Valikko
Vuosiyhteenveto

Vuoden 2017 vähiten luetuimmat

On tullut aika alkaa paketoida tätä vuotta. Vuosiyhteenveto ja vuoden menestystekijät summataan perinteiseen tapaan vasta vuoden viimeisenä päivänä ja joulun levänneessä mielessäni muhii paljon uusia ideoita Palmuaseman ensi vuodelle. Nyt kuitenkin toisen mahdollisuuden saavat vuoden viisi vähiten luetuinta, tänä vuonna julkaistua Palmuaseman juttua. Annoin armoa vasta alle viikko sitten julkaistulle Tallinna-jutulle, mutta näitä muita on kyllä ollut aikaa lukea. Voi olla, että nämä eivät vaan kertakaikkiaan kiinnostaneet, mutta vähän myös veikkaan, että ne ovat menneet monilta ohi. Oli kesä ja muuta tekemistä tai vähän ärsyttävä Facebook ei koskaan tuonut näitä uutisvirtaanne. Niin tuntuu käyvän koko ajan enemmän ja enemmän ja siksi mielessäni muhiikin ideoita nimenomaan siihen, miten voisimme olla vielä tiiviimmässä kontaktissa. No, selitykset sikseen, nämä eivät lukijoita saaneet (kerron kuitenkin miksi ne lukijoita ansaitsisivat).

1. Seattlesta Bainbridge Islandille 

Tammikuun alussa julkaisemani juttu keräsi vähiten lukijoita vuoden aikana. Ymmärrän, sillä tällaisia juttuja luetaan silloin kun suunnitelmissa on matka Seattleen ja sinne mietitään tekemistä. Muistakaa tämä silloin, koska ihan jo lauttamatka Bainbridge Islandille Seattlen siluettia katsellen oli elämys!

2. Esteettömälle risteilylle Southamptonista

Tämän sijoittuminen toiselle sijalle vähiten luetuimpien listalla on suuri yllätys, sillä yleensä risteilyjutut kohoavat luetuimpien joukkoon. Southampton oli oikein näppärä lähtösatama Välimeren risteilylle, sillä lennot Lontooseen sai halvalla ja Gatwickin lentokentältä pääsi suoraan, esteettömästi ja jälleen halpaan hintaan junalla Southamptoniin. Tai Brightoniin, mikä on niin ikään ihana kesäkaupunki, jossa voi virittäytyä lomatunnelmaan ennen risteilyä.

3. Cadiz

Ehkä Välimeren risteilyni kohteet alkoivat jo kyllästyttää, sillä Cadiz oli niistä viimeinen. Itse muistan ensimmäisenä Välimeren risteilyn kohteista tällä hetkellä juuri Cadizin ja sen tunnelman siellä aukion terassilla katusoittajien soittaessa. Katso vaikka, kyllä se vähän välittyy kuvissakin.

4. Parasta Brightonissa

Tälle on todellakin annettava uusi mahdollisuus, sillä en vieläkään ymmärrä miksei Brightoniin matkusteta Suomesta enemmän. Se on ihana! Se oli myös erinomainen kaupunki viettää esteetöntä kesälomaa, sillä kaupungin esteettömyydestä on todella hyvin tietoa saatavilla ja kaupunki tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen lomaan.

5. Oberstdorf ja hotelli Viktoria

Tämän epäilinkin pääsevän listalle. Oberstdorf tuskin on Palmuaseman lukijoiden ykköskohde, ei ollut minunkaan. Haluan kuitenkin kertoa myös tällaisista vähemmän tunnetuista paikoista, jotka palvelevat esimerkiksi Keski-Euroopassa autoilevia ja esteettömiä hotelleita etsiviä. Todella söpö pieni kaupunki ja ihanan toimivan oloinen hotelli huikeilla näköaloilla.

 

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply