Valikko
Karibia / lukijamatka / risteily

Terveiset Karibialta

Terveisiä Karibialta! Olen täällä matkanjohtajana Risteilykeskuksen ja minun yhdessä luomalla esteettömällä risteilylomalla. Kaksi asiakkaistani oli mukana viime vuonnakin ja loput risteilevät nyt ensimmäistä kertaa. Matkaa on takana matkustuspäivä, risteilyn lähtöpäivä, yksi meripäivä sekä rantapäivä Royal Caribbeanin omassa rantaparatiisissa Haitin Labadeessa. Laivamme on Royal Caribbeanin Explorer of the Seas, jolla on erityinen paikka sydämessäni. Tällä risteilimme muutama vuosi sitten 24 vuorokautta Tyynenmeren halki. Tämä on edelleen mielestäni täydellisen kokoinen: sopivan suuri ja monipuolinen siihen, että koko ajan riittää halutessaan tekemistä, mutta sopivan pieni siihen, että koko ajan ei ole paine olla jossain muualla kuin on. Vähän sellainen olo tulee nimittäin aina välillä Royal Caribbeanin jättilaivoissa. Eilen meripäivänä vedin halukkaille laivakierroksen, joka teki laivan heti tutuksi. Yhteisillä illallisilla olemme tutustuneet toisiimme ja päivän mittaan tulee törmäiltyä, mutta muuten täällä saa Palmuaseman reissujen tyyliin olla just niin kuin haluaa, yhdessä tai erikseen. Jetlag on saanut meidät kaikki hytteihin ja unten maille jo todella hyvissä ajoin ja monet ovat heränneet pirteänä jo ennen auringonlaskua, mikä on mahdollistanut auringonlaskun ihailun omalla parvekkeella. Itse olen ollut aurinkoa hitaampi ja tänään aamulla parvekkeen oven avatessa se tervehti erittäin kuumasti luoden säteensä Haitin vuorten ylle.

IMG_20200126_152334

IMG_20200126_134444

IMG_20200126_113517

Olin Labadeessa jo kolmatta kertaa. Ihan ensimmäisen kerran kaltaista ”ei voi olla totta!” -fiilistä ei enää tullut, mutta jälleen hymyni leveni metri metriltä kulkiessani laivasta pitkää laituria pitkin kohti edessä avautuvia maisemia musiikin soidessa laiturin kaiuttimista. Tällä risteilyllä on reilut 3400 matkustajaa. Se on lähes puolet vähemmän kuin mitä Allure of the Seasilla, jolla olen aiemmin Labadeelle rantautunut. Laivasta poistui nyt siis paljon vähemmän ihmisiä ja Labadee tuntui huomattavasti aiempaa väljemmältä, vaikkei aiemmin tungos olekaan häirinnyt. Labadeella on useita rantoja aurinkotuoleineen. Aurinkotuolit ovat maksuttomia, mutta jos aurinkotuolien hoitaja auttaa sinua vapaan tuolin löytämisessä tai järjestelyissä, hän odottaa tippiä. Kahdessa isossa grillikatoksessa tarjoillaan lounaaksi grilliruokaa, joka on niin ikään maksutonta. Juomia saa ostaa juomakojuista. Lisäksi on tarjolla hurja määrä erilaisia aktiviteetteja vaijeriliusta vuoristorataan ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin, mutta nämä kaikki ovat lisämaksullisia. Aluetta kiertää päällystetty tie, jota on helppo kulkea myös pyörätuolilla, mutta varsinaista esteetöntä auringonottoaluetta ei ole. Aurinkotuoleja on kuitenkin päällystetyn vieressä ja tie on sen verran leveä, että sen reunaan voi monin paikoin pysähtyä tukkimatta kulkuväylää. Varsinaisia kauppoja rantaparatiisissa ei ole, mutta paikalliset ovat myymässä käsityötuotteita. Osassa paikoista silleen iisisti ja markkinakujalla välillä erittäinkin agressiivisesti.

IMG_20200126_104833

IMG_20200126_132846

IMG_20200126_134234

Nyt seilaamme kohti ABC-saaria. Edessä on meripäivä ennen kuin saavumme Aruballe varhain tiistaiaamuna. Siellä vietämme pitkän päivän eli aikaa on vaikka mihin. Arubalta matka jatkuu Bonaireen ja sieltä Curacaolle. Vasta viikon päästä saavumme takaisin Miamiin. Ihanaa! Äsken illallisella alkutunnelmia kysellessäni kuulin muun muassa, että ennakko-odotukset ovat nyt jo ylittyneet sen osalta, kuinka helppoa ja vaivatonta laivassa on olla ja toimia. Ensimmäisenä päivänä toki monia vaivasi alkumasennus, joka iskee lähes aina uuteen kohteeseen väsyneenä saapuessa. Se on onneksi järkevää vain hyväksyä, sillä siitä selvittyä kaikesta tulee aivan erityisen ihanaa. Tämän hetken tunnelmissa esiin nousivat myös aurinko, lämpö ja rentous, se mikä näissä Labadeella otetuista kuvistakin toivottavasti hyvin välittyy!

IMG_20200126_152448

IMG_20200126_135837

IMG_20200126_132459

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply