Valikko

Esteetön Espanja

Jos minun on kerrottava vain yksi kohde, jota suosittelen esteettömään matkailun, vastaukseni on Espanja. Esteetön Espanja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ja Espanja + pyörätuoli -sanapari on kokemukseni mukaan hyvin usein avain onnistuneeseen esteettömään lomaan. Espanja on monipuolinen maa, josta löytyy jokaiselle jotain ympäri vuoden. Talvikaudella Kanariansaaret ja erityisesti Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote ja Teneriffa tarjoavat täydelliset puitteet esteettömälle lomalle rantojen läheisyydessä. Ne tarjoavat kuitenkin myös luontoa, kaupunkeja ja monipuolisia retkimahdollisuuksia. Esteettömien hotellien valikoima on hyvä, monilta alueilta löytyy esteetön ranta, esteettömiä takseja on saatavilla ja liikkuminen kaduilla on helppoa. Osa kohteista on toki parempia esteettömään lomailuun kuin toiset ja valinta kannattaa tehdä harkiten. Kesäkaudella Espanjan aurinkorannikko, Alicanten seutu ja Mallorca ovat saavutettavissa suorin lennoin ja ne tarjoavat niin ikään paljon mahdollisuuksia.

Kaupungit, kuten Barcelona, Alicante, Valencia, San Sebastian ja Málaga ovat täydellisiä paikkoja yhdistää kaupunki- ja rantalomailu. Madrid ja Sevilla taas ovat tulvillaan kulttuuria ja kaupunkitunnelmaa, joista on helppo nauttia esteettömästi. Espanjasta löytyy myös paljon luontoa ja seikkailua. Esteetön matkailu on jo jonkin aikaa ollut yksi Espanjan matkailun painopisteistä, maassa vierailee vuosittain valtavasti esteettömyyttä arvostavia matkustajia ja Espanja haluaa monin tavoin näyttää olevansa halukas vastaanottamaan eri tavoin liikkuvia matkailijoita.

Löydät alta kokemuksiani Espanjan eri kaupungeista vuosien varrelta. Vuonna 2023 on tulossa taas paljon lisää kerrottavaa! Palmuaseman yhteistyökumppanina toimii Espanjan Matkailutoimisto Suomessa.

Kanariansaaret

Fuerteventura
Gran Canaria
Lanzarote
Teneriffa

Manner-Espanja

Alicante
Barcelona
Benalmádena
Cadiz (risteilysatamana)
Fuengirola
Gandia
Madrid
Nerja
San Sebastian
Sevilla
Valencia

Baleaarit

Mallorca

Matkustaminen Espanjaan

Lautalla Manner-Espanjasta Lanzarotelle
Junalla Espanjassa (ja muualla Euroopassa)