Valikko
Espanja / Kanariansaaret / Teneriffa

Terveiset Teneriffan maaliskuusta osa 3: Kolmen viikon koti

Lue myös Teneriffan työharjoitteluni osa 1 & osa 2

Teneriffa-kuukauden aikana asuin kolme viikkoa Port Royale – kompleksista vuokraamassani esteettömässä asunnossa. Asunto vuokrattiin Villarenters.com – palvelun kautta. Port Royale on rauhallinen kymmenistä loma-asunnoista koostuva alue, joka sijaitsee upealla paikalla Los Cristianoksessa. Maisemat ovat upeat muun muassa sen vuoksi, että Port Royaleen johtaa melkoiset mäet reilun kilometrin matkalta. Sähkärin akut olivat kovilla  ja etenkin aluksi avustajan pohkeet, mutta hyvin jaksoimme. Manuaalipyörätuolin käyttäjille sijainti olisi hyvin haastava ellei autoa olisi käytössä. Sisäpihalla oli kaikkien asuntojen yhteiskäytössä oleva uima-allas, jota lopulta hyvin vähän käytimme. Altaaseen johti suht loivat portaat.

Allasalueella oli maksuttomia aurinkotuoleja

Itse asunto oli viihtyisä ja toimiva. Sitä ei oltu varusteltu esteettömäksi, eikä siellä esimerkiksi ollut tukikaiteita. Kaikki ovet olivat kuitenkin leveitä ja meille asunto toimi hyvin. Asunnossa oli olohuone, hyvin varusteltu keittiö, kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone suihkulla. Toisessa makuuhuoneessa oli parisänky ja toisessa kaksi erillistä sänkyä. Ainoa miinus oli, että kaikki sängyt olivat todella matalia. Ratkaisimme ongelman laittamalla kaksi erillissängyn patjaa päällekäin, muuten sänkyyn siirtyminen olisi ollut vaikeaa. Sängystä tuli tällöin hyvin jousitettu ja isommalle ihmiselle ratkaisu ei olisi ehkä ollut toimiva, sillä patja upotti minunkin kohdalla jonkin verran.

 

Makuuhuone 1
Makuuhuone 2 ennen kuin järjestystä muokattiin saavuttaen toimiva huone
Kylpuhuoneen suihku oli hyvä, mutta lämmin vesi riitti juuri ja juuri yhden
suihkun, tuhlailuun ei ollut varaa.
Kuva olohuoneesta keittiöön päin. Ulko-ovi näkyy oikealla ja
kylpyhuoneen ovi keittiön ”kulman takana”. Makuuhuone 1
sijaitsee kylpyhuoneen vieressä. Sohvista saisi myös vuoteet.
Kuva keittiöstä olohuoneeseen ja makuuhuone 2:n päin.

Pienelle parvekkeelle paistoi aamuaurinko ihanasti klo 9 alkaen. Parvekkeelle oli pieni, mutta sähkärin mentävä kynnys. Parvekkeen portilla oli portaita eli sisäänkäynti tapahtui etuoven kautta. Asunto oli hyvin siisti hieman nuhjuisia sohvia lukuun ottamatta ja viihdyimme siellä erinomaisesti. Jopa niin hyvin, että omaan Suomi-kotiin palaaminen on nyt jo viikon tuntunut hyvin oudolta. Lupasin onneksi palata Teneriffalle mahdollisimman pian, ehkä jo tämän vuoden puolella?

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggaajaa tykkää tästä: