Valikko
Karibia / laiva / risteily / yhteistyö

Video esteettömästä unelmaristeilystä Karibialla

Viime vuoden marraskuun lopussa toteutui yksi unelmistani. Veden, rännän ja pimeyden piiskatessa Helsinkiä, nousin avustajaystäväni kanssa koneeseen, joka vei kohti Floridan Fort Lauderdalea ja viikon mittaista esteetöntä unelmaristeilyä Karibialla. Royal Caribbeanin Allure of the Seas, Suomessa 2010 rakennettu maailman suurin risteilyalus, oli kaikkea sitä mitä olin osannut kuvitella, mutta myös melkoisen paljon enemmän. Nyt saatte nähdä palan siitä omin silmin videon välityksellä.

Ensin kuitenkin pieni kertaus. Olen muutaman viime kuukauden ajan esitellyt teille rakkaat Palmuaseman ystävät laivan eri osia ja Läntisen Karibian risteilyn kolmea satamaa haluten tuoda esiin niiden tunnelmaa ja merkityksiä, joita ne herättivät minussa. Olen myös kertonut laivan esimerkillisestä esteettömyydestä pyörätuolin käyttäjille, jotta te Palmuaseman liikuntarajoitteiset lukijat voisitte helposti ja huolettomasti alkaa suunnitella matkaa, mikäli Karibia kuuluu teidänkin unelmiinne. Muistattehan vielä nämä:

Matkaan liittyvinä vinkkeinä kerroin pitkästä lentomatkasta ilman vessassa käyntiä sekä tällaisen risteilyn kustannuksista. Laivan esteettömyydestä tein yhteenvedon myös Rantapallo-matkailusivustolle.

Tämä video kuvaa hieman matkan teon vaiheita, mutta ennen kaikkea itse esteetöntä unelmaristeilyä. Videolla en enää esittele niinkään laivan esteettömyyttä, enkä kaikkia laivan osia, sillä niistä olette saaneet lukea. Voitte päätellä esteettömyysasioiden olevan kunnossa, sillä videolla pääosaan nousee tanssi, johon sai keskittyä ilman huolien häivää. Video löytyy YouTubesta ja se käynnistyy alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

 

Kiitos yhteistyöstä ja upeista elämyksistä Royal Caribbean International, Allure of the Seas ja kaikki risteilyllä kohtaamamme mahtavat ihmiset! Palaamme vielä!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

6 Comments

 • Elina / Vaihda vapaalle
  8.3.2015 at 15:58

  Ihana hyvänmielen video 🙂 Tuo loppu oli paras, kun pääsit karuselliin!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  8.3.2015 at 19:30

  Kiitos kommentista Elina! 🙂 Hyvälle mielelle tulen tästä itsekin, vaikka pieni kaiho takaisin iskeekin…

  Reply
 • Minkki
  9.3.2015 at 11:31

  Ihan huippu idea laittaa video, täytyy myöntää, että aiemmin en uskonut tuon risteilyn olevan kovin erikoinen juttu, mutta tuo video saa mut pohtimaan häämatkaa! on puuhaa myös tuolle villimmälle puolikkaalleni, kuten tuo seinäkiipeily, vesirata ja se vaijeri juttu. Huippu video!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  9.3.2015 at 18:30

  Kiitos tosi paljon kommentista, onpa mieletöntä, että aloit videon perusteella harkita risteilyä! Suosittelen tosi lämpimästi häämatkakohteeksi! Laivalla on tosiaan vaikka mitä tekemistä, esimerkiksi just urheiluaktiviteetteja vaikka kuinka paljon. Eksoottista ja ihanaa, mutta kuitenkin helppoa ja huoletonta, kun sähkärillä pääsee niin hyvin liikkumaan 🙂

  Reply
 • Unknown
  15.3.2015 at 15:25

  Moi, Norwegianin penkki tais olla parempi ku Finnairin turistiluokan penkki? Toivottavasti Norweginialle ei tuu uutta lakkoa, aattelin ottaa siltä lennon syksyn Teneriffan-reissuun?

  Reply
 • Anonyymi
  24.3.2015 at 17:18

  Ihan mielettömän ihana video! Ihanaa, että matkoja mahdollistetaan myös liikuntarajoitteisille.
  Ja kyynel tuli silmään kun katsoi iloista ilmettäsi videon lopulla, karusellissa… Elämä on tehty elettäväksi. Aurinkoista kevättä ja hatun nostoja täältä Kouvolasta. Ihanaa, että rohkaiset esimerkilläsi myös muita matkustamaan, rajotteista huolimatta. Arvostan todella paljon!

  Reply

Leave a Reply