Valikko
Mökit ja vuokra-asunnot

Unelmien esteetön mökkijoulu

Rakastan joulua. Tunnelmaa, rakkaita ihmisiä, kauneutta, ruokaa ja sitä, että olen kerrankin vapaa matkakuumeesta. Jouluna en nimittäin kaipaa ulkomaille, enkä tiedä mitään parempaa paikkaa kuin meidän Suomi. Kaikista aiemmista vuosista poiketen en jäänyt tänä vuonna kotiin (tai vanhempieni kotiin), vaan pakkasin laukkuni ja yhdessä vanhempieni ja veljen perheeni kanssa tulimme viettämään unelmien mökkijoulua tänne Kangasniemelle. Muistatte ehkä, kuinka elokuussa löysin blogiyhteistyön kautta tämän Rock and Laken ihanan esteettömän mökin ja minusta tuli kertaheitolla mökkeilijä. Jo silloin syntyi ajatus unelmien esteettömästä mökkijoulusta, jonka sain myös perheenjäsenteni mieliin. Vuokrasimme mökin ja täällä me nyt nautimme!

 

IMG_7442

 

IMG_6748

 

IMG_7481

 

Alkuperäisessä mielikuvassani tämä paikka oli lumen peittämä ja oikea talven ihmemaa. Se ei nyt toteutunut, mutta voi kuinka huikeaa on silti katsoa mökin nurkassa olevan joulukuusen takaa avautuvaa järvimaisemaa. Joulun tänne ovat tuoneet myös puusauna, takkatuli, tuoksut, maut, lämpö ja me.

 

IMG_7528

 

IMG_7531

 

IMG_7486

 

Eilen nautimme auringonpaisteesta ja loimme uusia jouluaaton perinteitä. Esimerkiksi jouluaaton frisbeekisa metsässä, soutu ja uinti järvessä. Tänään sataa vettä, joten aion erittäin hyvällä omatunnolla istua tässä takkatulen ääressä kirjani kanssa koko päivän ja poistua vain saunaan (ja sieltä välillä ulkoterassille vilvoittelemaan ja glögiä nauttimaan) sekä ruokapöytään.

 

IMG_7485

 

IMG_6740

 

IMG_6743

 

IMG_7467

 

Tällaisella hyvin varustellulla ja esteettömällä mökillä on helppo keskittyä vain olennaisimpaan eli nautintoon. On myös ihana hetkeksi pysähtyä paikoilleen ja tuntea suurta kiitollisuutta siitä, kuinka paljon tämän maailman kauneutta olen tänä vuonna saanut nähdä ja kokea. Tämä maisema symboloi sitä hyvin. Ihanaa joulua ystävät!

 

IMG_7518
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Laura Elonen
    25.12.2015 at 12:57

    Hyvää Joulua, sun Blogia kiva lukea!!

    Reply

Leave a Reply