hotelli Kouvola Suomi yhteistyö

Yllättävä Sokos Hotel Vaakuna ja kesä-Kouvola

Syitä matkustaa on monia. Olen tämän kuluneen vuoden aikana matkustanut päästäkseni lämpimään, tavatakseni ystäviä, kokeakseni jotain kaunista, tehdäkseni töitä ja kertoakseni matkakohteesta teille. Noin niin kuin joitakin syitä mainitakseni. Viime viikolla lähdin matkaan vain mennäkseni jonnekin, minne en muuten tänä kesänä menisi. Ajattelin meneväni myös jonnekin, missä en ole koskaan ennen käynyt, kunnes muistin kokeneeni ensimmäiset festarini, Midnight Party Planetin, kyseisessä kaupungissa. Minä menin Kouvolaan. Jos te tarvitsette syyn vierailulle Kouvolassa, saatte sen pian.

Yksi syy Kouvolan vierailulleni oli Sokos Hotellien ja Rantapallon yhteistyössä toteuttama Sokos Hotels 40 vuotta – 40 blogitarinaa -kampanja, jonka puitteissa minä ja 39 muuta suomalaista matkabloggaajaa vierailemme kukin yhdessä Sokos hotellissa juhlavuoden kunniavieraina ja kerromme kokemuksistamme lukijoillemme. Saimme toivoa kohteita ja tässä kohtaa kriteerinäni oli vain päästä paikkaan, johon tieni ei muuten tänä kesänä veisi.

Kouvolaan matkatessani en tiennyt, että tulen perillä kohtaamaan tilavimman invahuoneen, jossa olen vielä tähän mennessä ollut. Tiedätte, että olen hehkuttanut huoneita muun muassa Saksan reissuillani ja yllätyin todella, että uuden kärkipaikan otti Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakuna. Pieni vaaleanpunainen hotelli, jonka pihalla on kukkia ja pinkkejä polkupyöriä. Sen huoneessa olevassa kirjeessä toivotetaan ”Tervetuloa kotiin!” Kooltaan huone päihittää opiskeluaikaiset kotini kevyesti. Se on superior-huone, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että siellä on pieniä ylellisyyksiä, joista hyödynsin vedenkeitintä nauttiessani teetä ja ihania saippuoita peseytyessäni. Meille oli lisäksi vielä vähän erityistervehdyksiä. Hotellissa on kaksi invavarusteltua huonetta ja ne ovat molemmat samanlaisia. Huoneeseen mahtuu majoittumaan jopa viisi henkeä, mikä on invahuoneen kohdalla hyvin harvinaista ja erittäin hyvä asia perheellisten kannalta. Koska hotellilla ei ole tarjota erikseen standard-luokan invahuoneita, myydään nämä huoneet invahuoneen tarvitsevalle standard-luokan hinnalla.

 

No mikä siellä sitten oli niin erityistä? Kaikki. Ensiksikin eteinen, jonka kohtasi luonnollisesti heti ensimmäisenä ja sieltä mentiin myös kylpyhuoneeseen. Ihana kampauspöytä ja iso peili, joiden ääreen pääsi oikein hyvin myös pyörätuolilla. Kylpyhuone oli tarpeeksi tilava, jotta siellä mahtui kääntymään. Tavallinen suihku ja suihkutuoli, hyvä lavuaari. WC-istuin oli korkea ja sen päälle oli asetettu vielä erillinen koroke, jonka sai halutessaan helposti pois.

Sitten tuli olohuone ja vielä erikseen makuuhuone. Suurin osa huonekaluista oli pyörillä liikuteltavia,  mikä mahdollistaa niiden siirtelyn, jos ne ovat tiellä. Olohuoneen sohvasta saa tehtyä vuodesohvan. Kaikissa huoneissa oli pistokkeita ja suurin osa niistä sijaitsi lattiatasoa korkeammalla. Ainoastaan ilmastointisäätimen ja joidenkin valokatkaisijoiden korkeasta sijainnista annoin palautetta, joka kuulemma otetaan huomioon pikimmiten. Tilavassa huoneessa yöpyminen tuntuu tietenkin ylelliseltä, mutta hehkutan erityisesti käytännön syiden takia. Yleensä huoneet ovat ahtaita ja aina kahdelle hengelle. Invahuone, joka toimii perhehuoneena, palvelee erityisen hyvin liikuntarajoitteisia vanhempia lapsineen. Makuuhuoneen ja olohuoneen erillisyys taas toimii oikein hyvin silloin, kun mukana on avustaja, jonka haluaa nukkuvan erillään esimerkiksi makuuhuoneessa nukkuvasta pariskunnasta, mutta kuitenkin lähellä avustustehtäviä varten. Vaihtoehtoja, niitä ei liikuntarajoitteiselle matkakumppaneineen ole koskaan liikaa.

Nautimme päivällistä erittäin tunnelmallisessa ravintola Fransmannissa takkatulen loisteessa. Ravintola on Suomen Fransmanneista vanhin. Ehkä se selittää jyrkät rampit, joita ravintolassa on useampia. Päivitys tähän päivään ei olisi pahitteeksi ja asia on hotellilla hyvin tiedossa. Päivälliselle mennessä jouduin käyttämään vain yhtä ramppia, aamiaisella kaikkia kolmea, joista tosin vain ensimmäinen on erityisen jyrkkä. Toinen vaihtoehto on mennä ulkoterassin kautta. Sähkärillä rampit menivät, itse kelaten tuskin. Meno jotakin kautta kuitenkin kannattaa, sillä ruoka oli äärimmäisen hyvää! Nautimme myös hyvää valkoviiniä, chileläistä Santa Tierra chardonnayta, joka on yksi kesän S-ryhmän asiakasomistajaviineistä.

Pelkkää hotellia ei Kouvolan vierailumme suinkaan ollut. Jos minulta kysytään, Kouvola on sympaattinen pieni kaupunki, jonka torille vanhat miehet kokoontuvat juttelemaan kuin Italiassa, jonka KappAhlissa on paremmat tarjoukset kuin Helsingissä ja jossa kaikki menevät nukkumaan viimeistään klo 22 tai ainakin katoavat jonnekin. Siellä on jotain ihanaa vanhan ajan tuntua. Elokuvateatteri Kuvaportti näyttää hyvin ainutlaatuiselta Finnkinon elokuvateattereihin verrattuna, Kouvolan pukimo on varmasti ollut paikallaan aika kauan ja jokaisen baarin nimi on varmasti tarkkaan mietitty.

Kouvolassa on myös Tykkimäen huvipuisto ja lähellä muun muassa Repoveden kansallispuisto, joka olisi ansainnut vierailun, mutta joka joutuu odottamaan seuraavaa kertaa. Tykkimäki sen sijaan oli pakko kokea, sillä siellä esiintyi suuri suosikkini Haloo Helsinki. Huvipuistoon pääsi kätevästi hyvällä matalalattiabussilla matkakeskuksen edestä. Matkaa on noin 5 km. Takaisin päin tullessa bussit eivät kuitenkaan enää kulkeneet, jolloin vaihtoehdoiksi jäi taksi tai ajelu/kävely ilta-auringossa Kouvolan hiljaisilla teillä. Arvatkaapa kumman valitsimme?

 

 

Ja se keikka sitten? Sehän oli täydellinen. Silmät kostuivat taas ”Maailma on tehty meitä varten” -biisin aikana. Syitä ja muistoja on monia, mutta en kaikesta kliseisyydestä huolimatta keksi Palmuasemalle yhtään parempaa tunnaria. Ja taas, juuri sillä hetkellä, olin kovin kiitollinen saadessani olla juuri siinä.

Kiitän suuresti Original Sokos Hotel Kouvolaa lämpimästä vastaanotosta!

#sokoshotels40

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Helena Arvio
  15.7.2014 at 08:06

  Olipas ihana juttu taas! Haluun ehottomasti yöpyä tuolla, ihan luksusta, HUIPPUA! Sun pitäs perustaa Kysy palmuasemalta-palsta, ittasit tonne kaikki matkailukysymykset ja vastaukset, mitä sulta on kysytty.

  Se palstahan vois olla IT- ja Cp-lehdessäkin..

  t Helena

 • Reply
  Palmuaseman Sanna
  18.7.2014 at 09:28

  Kiitos Helena hyvästä ideasta, katsotaan mitä kaikkea tässä vielä keksitäänkään 🙂

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: