Valikko
Espanja / Kanariansaaret / Teneriffa

Teneriffan kuuma kesäilta

Teneriffan kuuma kesäilta ja tähtikirkas taivas. Ehkä sitä voi aloittaa. Saavuin viime lauantaina tänne ihanan tuttuun Los Cristianokseen, mutta en ole osannut vielä kirjoittaa kuulumisia. Tuntuu, että olen kirjoittanut täältä jo niin monta tarinaa, että kaikki on jo sanottu. Laskin juuri, että olen viettänyt täällä viimeisen viiden vuoden aikana yhteensä jo pian 11 viikkoa. Toistaalta miten kaikki voisi olla sanottu, kun tänne on aina yhtä ihana tulla ja jokainen päivä tuntuu ainutlaatuiselta.

Untitled

Varsinkin nyt, kun täällä on viime päivinä saatu kokea calima. Se tarkoittaa kuumaa, Afrikasta puhaltavaa kaakkoistuulta, joka nostaa lämpötilat joskus hyvinkin korkeiksi ja tuo mukanaan hiekkaa Saharasta. Calima saapuu Kanariansaarille vuosittain joitakin kertoja, nyt saimme kokea vuoden ensimmäisen. Hiekkaa ei ilmassa ollut niin paljon kuin joskus on, mutta lämpötila nousi eilen ja tänään selvästi yli kolmenkymmenen asteen, mikä on harvinaista tähän aikaan vuodesta. Erityisesti nämä illat ovat todella samettisen kuumia, aivan erilaisia kuin viikon takaiset viileät illat. Tämä erityinen kuumuus jatkunee vielä viikonlopun yli ja ensi viikolla palaamme taas normaaleihin noin 23 asteen lämpötiloihin.

Untitled

Tällä kertaa olen taas töissä, Matka-Agenttien matkanjohtajana. Kanssani tänne lensi 29 henkilöä, pääosin CP-lehden lukijamatkalaisia. Heidän lähtiessä lauantaina, saapuu heti uusi ryhmä kahdeksi viikoksi. Tämä ensimmäinen viikkoni on mennyt hujauksessa: retkiä selvitellen, lähialueella pyörien, vähän uiden, lääkärikäynneillä avustaen, tulivuori Teiden maisemissa seikkaillen ja mukavien ihmisten seurasta nauttien. Parasta on, että kaikki ovat viihtyneet ja moni ensikertalainen on viikon aikana jo päättänyt tulla takaisin.

Untitled

Hotelli Mar y Solissa ja tällä alueella on muutamia hyviä parannuksia sitten viime vierailuni reilut kaksi vuotta sitten. Tärkeimpänä ehkä langaton netti, joka toimii hyvin nyt kaikkialla hotellissa ja maksaa vain euron päivältä. Viimeksi piti vielä kituuttaa kirjaston erittäin hitaan netin kanssa. Edelleen nettiyhteyttä voi käyttää kirjastossa maksutta. Tänne on tullut myös toinenkin allashissi, sellainen nostolaitteen kaltainen, joka mahdollistaa uimaan menon heille, jotka eivät pysty istumaan tuolimallisessa allasnostimessa. Playa las Vistasin esteetön ranta puolestaan on laajentunut ja rannalle mahtuu nyt yhä useampi pyörätuolin käyttäjän auringosta nauttimaan. Ennen kaikkea moni ihana asia on täällä ennallaan.

Untitled

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply