Valikko
Hotellit ulkomailla / Kreeta / Kreikka

Onnen päivä Kreetalla

Yksi parhaista hetkistä matkoilla on tämä: Nousen sängystä ja avaan unipöpperössä parvekkeen oven. Ilmastoinnin ansiosta huone on ollut yön ajan viileä ja oven avatessa vastaan tuulahtaa lämpö. Tiedän jo nyt, että tästä tulee kuuma päivä. Allas kimaltelee, vihreät oliivipuut kumpuilevat kauempana. Taivas on sininen, tänäänkin. Parvekkeemme alta kuuluu kevyttä puheensorinaa, osa hotellin asiakkaista on jo aamiaisella. Aamiainen nautitaan tietenkin altaan ympärillä. Täällä allas on oikeutetusti keskipiste.

IMG_5728

Menen hissillä alakertaan. Hotellin johtajalla on jälleen kaunis mekko ja hän tulee tervehtimään sydämellisesti. Ikään kuin varmistamaan, että muistan tänäkin aamuna kuinka tervetullut olen viihtymään tänne. Eria resort on pieni, täällä on vain 13 huonetta, kahdessa kerroksessa. Henkilökunta todella tuntee asiakkaansa ja tekee kaikkensa meidän viihtymisen hyväksi. Aamiainen on katettu hotellin vastaanottoaulaan, joka on juuri sopivan kokoinen ollakseen kotoisa. Leipää, leikkeleitä, jotain lämmintä, kreikkalaista jugurttia, hedelmiä ja joka päivä aina jokin yllätysmakea. Heti ensimmäisenä aamuna olleille uppopaistetuille ihanuuksille mikään ei ole kyllä vetänyt vertoja, mutta en valita näistä letuistakaan. Kyselen matkatoverieni kuulumisia ja istahdan ihan altaan viereen. Joka aamu tämä tuntuu ihan yhtä luksukselta.

IMG_6050

IMG_5967

Tänään ei tee mieli mennä minnekään. Luen hetken kirjaa altaan reunalla, mutta vesi houkuttelee aamu-uinnille. Altaaseen johtaa loiva ramppi, eikä sen pohja ole onneksi yhtään liukas. Kaksi suihkutuolia on altaalla kaikkien käytössä altaaseen siirtymistä varten. Vesi on lämmintä, noin 30-asteista, mutta kyllä se silti viilentää. Altaan pohja syvenee loivasti. Matalimmassa kohdassa minunkin jalat yltävät pohjaan ja voin kävellä. Niin, vedessä pystyn siihenkin! Eniten tykkään kiipeillä portaita. Vuorotahtinen jalkojen liikuttelu on hassua. Uskon kyllä, että kävelevät eivät ajattele samoin portaita kivutessaan. Altaassa on myös osio, jossa voi istuskella poreissa, jotka napsautetaan välillä päälle. Ei yhtään hassumpi paikka lueskella kirjaa, sillä eihän nyt tässä kuumuudessa koko aikaa jaksa liikkua.

IMG_6031

IMG_6043

IMG_5868

Allasbaarista saa ympäri vuorokauden juomia ja aamusta iltaan myös maistuvia ruoka-annoksia. Nyt tekee niin paljon mieli suklaapirtelöä, että on pakko sortua herkutteluun. Täältä saa myös todistetusti hyviä salaatteja ja toasteja. Sitten voikin jatkaa sitä samaa: mukavien ihmisten seurassa viihtymistä, lukemista, auringonottoa, uimista ja nautiskelua. Näin kuuma ei ole ollut vielä millään matkallani tänä kesänä, joten hetki on oltava myös varjossa. On hyvin vaikea uskoa, että on syyskuu.

