Valikko
Vuosiyhteenveto

Tervetuloa 2014, menestyksen vuosi!

Joka päivä on uusi alku. Kummasti kuitenkin vuoden ensimmäinen päivä tuntuu suuremmalta kuin muut päivät. Se tuntuu huomattavasti muita päiviä suuremmalta alulta. Hyvästelin vuoden 2013 uudessa kodissa ihanien ystävien keskellä erittäin kiitollisin mielin.

Mennyt vuosi oli kaiken kaikkiaan huikea ja sisälsi hyvin paljon hienoja asioita, jotka jättivät minuun pysyvän, positiivisen jäljen. Matkustin viime vuoden aikana enemmän kuin koskaan aiempina vuosina. Vuosi alkoi rakkaan siskon tyttären ristiäisillä Tukholmassa, helmikuussa lähdin kuukaudeksi toteuttamaan unelmaani työharjoittelusta Teneriffalla, kesäkuussa vietin ikimuistoisen viikon Italian Toscanassa, heinäkuussa oli vuorossa ihanat kesäpäivät Tukholmassa ystävien kanssa, elokuun lopussa kesä jatkui Kööpenhaminassa, lokakuussa matkasimme sähköpyörätuolisalibandymaajoukkueen kanssa Hollantiin oppimaan ja viihtymään, loka-marraskuun vaihteessa palasin ikävöimälleni Teneriffalle nauttimaan helteistä ja vuosi päättyi vielä hurmaavaan Berliiniin joulukuussa. Näiden matkojen väliin mahtui paljon ihania päiviä eri puolella Suomea, matkojen suunnittelua, matkahaaveita, matkajännitystä, matkastressiä ja matkainnostumista. Vuoteen mahtui myös hyvin paljon työtä, pitkiä päiviä ja välillä myös väsähtämistä. Tutustuin vuoden aikana mahtaviin uusiin ihmisiin, kielitaitoni ja itsevarmuuteni vieraan kielen kanssa kasvoivat merkittävästi ja koin niin monta upeaa juttua, että hyvin moneen kertaan ajattelin olevani todella onnellinen.

Viime vuoden aikana täällä Palmuasemalla vierailtiin 16 604 kertaa. Tästä luvusta ovat pois päivittäiset omat vierailuni sivuilla, joten kaiken kiitoksen ja kunnian kohdistan teille arvoisat lukijat. Iso osa matkojani olette te. Minne tahansa menenkin, ajattelen teitä ja havainnoin ympäristöä te mielessäni. Matkani eivät nykyään enää lopu siihen, että saavun kotiin, vaan jatkuvat täällä Palmuasemalla. Iso osa matkaa on se, että saan istua tietokoneen ääreen kirjoittamaan ja kuvia valitsemaan. Välillä saan palautetta, että olette itse innostuneet nousemaan lentokoneeseen, laivaan tai junaan ja matkanneet testaamaani kohteeseen. Silloinkin tuntuu, että matkani jatkuisi yhä. Kaikki tämä tuo vahvasti sen tunteen, että tällä blogilla on paikkansa ja unelmani, jota muutama vuosi sitten lähdin toteuttamaan, on tärkeä myös muille kuin minulle.

Noususuunta siis jatkukoon! Olen nimennyt tämän vuoden 2014 jo menestyksen vuodeksi. Tavoitteenani on kokea onnellisuushetkiä vähintään yhtä paljon kuin menneenä vuonna, mutta jotenkin on vahva tunne, että niitä on tulossa enemmänkin. Toivon, että Palmuasemalla monipuolisuus ja aktiivisuus kasvaa niin, että haluatte palata tänne yhä useammin. Tämän eteen tulen tekemään paljon työtä ja saamaan toivottavasti tueksi myös yhteistyökumppaneita. Palmuasema alkaa tarjota lähiaikoina myös joitakin maksullisia palveluita, joista kerron myöhemmin. Tavoitteena olisi, että Palmuasemasta tulisi entistäkin monipuolisempi esteettömän matkailun asiantuntija. Ykkösasiana pysyy kuitenkin edelleen tämä tuttuun tapaan toimiva blogi. Teiltä lukijoilta toivon palautetta ja ideoita! Olen ollut huono vastaamaan tänne tulleisiin kommentteihin ja sen asian parantaminen olkoon ainoa varsinainen uuden vuoden lupaukseni. Palmuasemalla on myös uusi sähköpostiosoite palmuasema@gmail.com , jonka kautta voi kertoa ajatuksiaan.

Tähän loppuun päätin vielä miettiä biisin, joka parhaiten kuvaisi mennyttä vuotta. Matkoillani on tänä vuonna ehdottomasti eniten soineet kaksi artistia: Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani sekä Haloo Helsinki. Valittakoon siis tämän blogipostauksen teemaan sopivat biisit. Haloo Helsingin Hetki on kaunis on soinut kuulokkeissani moneen otteeseen ja saanut aina katsomaan ympärille. Tuure Kilpeläisen Eloon pärähti soimaan kuulokkeissani joka aamu lähtiessäni Teneriffalla töihin. Se kuuluu siis sinne ja saa aina huokaisemaan syvään – ilosta. Biisit siis soimaan ja matkoja suunnittelemaan! Kiitos menneestä vuodesta ja menestyksekästä, onnellista ja paljon uusia seikkailuja sisältävää vuotta 2014! Nähdään!

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply