Valikko
Vuosiyhteenveto

Vähiten luetuimmat 2018

Yksi vuoden päättymiseen liittyvistä iloista on tehdä koosteita menneestä vuodesta. Olen jo vuosien ajan koostanut vuoden viimeisenä päivänä kuluneen vuoden matkat ja Palmuaseman suosituimmat jutut ja aion jatkaa tapaa tänäkin vuonna. On aina tosi mielenkiintoista katsoa, mitkä jutut ovat kiinnostaneet ja mitkä eivät. Kiinnostavuus ei ole tosin ainoa kriteeri, joka juttuja luetuimmiksi nostaa, vaan asiaan vaikuttaa myös se, mitä juttuja Facebook nostaa seuraajille näytettäväksi (tänne kun tullaan tosi paljon Facebookin kautta) ja millä hakusanoilla googlesta tullaan. Usein sitä kautta tullaan toki nimenomaan kiinnostavaan juttuun, mutta aina haku ja löytynyt juttu eivät ihan osu yhteen. Palmuasemalle tullaan toki paljon esteettömään matkailuun liittyvien hakusanojen avulla, mutta esimerkiksi vanha juttu matkalaukuistani keikkuu luetuimpien kärjessä vuodesta toiseen, kiitos googlen. Mennäänpä kuitenkin asiaan. Olen tänä vuonna, tähän mennessä, julkaissut Palmuasemalla 79 juttua. Seuraavaksi viime vuonna aloittamani perinteen mukaan esittelyssä niistä vähiten luetuimmat ja perustelut, miksi ehkä kuitenkin kannattaisi antaa uusi mahdollisuus.

1) Slovenian rannikon helmet Koper ja Piran 

Vähiten luetuin juttu ja ihan syyttä! Erityisesti Piran on nimittäin aito helmi, josta tykkäsin heinäkuun Slovenian matkallani ihan tosi tosi paljon. Koper ei sytyttänyt niin paljon, mutta Piranissa käyntiä suosittelen lämpimästi, jos suuntaat Sloveniaan tai Kroatiaan, jonka pohjoisosista on kivenheitto Piraniin. Jos et jaksa lukea, suosittelen kuitenkin kuvia, sillä niitä on paljon!

2) Moi kesä ja vapaus, olette tervetulleita! 

Toukokuun ensimmäisen päivän kesäfiilistelyt ja tulevan kesän suunnitelmat eivät edellisen vuoden tapaan kiinnostaneet tänä vuonna juurikaan. Ei haittaa, nämä vuodenaikafiilistelyt ovat tällaisia pieniä päiväkirjahenkisiä avautumisia, joita itse tykkään lukea siinä kohtaa, kun tuntuu siltä, ettei kesä ehkä koskaan tule. Tulee se aina.

3) Suomi-roadtripin päivä 3 

Syyskuussa tehdyn Suomi-roadtrippini kaksi ensimmäistä päivää kiinnostivat kovastikin, mutta kolmannen päivän kohdalla lukijaa alkoi selvästi jo väsyttää. Tuolloin nousimme Ruka-tunturin huipulle ja jatkoimme kohti Sallaa poroja fiilistellen. Tarkemmat jutut Rukasta ja Sallasta odottavat julkaisuaan edelleen, sillä talvi ehti tulla väliin ja lumettoman kauden vinkkini eivät juuri nyt ole ajankohtaisia. Tulossa ne kuitenkin ovat, lupaan! Kuvia voi käydä kuitenkin fiilistelemässä tässä jutussa.

4) Tyttöjen viikonloppu Holiday Club Tampereen kylpylässä 

Marraskuun lopussa kerroin viikonlopustani Holiday Club Tampereen kylpylässä. Julkaisin jutun, vaikka asuntomme ei ollutkaan esteetön. Pärjäsin siellä kuitenkin sähköpyörätuolillani, joten ehkä joku muukin pärjäisi. Tässä se nyt kuitenkin nähtiin, että esteellisyys ei kiinnosta ketään. Hyvä niin.

5) Pyörätuolilla ympäri Slovenian lumoavan Bled-järven

Tämän jutun sijoittumista tälle listalle en täysin voi ymmärtää. Kaikki Bled-järveen liittyvät kuvani ja päivitykseni eri sosiaalisen median kanavissa ovat nimittäin olleet valtavan suosittuja. Ja niitä ihania kuvia tämä juttu on täynnä. Voi olla, että paljon lukukertoja kerännyt koostejuttuni Sloveniasta riittivät kaikille, eivätkä nämä täsmäjutut enää kiinnostaneet tai sitten elokuussa kesän matkat ovat tuntuneet jo liian kaukaisilta. Bled-järvi on itselleni jäänyt Sloveniasta hyvin vahvasti mieleen, joten suosittelen siksi antamaan tälle jutulle uuden mahdollisuuden.

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply