Valikko
matkamessut

Matkamessut lähenee, osallistu arvontaan!

Ensi viikolla on tammikuun kohokohta: Messukeskuksessa Helsingissä on matkamessut! Sen kunniaksi on aika arvonnan!

Minulle ensi viikko on aivan erityislaatuinen, sillä messuhuuman lisäksi olen mukana Nordic Blogger’s Experience -tapahtumassa, joka järjestetään Suomessa nyt toista kertaa. Viikon mittaiseen tapahtumaan osallistuu 60 kansainvälistä matkabloggaajaa eri puolilta maailmaa ja minulla on suuri kunnia olla yksi suomalaisista emäntä-/isäntäbloggaajista. Suomikuvaa viedään maailmalle tapahtuman myötä melkoisen tehokkaasti, sillä lukijoita osallistujien blogeilla on yhteensä yli 2,5 miljoonaa! Ikävä kyllä mukaan ei hakenut muita esteettömään matkailuun keskittyneitä bloggaajia, vaikka sellaisia toki maailmalla on.

Olen vieraillut matkamessuilla yli kymmenen vuoden ajan. Tasan kymmenen vuotta sitten tämä ruskeasilmäinen ja saparopäinen minäni oli erityisen kiinnostunut lähinnä jäätelöstä, eikä oikein vielä voinut arvata, että joskus messut aiheuttaisivat ihan näin suuren ammatillisenkin täpinän…

Matkamessut 1

 

Viime vuonna blondiminäni arvosti aika lailla niitä samoja asioita, joiden uskon nytkin nousevan kolmen kärkeen: 1) Poistun sieltä joka vuosi uuden matkainnostuksen kanssa. Nyt jo oikein jännittää, mikä tällä kertaa nousee ykkösinnostukseksi. 2) Sieltä saa uutta innostusta blogille ja tapaa mielettömän määrän muita matkabloggaajia. 3) Siellä on myynnissä itse tehtyjä karjalanpiirakoita, joilla voi täyttää pakastimen.

1a144ae6-b668-41db-8053-2639b06fe8a1

Toivon toki törmääväni messuhuumassa myös mahdollisimman moneen teistä. Yhdellä teistä on nyt erinomainen mahdollisuus voittaa kahden hengen lippupaketti matkamessuille (paketin arvo 36 euroa)! Arvontaan voit osallistua seuraavasti:

Kysymys kuuluu: Miten toivoisit esteettömän matkailun näkyvän matkamessuilla? Ohjelmassa, näytteilleasettajien mainonnassa, palveluissa…Kaikki ajatukset ovat sallittuja!

Vastaa joko a) kirjoittamalla vastauksesi alla olevaan kommenttilaatikkoon. Muista kirjoittaa myös sähköpostiosoitteesi! Huomioithan, että vastauksesi ja sähköpostiosoitteesi näkyy tässä vaihtoehdossa kaikille. b) lähettämällä vastauksen sähköpostitse osoitteeseen palmuasema@gmail.com Vastausaikaa on sunnuntaihin 11.1. saakka. Arvon liput maanantaina kaikkien kysymykseen vastanneiden kesken ja otan saman tien voittajaan yhteyttä sähköpostitse.

Onnea arvontaan ja kutkuttavaa messujen odotusta!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

8 Comments

 • Anonyymi
  9.1.2015 at 06:33

  En ole kiinnittänyt ennen huomiota esteettömään matkailuun. Sinun blogisi löysin, kun etsin tietoa Nizzasta. Olen tykännyt lukea postauksiasi ja niitä lukiessa olen ruvennut miettimään matkailua myös tältä kantilta.
  Matkamessuilla esteetön matkailu voisi näkyä jo esim. esittelypöydissä. Useinhan ne ovat korkeita pömpeleitä. Esittelijät osaisivat kertoa kohteen sopivuudesta, haasteista realistisesti. Esittelyä kyseisestä aiheesta yleisesti.
  marjuts(a)luukku.com

  Reply
 • Miimii
  9.1.2015 at 11:53

  Toivoisin näytteilleasettajien osaavaan vastata liikuntaesteisten kysymyksiin, että miten kohde soveltuu vai soveltuuko ollenkaan esim. pyörätuolia käyttävälle.
  wonderwhy(at)netti.fi

  Reply
 • Helena Arvio
  9.1.2015 at 17:22

  Teemamaiden sijasta matkamessujen teemaks Esteetön matkailu tai Esteettömän matkailun alue, esittelypöydät vois olla matalammalla, Esteettömien lomien esitteitä muillakin firmoilla ku Matka-agenteilla, helena.arvio@gmail.com

  Reply
 • Nappa
  9.1.2015 at 18:42

  Ihan rehellisesti täytyy myöntää, etten ole kovinkaan paljon pohtinut asiaa, mutta on hyvä, että tuot sen esille. Aloin miettimään sitä nyt ja olen sitä mieltä, että esteettömästä matkailusta ei kovinkaan paljon puhuta messuilla ym. Toivoisin, että asia huomioitaisiin esitteissä, ja myös esittelijät osaisivat siitä kertoa! 🙂 mistletoe@luukku.com

  Reply
 • Henriikka
  10.1.2015 at 22:04

  Yksi suuri etu olisi, että paikalla olisi liikuntaesteinen, joka olisi tutustunut joihinkin näistä kohteista. Koska kukaan muu kuin liikuntaesteinen ei varmasti pysty ottamaan kaikkia tarvittavia asioita huomioon. Suomessa on paljon liikuntaesteisiä, joten voisi olla hyväkin myyntivaltti. henzuliini86@hotmail.com

  Reply
 • Anonyymi
  11.1.2015 at 12:59

  Malla 11.1.2014.koska en itse vielä käytä pyörätuolia, mutten jaksa kävellä pitkiä matkoja, toivoisin infoa siitä voiko esim sähkömopoja tms vuokrata paikan päällä..ja onko tisteilyillä samanlaisia mahdollisuuksia, ettei tarvitse pidellä seinistä kiinni kun kävelee..myös ruotsinkielistä infoa saisi olla.maj-len.sjoberg@hotmail.com

  Reply
 • Anonyymi
  11.1.2015 at 13:36

  Esteetön matkailu on kiinnostava teema ja kasvava asia. On erilaisia onnistuneita matkailukokemuksia ja ratkaisuja on jo olemassa. Yksi ehdotus olisi se, että teillä olisi kertomassa tai alustamassa sellaiset matkailijaryhmät, kuten esimerkiksi kuulovammaiset, näkövammaiset (miksei myös kuurosokeat), ikääntyneet yms. erilaiset ryhmät, jotka hyötyvät esteettömyydestä ja sen ratkaisuista. Yhteystiedot: sami.m.virtanen@gmail.com

  Reply
 • Anonyymi
  16.1.2015 at 16:17

  Hei, esteettömyys ei ole ainoastaan meille pyörätuolissa matkustaville vaan myös lapsiperheille lastenrattaiden kanssa tai jo enemmän ikää saavutaneille, joille liikkuminen voi tuottaa ongelmia.

  Reply

Leave a Reply