Valikko
Saksa / yhteistyö

Kaikille avoin Saksa & väliyhteenvedon aika

Viimeisen kuukauden ajan olen saanut jakaa kanssanne ihania kokemuksia Saksasta. Sateinen viikko Germany Travel Martissa Bremenissä ja sitä edeltäneellä Pre Convention Tourilla Hannoverissa, Münsterissa ja Itä-Friisiassa oli kaikin puolin vaikuttava.

Sen luulisi olevan itsestään selvää, että pyörätuolilla liikkujat matkustajat toivotetaan tervetulleiksi maahan kuin maahan. Silti tuntuu erityisen hyvältä, että se lausutaan ääneen, kuten Saksassa tehdään (myös isoissa lehdistökonferensseissa) ja sen mahdollistamiseksi tehdään töitä muuttamalla paikkoja esteettömiksi. On myös ilo nähdä matkailun mainoksia, joissa on muiden matkustajien mukana myös pyörätuolin käyttäjiä. Pieni asia, iso merkitys. Kiitos siitä Saksa.

Olin moneen otteeseen kiitollinen myös itselleni, että päätin kolme vuotta sitten tämän blogin aloittaa ja ennen kaikkea teille, että olette sitä lukeneet ja mahdollistaneet minulle osallistumisen kaikkiin tällaisiin upeisiin juttuihin, joita en muuten pääsisi kokemaan. Ja vielä lopuksi kiitos Saksan matkailutoimisto hyvästä yhteistyöstä ja tämän kokemuksen mahdollistamisesta. Ensi vuonna Germany Travel Mart järjestetään Erfurtissa ja Weimarissa ja sain jo esitteen näistä kohteista esteettömän matkailun kannalta. Vaikuttaa oikein hyvältä!

Saksa ei tämän vuoden osalta suinkaan ollut tässä, sillä paljon on vielä nähtävää. Elokuun alun Münchenin kutsu on jo erityisen voimakas, mutta olkoon, sillä vaikka ja mitä on tulossa sitä ennen! Tässä kuitenkin vielä yhteen koottuna tähänastiset kokemukset lämminhenkisestä lomamaasta, Saksasta.

Alkutunnelmat
Hannover
Münster
Park der Gärten Itä-Friisiassa
Wilhelmshaven Itä-Friisiassa
Bremen
Bremerhaven
Frankfurtin lentokenttä, hyvässä ja pahassa

Ei kannata unohtaa myöskään joulutunnelmaista Berliiniä joulukuulta 2013.

Bis bald!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply