivustoilla. Huoneistohotelli Oasis Mangosta en saanut tarkkaa vastausta, sillä heillä oli täyteen varattua, eivätkä siksi kertoneet tarkempaa tietoa mahdollisesta invahuoneestaan. Myös Mar y Sol oli varattu, joten se ei ollut vaihtoehtoni. Playa de las Americaksen kaikkia huoneistohotelleja en kartoittanut, mikäli ne näyttivät netin varaussysteemien perusteella joko täyteen varatuilta tai todella kalliilta. En ottanut yhteyttä myöskään sellaisiin huoneistohotelleihin, joista oli jo valmiiksi jossain tietoa, että invahuoneita ei ole.

Lopputulos on, että lomailemme ensin kolme vuorokautta viime syksyltä tutussa H10 Big Sur hotellissa, siirrymme sitten kuudeksi yöksi Playa de las Americaksen puolelle hotelli Zentral Centeriin, jossa on useita invahuoneita ja katolla olevaan altaaseen nostin. Viimeiset kolme viikkoa asumme sitten Villa Renters – sivuston kautta vuokratussa esteettömässä asunnossa, joka sijaitsee melko korkealla Los Cristianoksen rinteillä, mutta vain 800 metrin päässä harjoittelupaikastani. Luotan sähkärin moottorin tehoihin ylös kotiin kivutessa… Laitan tarkempaa esittelyä  näistä uusista tuttavuuksista paikanpäältä. Alle kaksi viikkoa!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Anonyymi
    13.2.2013 at 21:37

    Eikö tosiaan ollut muita esteettömiä hotelleja? Ja kun itse kohde on helppokulkuinen liikuntaesteisille. Kun tätä skooteriväkeä näkyi paljon, kuvittelin tarjonnan toisenlaiseksi.
    Eikä Mar Y Solista mitään huonetta löytynyt?Siellähän on yli 200 huoneistoa.

    Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: