Valikko
Hotellit ulkomailla / Italia / Rooma

Esteetön hotelli Roomassa

Taannoiseen Italian matkaani kuului lyhyt 16 tuntia Roomassa -väliloma. Tarkoitus oli nähdä 16 tunnissa mahdollisimman paljon, mutta ottaa silti rennosti (tämän onnistumisesta lisää myöhemmin). Yksi tärkein tekijä sen mahdollistamisessa oli hotellin sijainti. Hotellin valintakriteereiksi muodostuivat sijainti, esteettömyys ja tunnelmallisuus. Niin paljon kuin pidänkin siisteistä ja toimivista moderneista ketjuhotelleista, halusin löytää pienemmän ja vanhempaa aikaa henkivän tunnelmahotellin. Vaan kuinka esteettömyys osuu yhteen sellaisen kriteerin kanssa?

Aloitin hotellivalintani tuttuun tapaan käyttämällä varauskoneita, kuten hotels.com tai booking.com. Näissä molemmissa voi asettaa esteettömyyden yhdeksi valintakriteeriksi. Se ei mielestäni vielä takaa mitään, mutta rajaa kuitenkin vähän suurta hotellimäärää ja antaa potentiaaliset. Niistä alan valita mieluisia sijainnin ja kuvien perusteella. Tämän jälkeen alan tutkia valikoitujen hotellien omia nettisivuja. Jos sivuilla on maininta esteettömistä huoneista, alkaa näyttää jo lupaavalta. Googlailen myös englanniksi löytäisinkö muiden liikuntarajoitteisten kokemuksia alueen hotelleista. Joskus niitä löytää, liian usein ei löydä. Tässä kohtaa yleensä lähestyn hotellia ja kysyn tarkentavaa tietoa invahuoneesta, lähinnä siitä, onko kylpyhuoneessa suihku vai amme. Nyt jätin tämän kohdan väliin, sillä tiesin viettävämme hotellihuoneessa niin vähän aikaa etten tarvitsisi suihkua. Lähetin kuitenkin sähköpostia hotelliin varatakseni huoneen, sillä invahuoneen varaustilannetta ei nähnyt netistä.

IMG_4551

Hotel Delle Nazioni oli nappivalinta. Se sijaitsi aivan suihkulähde Fontana di Trevin vieressä ja sieltä käsin pystyimme yhdessä illassa näkemään kävellen monta haluamaamme nähtävyyttä. Terminin rautatieasemalta, jonne tulimme lentokenttäjunalla, oli hotellille matkaa reilut kaksi kilometriä, joka taittui helposti kävellen nyt kun matkatavaraa ei juurikaan ollut. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta hotelli oli hyvin rauhallinen, eivätkä kadun ääneet kuuluneet sisälle huoneeseen. Hotelli sijaitsi tunnelmallisessa vanhassa rakennuksessa (ne ikkunaluukut!) ja oli täynnä juuri sitä henkeä kuin olin toivonutkin.

IMG_4454

IMG_4455

IMG_4457

Esteettömyys oli ratkaistu historiallisessa rakennuksessa minun kannaltani hyvin. Käytävät huonekerroksissa olivat kapeita ja esimerkiksi kääntymäsäde hissille pieni. Minun sähköpyörätuolini mahtui kuitenkin kääntymään  ilman, että esimerkiksi jalkatelineitä täytyi irrottaa (mikä on vakiokikkani saadakseni tuolia lyhyemmäksi). Myös hissiin mahduin tuolin pituuden puolesta, mutta kovin paljon pidempi tuoli ei menisi. Huone oli pieni ja tunnelmallinen. Huone itsessään oli pieni, mutta kuitenkin meille juuri sopiva. Kylpyhuone puolestaan oli ihanan tilava ja marmorikoristuksessaan tyylikäs.  Suihkuseinät kääntyivät molempiin suuntiin, mikä toi lisää tilaa. Aamiaishuoneeseen mentiin toista kautta kuin muut, mutta henkilökunta opasti hyvin ja reitti oli toimiva. Aamiainen oli italialaisen hotellin aamiaiseksi hyvin runsas ja sieltä löytyi niin lämpimiä kuin kylmiä tuotteita, suolaisia juttuja ja italialaiseen tapaan paljon myös makeaa.

IMG_4549

IMG_4550

Hotellin hinnat vaihtelevat suuresti. Varasin huoneen kaksi viikkoa ennen Rooman minilomaamme ja katselin hintoja useampana päivänä sitä ennen. Ne pompsahtelivat miten sattuu ollen välillä opa 300 e/yö. Tein varauksen lopulta hintaan 140 e/yö, mikä oli mielestäni kohtuullinen hinta tuollaisesta hotellista tuolla alueella. Ei siis kannata antaa heti periksi, vaikka aluksi hinnat pyörryttäisivät.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply