Valikko
pohdinta

Tervetuloa palmuasemalle!

Tämän blogin olisi voinut aloittaa jo kymmenen vuotta sitten. Silloin minusta tuli innokas matkaaja. Jotkut kutsuvat myös ahkeraksi, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa monia matkoja tehnyttä. Määriä voi mitata, enkä siinä kilpailussa ainakaan vielä pärjäisi monille. Innokas matkaaja pakkaa laukkunsa aina hieman jännittyneenä, hymyillen ja usein myös laulaen. Innokkaan matkaajan paras rentoutumiskeino on selvitellä eri matkavaihtoehtoja, ottaa selvää faktoista ja lopulta varata matka. Ainakin minun tapauksessani.
En muista, milloin oli se hetki, kun aloin säästää rahaa vain matkoja varten, milloin yksi hotelliyö vuodessa muuttui useammaksi. Se ei ollut tietyn hetken tietoinen päätös. Luen matkoiksi ne, jotka suuntautuvat arkipiirejä kauemmas. Lomamatka, harrastusmatka, työmatka, kaikki käy. Matkaseura vaihtelee, mutta yksi porukasta pysyy aina: sähköpyörätuoli eli sähkäri. Se, joka luovutetaan hyvin pakattuna lentokoneen ruumaan aina pienellä jännityksellä ja suurella toiveella, että se on samannäköinen vielä määränpäässäkin. Tai no eipä nyt liioitella, ennemminkin, että se liikkuisi. Sille puhutaan varmuuden vuoksi ennen matkaa ja kehutaan jälkeenpäin, eikä niin tehdessä enää edes tunne itseään hulluksi. Jos se ei liikkuisi, olisi matkaajankin innostus suunnattava palmujen sijaan hätäratkaisujen miettimiseen.
Tämä blogi olisi voinut alkaa paljon aikaisemminkin, mutta ei nytkään ole myöhäistä. Monta viime aikoina tehtyä matkaa on tuoreena mielessä ja monta tulossa. Ne ovat täynnä minun kokemuksiani, ja sähkärin kokemuksia, joita halukkaat voivat hyödyntää omista matkoista haaveillessaan.
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply