Haavematka Karibia Muu maailma pohdinta risteily

Unelma Karibiasta, Puerto Ricosta

Edessäni on mitä mahtavin kesä, mutta täällä minä vain suunnittelen jo tulevaa talvea. Syitä siihen on ainakin kaksi: 1) Eilistä päivää lukuun ottamatta tämä kesä ei tunnu vielä ollenkaan kesältä, joten siitä on vielä vaikea saada otetta ja 2) Olen vahingossa mennyt sopimaan myös kesälomalleni töitä. Tosin erittäin kivoja sellaisia, kuten viikko matkanjohtajana Toscanassa ja toinen erään kurssin johtajana Jyväskylässä. Kun niiden väliin laitetaan vielä viikko perhelomalla Rodoksella, ei tänä kesänä ainakaan hotelliasumista pitäisi jäädä kaipaamaan. Tällaisena sateisen viileänä päivänä mieleen hiipi kuitenkin pelko siitä, milloin saan seuraavan kerran aikaa ihan vain totaalirentoutumiselle ja itselleni. Töiden teko lomalla tietää onneksi rahaa ja tänään mieleeni nousi jälleen uusin pakkomielteeni, Puerto Rico. Ei se Gran Canarian Puerto Rico, joka myös on ihana, vaan aito ja oikea Karibian Puerto Rico. Annoin pakkomielteelle hieman periksi ja aloin tutkia, pitäisikö siihen oikeasti tarttua.

Kaikkihan sai alkunsa Norwegianin uusista lentoreiteistä. Muutama kuukausi sitten kuulin, että Norwegian alkaa lentää muun muassa Tukholman kautta suoraan Puerto Ricon San Juaniin, jota en ollut koskaan sen kummemmin miettinyt. Viime kertaisesta valtameren ylityksestäni Norwegianilla jäi niin hyvä fiilis, että olisin valmis toistamaan saman koska vain uudestaan. Lentohinnatkaan eivät päätä huimaa, sillä perushinta ensi marraskuussa jää alle 500 euron henkilöä kohden. Toki hinta hieman nousee matkatavaroiden myötä, mutta silti puhutaan vielä kohtuullisesta hinnasta. Viimeksi otin lennot Matka-Agenttien kautta, jolloin hintaan sisältyi kaksi laukkua ja ruokailut koneessa ja se oli lopulta hyvä diili.

Syitä itse Puerto Ricolle on monta: Se on Pina Coladan kotisaari, siellä on paratiisirantoja ja turkoosin sinistä vettä, siellä on upea historiallinen vanha kaupunki, se on monipuolinen ja siellä on ympäri vuoden kuuma. Esteettömyyden kannalta merkittävää on, että Puerto Rico on Yhdysvaltojen itsehallintoalue, joten siellä pitää noudattaa samoja ihania esteettömyyssääntöjä kuin Yhdysvalloissa. San Juanin vanha kaupunki on toki paikoin hankala pyörätuolille, mutta saarella on monin paikoin kiinnitetty huomiota esteettömyysasioihin. Sieltä tuntuu löytyvän paljon esteettömiä hotelleja, julkinen liikenne on paikoin esteetöntä, esteettömiä retkiä on tarjolla useita ja paratiisiranta Luquillo on tehty kaikin puolin mahtavaksi myös pyörätuolin käyttäjille.

IMG_2369

Ja aina vaan paranee: Puerto Ricosta lähtee Karibian risteilyjä. Otetaan nyt vaikka esimerkiksi Royal Caribbeanin viikon mittainen eteläisen Karibian risteily, joka lähtee Puerto Ricosta ja pysähtyy viidessä satamassa: Barbadoksella, St Lucialla, Antigualla, St. Maartenilla ja Neitsytsaarilla. Kaikki luonnollisesti niitä ihania turkoosin veden ympäröimiä paratiisisaaria ja monissa paljon esteettömiä vaihtoehtoja. Täällä eivät risteile uusimmat ja suurimmat laivat, mikä voi olla Allure of the Seas:n kokeneelle hieman vaikeaa, mutta toisaalta eron huomaa matkan hinnassa ja parvekehytin saa hyvinkin huokeaan hintaan. Saarilla risteilee muun muassa Jewel of the Seas, jonka sisaralukseen Brilliance of the Seasiin pääsen tutustumaan ensi torstaina. Voitte kuvitella, että ajattelen itseni Helsingin Hernesaaressa vähän lämpimämmille aalloille.

IMG_2376

Eli miten mieluiten viettäisin lomani ensi talvena? Lentäisin Norwegianilla Puerto Ricon San Juaniin. Viettäisin muutaman päivän Puerto Ricossa tutustuen sen vanhaan värikkääseen keskustaan, sademetsään ja esteettömään rantaan. Lähtisin viikoksi Karibian risteilylle viettämään rentouttavaa luksuslomaa ja tutkimaan siinä samalla helposti läheisiä Karibian meren saaria. Risteilyn jälkeen palaisin vielä pariksi päiväksi Puerto Ricon rannoille keräämään voimia ennen kuin Norwegian lennättäisi minut takaisin kotiin.

Onko sinulla kokemusta Puerto Ricosta tai eteläisen Karibian risteilystä? Nyt kun suunnitelma on aika lailla  valmis, kannattaisiko ryhtyä tuumasta toimeen?

Ps. Kuvat on Haitin Labadeesta tuomassa tunnelmaa, mutta turkoosia ja kuumaa oli sielläkin, joten toimii!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lotta Watia | Unagidon
  14.6.2015 at 15:51

  Ihania suunnitelmia! Pistä toteutukseen vaan! Mielenkiintoista kuulla, että Norwegianilla pääsis Tukholmasta suoraan Puerto Ricoon ja vielä noin edullisesti. Mulla on toi Karibian risteily haavelistalla ja menee ehdottomasti toteutukseen, mutta ei varmaan vielä pariin vuoteen.

  Ja tervetuloa nyt ensin tänne Jyväskylään! 🙂

 • Reply
  Helena
  16.6.2015 at 15:39

  Milloin saan aikaa vain itselleni? Aina yhtä hyvä ja tärkeä kysymys meille jokaiselle, pitäs itekin muistaa.. Tottakai toteutat unelmas..

 • Reply
  Mahoton reissaaja
  16.6.2015 at 19:34

  Ja kyllä kannattaa ajoissa suunnitella, suosituimmat hotellit ja kohteet täyttyy äkkiä.. Enemmän on valinnanvaraa ku ajoissa päättää..

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: