Valikko
Hotellit ulkomailla / Viro

Terveisiä Tallinnasta!

Tallinna on oikeastaan kaikkea mitä kesäloman aloitusreissulta voi toivoa. Lyhyelläkin reissulla pääsee ulkomaatunnelmaan, matkalla kohteeseen saa nauttia laivamatkasta ja kaikki on jotenkin helppoa niin kuin lomalla kuuluu ollakin. Yhden yön hotellilomalle lähti mukaani avustajani lisäksi 13-vuotias veljentyttöni, joka on aina takuuvarmasti huippua matkaseuraa. Lähtökohdat olivat siis jo valmiiksi parhaat, mutta koimme silti positiivisia yllätyksiä!

IMG_8887

Kaikin puolin positiivisin yllättäjä oli Original Sokos Hotel Viru, jossa yövyin nyt ensimmäistä kertaa. Katselin varausvaiheessa monia hotelleja yrittäen etsiä tietoa hotellista, jossa olisi kolmen hengen invahuone. Päädyin katselemaan myös Sokos-hotellien sivuille. En löytänyt haluamaani tietoa, mutta eteeni pärähti chat-ikkuna ja ystävällinen ”kuinka voin auttaa?” -kysymys. Kirjoitin virkailijalle kysymykseni ja sain alle minuutissa vastauksen. Seuraavassa minuutissa hän oli soittanut hotelliin ja varmistanut invahuoneen saatavuuden. Niin kauan kuin syystä tai toisesta invahuoneita ei saa varattua netistä, on tämä ehdottomasti seuraavaksi paras ja kätevin vaihtoehto. Hektisessä elämässäni arvostan jokaista sähköpostia, jonka voin jättää kirjoittamatta tai puhelua, jonka voin jättää soittamatta, joten tämän helppouden edessä en enää lähtenyt tekemään hintavertailua, vaan päätös hotellista oli syntynyt.

IMG_4866

Tilava Superior-huoneemme 1819 sijaitsi kerroksessa 18. Ajattelin vastaanotossa sen olevan virhe, sillä invahuoneet ovat yleensä rakennuksen korkeudesta riippumatta alimmissa kerroksissa. Mutta ei, se oli aivan oikein. Huikeat maisemat, kaksi erillistä sänkyä ja vuodesohvasta tehty 120 cm leveä lisävuode sekä tilava kylpyhuone. Lavuaari oli hyvin korkealla, mikä ei aiheuttanut minkäänlaista haastetta, kun sähkärissäni on hissi, mutta manuaalipyörätuolissa istuja olisi joutunut nostamaan kädet ilmaan ne pestäkseen. Muuten kertakaikkisen hyvä huone. Virussa on myös neljä tilavaa hissiä, tilava aamiaishuone (ja siellä hyvä aamiainen) ja pääsy pyörätuolilla kaikkialle. Kauppakeskus Viruun pääsee kätevästi sisäkautta, mikäli huonot ilmat sattuisivat yllättämään.

IMG_4872

IMG_4871

24 tuntia Tallinnassa hurahti nopeasti. Vanhassa kaupungissa ei voi olla kohtaamatta mukulakiviä, joilla ajeleminen tuntuu todella ikävältä, mutta siitäkin huolimatta kiertelimme kauniita katuja ihastelemassa. Aika ajoin vastaan tuli portaita, jotka pakottivat vaihtamaan päämäärättömän harhailun reittiä. Illalla mukulakivillä ajelun kyllä huomasi, enkä meinannut enää jaksaa pitää itseäni pystyssä. Osa ajastamme kului shoppailuun, Viru-keskuksessa ja Rotermannin alueella. Se oli hyvää lepoa mukulakivistä. Illalla olimme suunnitelleet menevämme syömään tunnelmalliseen italialaliseen Controventoon, joka sijaitsee Katariina käikilla, joka on Tallinnan keskiaikaisimpia katuja. Siellä pääsee pyörätuolilla vain ulkopöytiin ja juuri illallishetkellä taivas alkoi tummua ja tuuli nousta erittäin uhkaavasti. Aloimme metsästää ravintolaa, johon pääsisimme sisään, mikä ei sitten ollutkaan ollenkaan helppoa. Vanhan kaupungin alueella suurimpaan osaan ravintoloista on porras tai pari ja minä olin unohtanut matkaramppini kotiin. Päädyimme lopulta italialaiseen ravintola Amalfiin, jonne pääsi takakautta vähän kynnyksen yli avittamalla. Ei parasta italialaista, mutta nälkä lähti ja pysyimme kuivina.

IMG_4875

IMG_8868

IMG_8870

IMG_8869

FullSizeRender

Ensi kerralla päätimme testata bussit ja jatkaa keskusta-alueen lisäksi matkaa TV-tornille ja Kalajaman alueelle, josta kaikki nyt puhuvat. Tämä loma oli kuitenkin täydellinen juuri näin.

IMG_8864

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • sylvi
  5.4.2017 at 21:00

  Venäläisessä ravintolassa torin kupeessa hieno palvelu ja kellarissa tilava inva-vessa, testattu sähköpyörätuolilla. – terveisin Sylvi

  Reply
 • Heidi Johansson
  14.1.2018 at 21:56

  Hei, olemme ajatelleet tehdä Viroon viikon mittaisen matkan kesällä. Ajattelin, että sinulta voisin saada neuvoja/vinkkejä matkaamme. Olen manuaalituolissa. Onko hyviä hotelleja jotka olisi esteettömiä ympäri Viroa? 😊 sekä hyviä kohteita jossa käydä?

  Reply

Leave a Reply