IMG_6022

IMG_6033

Iltapäivän ja illan rajalla on aika siirtyä hetkeksi huoneeseen. En kuvannut tätä huonetta, mutta otin alla olevat kuvat huoneesta, johon ensin meinasimme majoittua, mutta vaihdoimme tähän huoneeseen, kun täällä on wc-pönttö paremmin päin. Huoneet ovat muuten yhtä kivoja. Yksi sähkösäätöinen sänky, jota voi säätää korkeuden, selkänojan ja jalkojen osalta sekä yksi tavallinen sänky. Kylpyhuone, johon mahdun sähkärillä. Suihkussa oli valmiina suihkujakkara. Pyörällisen suihkutuolin (kuten paljon myös muita apuvälineitä) saa vuokrattua koko viikoksi omaan käyttöön. Minulle parhaiten suihkutuolina on toiminut parvekkeen tuoli, niin nytkin kun virkistäydyn suihkussa ennen iltaan valmistautumista. Televisiota emme ole avanneet kertaakaan, jääkaapissa on ollut hyvä säilyttää vettä.

IMG_5717

IMG_5722

IMG_5725

IMG_5730

Tänään on kreikkalainen teemailta. Erilaisia kreikkalaisia herkkuja olemme toki syöneet kaikkina iltoina, mutta tänään on keskitytty perinneruokiin ja lisäksi oheisohjelmaan. Ai niin ja hotelli tarjoaa viinit. Niiden ostaminen ei kyllä muina iltoina ole suuremmin köyhdyttänyt, varsinkin talon viiniä karahvissa saa edullisesti. Yhtenä iltana tilasin perus-buffetin lisäksi aivan superhyvän juuri pyydetyn kalan, joka grillattiin täällä. Eräänä iltana söimme todella taitavan pianon soittajan säestäessä. Yksi ilta oli grilli-ilta ja nyt sitten tämä. Kaksi miestä soittaa. Ainakin tuo toinen soitin on busuki. Tunnistan sen, sillä pienoismalli tuollaisesta on edelleen kotonani muistona lapsuuden matkoista. Ensin on vain musiikki, syötyämme tulevat myös tanssijat. Kaksi nuorta miestä ja kaksi nuorta naista. Ensin me vain katsomme, kohta olemmekin mukana. Jokainen vuorollaan, sitten kaikki yhdessä, väliin snapsit, sitten jatketaan.

IMG_5813

IMG_5952

IMG_5951

Musiikki jatkuu, tanssi jatkuu, kierretään allas, nauretaan. Hetkeksi pysähdytään katsomaan, kun tanssijan jalat taituroivat tulirenkaan keskellä ja sitten taas jatketaan itsekin. Kaikki huomioidaan, tässä ei tarvitse jännittää. Tuntuu, että elämässä kannattaisi pyrkiä juuri tähän. Pyrkiä maksimoimaan tällaiset päivät ja kreikkalainen tanssi.

Alla olevan videon myötä pääset itsekin mukaan tunnelmaan, onnen päivään Kreetalla! Matkoja Eria resortiin myy Matka-Agentit.

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Milla - Pingviinimatkat
  11.10.2015 at 18:52

  Olipas ihana ja kesäinen juttu 🙂 Tässä paistoi L-O-M-A läpi pimeän syysillankin!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  14.10.2015 at 05:04

  Ihanaa 🙂 Itseasiassa tämä oli työreissu, mutta halusin kirjoittaa lomalaisen näkökulmasta ja toki näitä ihania rentoiluhetkiä mahtui itselläkin paljon jokaiseen päivään. 🙂

  Reply
 • Henna /suurin onni
  15.10.2015 at 17:21

  Ihania tunnelmia! Näyttää vähän rauhallisemmalta kuin se meidän Platanias, vaikka kiva hotelli oli sielläkin, mutta kuitenkin sellainen massalaitos… Tuo vaikuttaa juuri sellaiselta pieneltä ja persoonalliselta, joka on aina kaikkein parasta! Oli kiva törmätä alkuviikosta, ja siitä kohtaamisesta inspiroituneena päätin haastaa sinut kirjoittamaan jostain kohtaamisesta matkalla 🙂 Haaste löytyy tämän tekstin lopusta! http://suurinonni.com/2015/10/15/liebster-award-11-tarinaa-maailmalta/

  Reply

Leave a Reply