Valikko
Hotellit ulkomailla / Saksa

Viisi vinkkiä Berliiniin osa 4: Valitse sopivin hotellin sijainti

Luithan jo edelliset Berliini-vinkit: Ilo irti joukkoliikenteestä, lataa akut täyteen ja eläydy historiaan? Hyvä, sillä nyt on aika miettiä, missä kaupungissa kannattaa majoittua. Berliinissä hotellivalikoima on laaja ja invahuoneita löytyy hyvin monista eri tasoisista hotelleista. Saksassa voi myös yleensä luottaa siihen, että invahuoneet oikeasti ovat toimivia. Varatessasi matkan Matka-Agenteilta saat tarjouksen toiveisiisi parhaiten sopivasta hotellista haluamaltasi alueelta kaupungissa.

 

IMG_5581

 
Me asuimme Novotel Berlin am Tiergartenissa, jossa asuin myös viimeksi kaupungissa käydessäni. Suosittelen hotellia lämpimästi, mikäli olet valmis liikkumaan junalla. Tiergartenin S-Bahn -asema on aivan hotellin vieressä ja hyvin esteetön. Junalla pääsee suoraan esimerkiksi Hauptbahnhofille, Friedrichstraselle ja Alexanderplatzille. Jos sen sijaan haluat liikkua vain jalkaisin/pyörätuolilla, saat varautua melko pitkiin matkoihin. Eläintarhalle ja Kurfürstedamm-ostoskadulle on noin kilometrin matka, Brandenburgin portille noin kolme kilometriä ja siitä eteenpäin erilaisille nähtävyyksille aina vähän enemmän. Hotellia ympäröi ihana luonto, Tiergartenin puistoalue, jossa moni kaupungin asukas viettää kesällä aikaa ystävien ja piknik-eväiden seurassa lähellä keskustaa, mutta kuitenkin luonnon rauhassa. Noin kilometrin päässä hotellista on ihana Cafe am Neuen See ravintola ja Biergarten. Lammen rannalla, puiston keskellä, oli erittäin tunnelmallista nauttia hyvää pizzaa ja raikasta juomaa. Hotellin etupihalla järjestetään sunnuntaisin suuri kirpputori, joka on painottunut lähinnä antiikkiin ja esineisiin, vaatteita löytyy melko vähän.

IMG_3165

 

IMG_5385

 

IMG_5485

 

IMG_5478

 

IMG_5492

 

Esteettömyyden kannalta olin hotellissa eniten fiiliksissä siitä, että huoneen ovi aukeaa sähköisesti sekä sisältä että ulkoa. Olisin voinut kulkea edes takaisin aina vaan, niin harvinaisia tällaiset ovat. Huone on tilava ja kylpyhuone hyvä, mutta miinusta tulee huoneen kokolattiamatosta, parisängystä ja sähköpistokkeiden vähäisyydestä. Lisää plussaa hyvästä palvelusta ja todella monipuolisesta aamiaisesta sekä oman maun mukaan paistettavista omeleteista.

IMG_5407

 

IMG_5437

 
Mikäli haluat asua esteettömästi lähempänä ydinnähtävyyksiä, suosittelen Scandic Potsdamer Platzia, jossa on 60 invahuonetta. Kävelyetäisyydellä on osa nähtävyyksistä sekä iso ostoskeskus ja toisaalta junayhteydet ovat hyvät.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply