Valikko
Ruotsi

Tukholman kaunis vanha kaupunki ja Kungsträdgården

Tukholma yllättää minut joka kerta siellä vieraillessani. Se on takuuvarma matkustuskohde ihan sama mitä lomaltaan toivoo. Vaikka olen käynyt siellä kymmeniä kertoja, olen silti nähnyt vain murto-osan siitä mitä haluaisin nähdä. Tällä kertaa vietin kaupungissa yhden yön eli aikaa oli enemmän kuin perusristeilyllä. Menomatka taittui Viking Linen Gabriellalla ja paluumatka Silja Symphonylla, yön viihdyimme Scandic Malmenissa. Söin mielettömässä thaimaalaisessa ravintolassa ja nousin kattojen ylle SkyView -näköalapallossa. Näistä kaikista kuulette vielä erikseen, sillä materiaalia on ihan hillittömästi.

image

Ihan ensimmäiseksi halusin taas kauneuden keskelle Tukholman keskustaan. Tein perinteisen pyrähdykseni Gallerian-ostoskeskukseen, mutta kaupat eivät nyt vetäneet puoleensa. Sen sijaan keväisen vihreä Kungsträdgården, jossa kirsikkapuut olivat ikävä kyllä juuri lopettaneet kukintansa ja vanha kaupunki Gamla Stan värikkäine taloineen ja katusoittajineen saivat minut hymyilemään jälleen kerran. Täällä aina muistan, että ei ole pakko matkustaa kauas kokeakseen jotain erilaista.

Tukholmassa on mielestäni varsin helppoa liikkua pyörätuolilla. Keskustassa kaikki tienylityskohdat on madallettu ja kauppoihin pääsee. Apuvälineiden käyttäjiä näkyy katukuvassa paljon. Invavessoja löytyy monin paikoin kauppakeskuksista ja ravintoloista. Vanha kaupunki on toki paikoin hyvin mukulakivistä, varsinkin jos nousee ylös sivukaduille. Mikäli tärinää kestää, sivukaduille poikkeaminen kannattaa, sillä kadut ovat kauniita. Muutaman kilometrin säteeltä löytää paljon nähtävää, kauemmas pääsee kätevästi Tunnelbanalla, mikä tosin sisältää aina pieniä seikkailun elementtejä. Video siitäkin on tulossa pian!

IMG_2761

 

IMG_2768

 

IMG_2771

 

Katso alla olevasta fiilistelyvideosta miltä kukkaloisto Kungsträdgårdenissa ja värikkäät talot Gamla Stanissa näyttävät minun näkökulmastani ja millaisia katusoittajia löysin kauniilta kaduilta!

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply