Valikko
Karibia / risteily / yhteistyö

Esteetön unelmaristeily Karibialla osa 2: Aurinkokansi ja kohtaamiset

Aurinkokansi, mikä ihana sanakin se jo on! Allure of the Seas -aluksen aurinkokansi on, noh, valtava. Siitä tuli yksi laivan lempipaikoistani ja koko risteilyn kannalta hyvin merkittävä alue heti muutama tunti laivan lähdön jälkeen.

Minullahan oli nuoruudessani se Titanic-innostus, josta kerran keväällä kirjoitinkin. Ehkä siitä on jäänne se, että laivan lähtöön liittyy aina jotain erityistä tunnelmaa. Mikäli suinkin mahdollista, laivan lähtiessä pitäisi olla kannella. Allurella on useita paikkoja tähän tarkoitukseen. Kansi 15 on lähes kokonaisuudessaan aurinkokantta, kansi 16 myös suurimmalta osaltaan. Sinne me suuntasimme tuhansien muiden kanssa vilkuttamaan ja ilakoimaan ilta-auringossa, kun laiva viiden aikoihin iltapäivällä suuntasi kohti läntistä Karibiaa. Osa katsoi lähtöä laidan yli, osa porealtaissa nauttien, osa drinkki kädessä, osa kameran linssin takaa. Kaikkia tuntui hymyilyttävän. Oikeasti aika uskomaton hetki, kun iso laiva ensimmäisen kerran liikahtaa laiturista ja aivan kaikki on vielä edessä. Tarjoilijat kiertelivät myymässä herkullisia drinkkejä ja liityin niiden drinkkikätisten joukkoon.

IMG_2219

 

IMG_2221

 

Aurinko laski ja suurin osa ihmisistä poistui sisätiloihin. Musiikki kuitenkin jatkui. Silloin me kohtasimme ensimmäisen kerran Pulsen. Neljä miestä St. Vincentin saarelta, jotka soittivat värikkäissä paidoissaan karibialaista musiikkia ja tunnettuja biisejä keskellä aurinkokantta. Tanssimassa oli iso joukko tummia naisia Panamasta. Katselimme hämmentyneinä hetken ja liityimme pian joukkoon. Todella epätodellinen tunne. Kevyt kuuma tuuli, laskeva aurinko ja se musiikin voima, täydelliset bileet. Siitä se lähti, hyvin yllättäen tanssiloma. Pulse soitti aurinkokannella lähes joka iltapäivä ja aina me tanssimme. Menimme muiden mukaan, kohtasimme paljon uusia ihmisiä. Tulimme monelle videolle, pian meidät tunnettiin tanssijoina. Kaksi vaaleaa naista tanssimassa panamalaisten joukossa. Niiden tanssien ansiosta kohtasimme myös uudet venezuelalaiset ystävämme, kaksi miestä, jotka halusivat tarjota meille drinkit. Heidän kanssaan tanssimme koko seuraavan illan Pulsen iltakeikalla laivan ravintolassa. Iloisia, tanssivia ihmisiä, on helppo lähestyä. Viimeisenä päivänä me olimme ne ensimmäiset tanssilattialla. Tuuli kuumasti, mutta kovaa. Tukka meni sekaisin joka suuntaan, eikä mekko meinannut pysyä päällä, mutta ei se haitannut. Pian joukkoon uskalsi liittyä muitakin.

kuva 12

 

Päivisin aurinkokannella nautittiin siitä ensisijaisesta eli auringosta. Aurinkotuoleja on vaikka kuinka, joten kaikille halukkaille löytyy paikka. Löytyy varjoa, aurinkoa, katosta, tuoleja ja petejä tai baaritiskiä. Osa aurinkotuoleista on sidottu kaiteeseen, mutta väleihin on jätetty tilaa. Pyörätuoleja varten, ajattelen ja valitsen koloni. Uima-altaita ja porealtaita on useita. Yhteen altaista ja yhteen porealtaista on allasnostin. Osa allasalueen upeuksista on vain lapsille, osa taas pelkästään aikuisille. Keskellä merta on todella kuuma. Muutamana päivänä tuulee. Tuuli meinaa heittää juomat lasista, mutta kylmiä väreitä se ei saa aikaan. Aurinko paistaa viimeisen meripäivän aamua lukuun ottamatta joka päivä. Meripäiviä matkallamme on lähtöpäivän lisäksi kolme: maanantaina, torstaina ja lauantaina. Vaikka retkistäkin nauttii, meripäivät ovat ihania. Aikaa vain olla. Lukea kirjaa aurinkokannella, kohdata ihmisiä, tanssia, mennä välillä laivan ohjelmanumeroihin ja taas palata aurinkoon.

IMG_2438

 

IMG_2245

 

IMG_2520

 

IMG_2523

 

Aurinkokannella on myös urheiluosasto. Toinen meistä voisi viettää aamusta iltaan aikaa Flowriderissa, surffisimulaattorissa. Niitä on kaksi, toisessa ollaan mahallaan tai istuallaan ja toisessa seistään perinteisen surffauksen tapaan. Ei todellakaan mitään helppoa, mutta ilmeisen koukuttavaa ja erittäin hauskaa. Urheiluosastolla on myös muun muassa minigolf aikuisille ja lapsille, koripallokenttiä, allas vesiurheilua varten ja vaijeriliukurata. Hieman alempana laivassa on seinäkiipeilyseinät, jää luistelua varten sekä juoksurata. Myös urheiluosastolle on esteetön kulku ja aktiviteettien äärelle pääsee hyvin myös pyörätuolilla, mikäli oma vamma mahdollistaa niiden kokeilun.

kuva 4

 

kuva 5

 

Aurinkokannen viehätys ei jää pelkästään päivään. Auringonlaskut ovat kauniita, pimeä tulee nopeasti. Keskellä yötäkin voi palata kannelle, joskus siellä järjestetään myös bileitä. Teineille oli ihan oma poolparty, johon ei meillä ollut asiaa, mutta näytti siltä, että ikärajoihin sopivalla veljen tytölläni olisi ollut erittäin hauskaa. Sitä tunnetta on ikävä kyllä näin sanoin vaikea selittää, kun keskellä yötä menee kannelle ja kohtaa pehmeän, samettisen lämmön keskellä Karibian merta. Se hetki nostaa aurinkokannen pisteet viimeistään huippuunsa.

IMG_2471

 

kuva 13

 

kuva 3

Toivottavasti ymmärrätte tämän myötä miksi pidin siitä aurinkokannesta niin kovin paljon. Palataan laivaan taas pian, ihanaa viikonlopun jatkoa!

Risteily toteutui yhteistyössä Royal Caribbean Internationalin kanssa. Vietin viikon matkustajana kuten kuka tahansa ja kaikki kokemukseni ovat täysin omiani.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

13 Comments

 • Unknown
  13.12.2014 at 20:45

  Paljonko koko reissu maksoi lentoineen? Ihania kuvia!

  Reply
 • Anne | Metallia Matkassa
  14.12.2014 at 08:10

  Vaikuttaa, että oli tosi ihana ja onnistunut reissu! 🙂 Mä en ole hirveä risteilyihminen, tosin kokemusta on vain Itämerellä ajelevista laivoista – tuolla vaikuttaisi olevan pikkusen mielenkiintoisempaa kuin Ruotsin laivalla 😉

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  14.12.2014 at 10:43

  Kiva näkökulma risteilyyn – niillä muutamalla, jolla itse olemme olleet, olemme yleensä niin suuntautuneet aktiviteetteihin rannalla, että laivan aktiviteetit ovat jääneet vähemmälle. Tosin näin upealla laivalla emme ole tainneet koskaan ollakaan (laivamme kun ovat valikoituneet hyvien reittien perusteella enemmän kuin laivan).

  Reply
 • Unknown
  14.12.2014 at 18:19

  kuinka aikasin varasit risteilyn?

  Reply
 • Anonyymi
  14.12.2014 at 21:28

  Olemme puolison kanssa myös katselleet näitä. Olimme kuulleet, että nämä laivat todella esteettömiä, verrattuna muihin risteilyaluksiin.. Pitkät lennot vain hirvittää.i

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  15.12.2014 at 15:20

  Kiitos kuvakehuista! 🙂 Matka toteutui tosiaan yhteistyössä Royal Caribbeanin kanssa, joten itse risteily oli minulle maksuton. Lennot ja hotellit ennen ja jälkeen risteilyn maksoin itse. Kirjoitan vielä erikseen tällaisen reissun kustannuksista, toivottavasti maltat odottaa 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  15.12.2014 at 15:21

  Oli kyllä niin ihanaa ja onnistunutta! Juu, viikossa en todellakaan saanut tarpeekseni laivasta, niin paljon on nähtävää, koettavaa ja tehtävää!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  15.12.2014 at 15:22

  Meillä tosiaan laiva oli niin upea ja täynnä tekemistä, että maista oli aina kiva palata takaisin, vaikka maissakin mukava oli käydä 🙂 Lisää juttuja ja näkökulmia tulossa!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  15.12.2014 at 15:23

  Risteilymme varattiin elokuussa, reilut 3 kk ennen risteilyä eli vasta aika viime tipassa. Mitä aikaisemmassa on liikenteessä, sitä enemmän on jäljellä esimerkiksi hyttivaihtoehtoja.

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  15.12.2014 at 15:26

  Niin minuakin hirvitti ja aluksi mietin voinko pitkien lentojen takia lähteä ollenkaan… Onneksi kuitenkin lähdin, sillä lennot menivät lopulta todella hyvin! Mikäli pitkä lento on este, kannattaa kesällä suunnata Välimeren risteilylle. Tämä sama laiva, Allure of the Seas, saapuu nimittäin kesäksi Välimerelle. Kyytiin voi hypätä Barcelonasta tai Roomasta, joihin molempiin on huomattavasti lyhyempi lento 🙂

  Reply
 • Anonyymi
  15.12.2014 at 20:31

  Huomasin jo muutama päivä sitten tuon, että sama alus Välimerellä eka kertaa ensi kesänä.
  Miten pääsee "yhteistyöhön" Royal Caribbeanin kanssa 😉

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  16.12.2014 at 20:28

  Tuo Välimeren risteily kiinnostaisi tämän kokemuksen jälkeen kovasti! Yhteistyöhön on varmasti erilaisia väyliä, mutta esimerkiksi pitkäjänteisen bloggaamisen tai matkailualan työn kautta 🙂

  Reply
 • Helena Arvio
  6.1.2015 at 18:48

  Mikä on sun kädessä olevan drinkin nimi, rommia tms, makea vai kirpeä..?

  Reply

Leave a Reply