Valikko
Italia / Toscana

Toscanan muistiinpanot

Viikko Toscanassa, I Girasoli -hotellissa Lucignanossa, on nyt takana. Olipa ihanaa! Kaikki meni pääosin hyvin ja sain viettää matkan aivan ihanien ihmisten kanssa. Olen kertonut Toscanasta jo aiempina vuosina paljon, mutta tällaiset muistiinpanot loin itselleni ja vähän ehkä sinullekin:

 1. Yritä joskus ratkaista, onko maisema kauniimpi kesällä vai syksyllä.
 2. Jos haluat uida auringon alla ilman katosta, tule tänne kesäkuun ja syyskuun alun välillä. Sitä ennen ja sen jälkeen on italialaisten mielestä kylmä, vaikka oikeasti ei olisi.
 3. Ruualla voi myös jättää jonkun annoksen väliin, joka aterialla ei ole pakko syödä kaikkea kolmea (tai neljää) ateriaa.
 4. Syö kuitenkin pastat, ne ovat parhaita.
 5. Viinilasi ihan oikeasti maksaa 2,5 euroa ja pullo 9 euroa, voit siis lopettaa jokavuotisen miettimisen miten se nyt menikään.
 6. Yhtäkkinen kissan vieminen Italiasta Suomeen ei ole kannattavaa, älä aina ala haaveilla siitä.
 7. Alueella ei ole takseja (siis edes ihan tavallisia). Tai on yksi, joka pitää varata etukäteen ja joka todella osaa hinnoitella itsensä. Alla kymmenen kilometrin matka voi maksaa satasen. Oikeasti. Hotellilla on esteettömät autot, joilla he tarjoavat retkiä, mutta yhtäkkiset lähdöt eivät välttämättä onnistu.
 8. Tule tänne, kun kaipaat rauhaa. Saisikohan bungalowin terassilla kirjoitettua kirjan?
 9. Aikataulut heittävät Italiassa AINA.
 10. Hotellilta saa maksutta apuvälineeksi sähkömopoja, mutta ne kaikki eivät ole ihan parhaassa terässä. Testaa tiettyjä yksilöitä ennen kuin otat sen esimerkiksi päiväksi kaupunkiretkelle.
 11. Voisiko kuitenkin uida vielä vähän enemmän?
 12. Grillijuhlissa paras meno alkaa vasta kymmenen jälkeen.
 13. Pisassa parhaat ruokapaikat löytyvät kauempaa Ihmeiden Aukiosta. Hyvä tärppi on suunnata esimerkiksi yliopiston liepeille, Piazza Dante Alighierin kulmille. Turistipaikat rahastavat melko törkeästi.
 14. Ei todellakaan haittaa, vaikka lähtö lentokentälle olisi aikaisin aamulla, sillä silloin saatat nähdä kun aurinko puskee läpi usvan peittämistä pelloista. Todella maagista!
 15. Rooman lentokenttä on hyvä esimerkki etelän lentokentästä. Kaikki tuntuu kaoottiselta, mutta ehdit lennolle, vaikka odottelisit avustuspalvelua ja sähkäri on pakkaamatta vielä silloin kun boarding jo alkaa. (Käy kuitenkin vessassa jo ennen tätä vaihetta, koska sitten tulee kyllä vähän kiire.)
 16. Järjestä asiat niin, että palaat näihin maisemiin vielä joskus.

Ja sitten vielä muistutukseksi lähiympäristö. Ajelin sähkärillä autotien reunaa muutaman kilometrin päähän hotellilta ja tältä siellä näytti!

Untitled

Untitled

Untitled

Lisää luettavaa esteettömästä Toscanasta

Kaikki artikkelit esteettömästä Toscanasta
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

  Leave a Reply